Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
28 результатів
Результати пошуку
Документ Очищення природних вод від органічних домішок за допомогою шунгіту(2015) Грабовська, Олена Вячеславівна; Шуваєва, Світлана Сергіївна; Долонко, С.На сьогодні у практиці очищенні води широко використовуються природні мінерали. Одним із перспективних напрямів шляхів вирішення цього питання є застосування шунгіту (фуллериту). Today, the practice is widely used in water purification, natural minerals. One of the promising areas of solution to this problem is the use Shung (fullerites).Документ Дослідження впливу магнітного поля на електропровідність та рН різних типів вод(2015) Грабовська, Олена Вячеславівна; Янкова, Стефанія Сергіївна; Доленко, СвітланаЗа результатами досліджень було експериментально встановлено вплив магнітного поля на електропровідність та рН дистильованої, деіонізованої та водопровідної води. According to the research was experimentally established influence of magnetic field on the electrical conductivity and pH of distilled, deionized and tap water.Документ Контроль якості рослинної сировини, яка містить біологічно активні речовини(2012) Макаренко, Олександр Григорович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Бондаренко, Світлана ПетрівнаВ Україні активно розвивається інтерес до лікарської рослинної сировини, що підтверджується випуском значної кількості фармацевтичних препаратів на базі провідних фармацевтичних підприємствах України. In Ukraine actively growing interest in medicinal plants, as evidenced by the release of a significant amount of pharmaceuticals in the leading pharmaceutical enterprises of Ukraine.Документ Розроблення технології харчових добавок з р-вітамінною активністю(2012) Грабовська, Олена Вячеславівна; Бондаренко, Світлана Петрівна; Парняков, Олексій СергійовичПри моделюванні складу їжі збагачення продуктів біологічно активними речовинами є актуальною проблемою. Особливий інтерес викликають похідні кисневмісних гетероциклів, які є одним з найпоширеніших класів природних сполук - флавоноїдів. When modeling the food fortification of biologically active substances is an urgent problem. Of particular interest are derivatives of heterocyclic oxygen, which is one of the most common classes of natural compounds - flavonoids.Документ Вивчення функціонально-технологічних властивостей зародків пшениці у складі сумішей морозива(2012) Поліщук, Галина Євгеніївна; Мартич, Віталій Володимирович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Сербова, Марія ІванівнаДослідні виробки морозива на фризері періодичної дії довели можливість одержання морозива на молочній основі із зародками пшениці зі збитістю в межах 80... 110% без застосування стабілізаторів та стабілізаційних систем. Research on making ice cream batch freezer proved the possibility of obtaining milk-based ice cream of wheat germ with zbytistyu within 80 ... 110% without the use of stabilizers and stabilization systems.Документ Математична модель процесу ферментативного розріджування крохмалю(2012) Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Грабовська, Олена ВячеславівнаОдним з найважливіших технологічних процесів виробництва цукристих крохмалепродуктів є гідроліз крохмалю, який на сьогодні здійснюють за допомогою амілолітичних ферментів. One of the most important technological processes of production of starch products sugary is the hydrolysis of starch, which today is carried out using enzymes.Документ Одержання картопляного порошку та дослідження його фізико- хімічних властивостей(2014) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаУ раціоні харчування населення недостатньо продуктів та біологічно активних добавок радіопротекторної, імуностимулюючої та загальнозміцнюючої дії. Водночас рослинна сировина є цінною завдяки вмісту аскорбінової кислоти, фолатів, каротиноїдів, біофлаваноїдів, пектину і є основним та практично єдиним їх постачальником. The diet is not enough nutrition products and dietary supplements radioprotective, immunostimulatory and restorative action. However, herbs are valuable due to the content of ascorbic acid, folate, carotenoids, bioflavanoyidiv, pectin is the main and almost only their supplier.Документ Вплив харчових добавок на реологічні властивості клейстерів набухаючого крохмалю(2014) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена ВячеславівнаВеликий вплив на якість кінцевого продукту має якість висхідної сировини. При виробництві харчових концентратів десертних страв, важливою складовою є крохмаль. Зокрема використовується крохмаль модифікований — набухаючий. Отримують його шляхом волого-термічної обробки суспензії, або шляхом екструзії нативного крохмалю. Great influence on the quality of the final product has quality rising raw material. In the production of food concentrates desserts, is an important component of starch. In particular, using modified starch - swelling. Get it by wet-heat treatment suspension, or by extrusion of native starch.Документ Дослідження процесу знебарвлення мальтозних сиропів(2014) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаМальтозні сиропи застосовують в різних галузях харчової промисловості для покращення смакової якості та структури продуктів, збільшення терміну їх зберігання, регулювання ступеню солодкості, а також при виробництві продуктів дієтичного і дитячого харчуванні та в медицині, оскільки мальтоза не є алергеном. Maltose syrup used in different sectors of the food industry to improve the taste quality and structure of products, longer storage, regulation of the degree of sweetness, as well as the production of dietary and baby food and medicine as maltose is not an allergen.Документ Дослідження реологічних властивостей кріомодифікованого крохмалю(2014) Данілевич, Олександра В.; Лисий, Олександр Віталійович; Гордієнко, Анатолій Степанович; Грабовська, Олена ВячеславівнаНа сьогодні у світі широкою популярністю користується модифікований крохмаль, властивості якого цілеспрямовано змінені хімічним або фізичним шляхом. Кріомодифікований крохмаль отримують шляхом заморожування крохмальних клейстерів з подальшим розморожуванням, видаленням вологи та висушуванням. Today the world wide popularity of modified starch whose properties are specifically altered by chemical or physical means. Kriomodyfikovanyy starch produced by freezing starch paste and then defrost, remove moisture and drying.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »