Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Особливості використання дріжджів роду brettanomyces в крафтовому пивоварінні
    (2024) Грегірчак, Наталія Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Данилюк, Андрій Романович; Шевчук, Назарій Андрійович
    Сучасна крафтова пивоварна галузь переживає пік своєї популярності, споживачі ставлять нові виклики для виробників крафтового пива очікуючи нових органолептичних властивостей продукції. Крафтові підприємства змушені освоювати нові технології та експериментувати із раніше невідомою сировиною задля забезпечення потреб сучасного пивоварного ринку. Одним із таких сміливих технологічних рішень було впровадження виробництва пива із застосуванням дріжджів роду Brettanomyces, які в більшості пивоварних.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості виробництва кислого пива із використанням процесу спонтанного бродіння
    (2024) Данилюк, Андрій Романович; Коваль, Євген Миколайович; Мукоїд, Роман Миколайович; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Василів, Володимир Павлович
    Кисле пиво, з його багатством смаків та ароматів, стає все більш популярним серед пивних гурманів. Цей унікальний напій відрізняється від традиційного пива не лише кислинкою, але й складним букетом, що поєднує фруктові, ягідні, пряні та навіть винні нотки.
  • Ескіз
    Документ
    Біодеградабельні плівки, що запобігають мікробіологічному псуванню продукції
    (2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Зусько, Катерина Вікторівна
    Використання ТіО2 та базальтового туфу дозволяє отримувати плівки, які запобігатимуть мікробіологічному псуванню виробів, що сприятиме подовженню терміну зберігання продукції. The use of TiO2 and basalt tuff allows to obtain a film that will prevent microbiological spoilage of products that will help lengthen the shelf life of products.
  • Ескіз
    Документ
    Комплекси Купруму (II) зі стрептоцидом та стрептоміцином та їх застосування
    (2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна
    Стрептоцид і стрептоміцин - антибіотики, широко використовуються у медичній практиці та ветеринарії. Тому актуальним є питання визначення стрептоциду і стрептоміцину у продуктах тваринного походження. Тобто важливим є створення нових методик визначення цих лікарських препаратів (R). Крім того, за літературними даними відомо, що комплексні сполуки лікарських препаратів з металами можуть посилювати фармакологічну дію препарату [1,2]. Для вирішення зазначених завдань необхідно було вивчити комплексоутворення R з різними металами, зокрема з купрумом (II) метал-індикаторним методом [3]. Оскільки в літературі відсутні такі дані, це стало метою нашої роботи. Streptocide and streptomycin - antibiotics are widely used in medicine and veterinary medicine. Therefore, an important question is the definition streptotsida and streptomycin in animal products. That is important to create new methods of determining these drugs (R). In addition, according to the literature it is known that complex compounds with metals medicines may increase the pharmacological effect of the drug [1,2]. To solve these problems it is necessary to study the complexation R with various metals, including copper (II) metal-indicator method [3]. Since no such literature data, it was the purpose of our work.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження комплексоутворення в системі Cd (II) - стрептоцид
    (2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна
    Сульфаніламідні препарати належать до хіміотерапевтичних засобів широкого антибактеріального спектру дії, оскільки вони пригнічують життєдіяльність багатьох видів грампозитивних і грамнегативних бактерій: стрептококів, стафілококів, менінгококів, гонококів і багато інших. Сульфаніламіди активні по відношенню до складних вірусів клостридій, плазмодій малярії і токсоплазм, актиноміцет. Сульфаніламідні препарати в невеликих концентраціях затримують ріст і розвиток бактерій, тобто діють бактеріостатично. Сульфаніламідні препарати мають протизапальну дію, викликають пригнічення процесів регенерації при місцевому застосуванні, гальмують газообмін, знижують активність інших ферментних систем, стимулюють процес фагоцитозу, підвищують стійкість організму до токсинів. Sulfanilamides to chemotherapeutic agents include a wide antibacterial spectrum, because they suppress the livelihoods of many species of gram-positive and gram-negative bacteria, streptococci, staphylococci, meningococci, gonococci, and many others. Sulfonamide active in relation to complex viruses clostridia, plasmodium malaria and Toxoplasma, actinomycetes. Sulfanilamides low concentrations in delaying the growth and development of bacteria that are bacteriostatic. Sulfanilamides have anti-inflammatory effect, causing inhibition of regeneration processes when applied topically, inhibit gas exchange, reduces the activity of other enzyme systems, stimulate the process of phagocytosis, increase resistance to toxins.
  • Ескіз
    Документ
    Комплекси Меркурію (II) з деякими антибіотиками та їх застосування
    (2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна
    Токсичні елементи при дуже низьких концентраціях не справляють негативний вплив на рослини та тварин. Максимальну токсичність проявляють найбільш хімічно активні часточки, координаційно ненасичені іони. Зменшення електрофільних властивостей комплексного іона відповідно призводить до зниження його токсичної дії на організм людини. Зв'язування вільних іонів металу полідендатними лігандами перетворює їх у стійкі більш координаційно насичені часточки, що не здатні зруйнувати біокомплекси організму, а відповідно, малотоксичні. Вони мембранопроникні, здатні до транспортування та виведення з організму. Toxic elements at very low concentrations do not have a negative impact on plants and animals. The maximum toxicity are most reactive particles coordination unsaturated ions. Reducing electrophilic properties of the complex ion respectively leads to reducing its toxic effect on the human body. The binding of free metal ions polidendatnymy ligands makes them more resistant to coordinating rich particles that are not able to destroy BIOCOMPLEXES body, and therefore, low toxicity. They membranopronykni capable of transporting and excretion from the body.
  • Ескіз
    Документ
    Мікробіологічна безпека солодощів нової рецептури
    (2014) Животовська, Аріна; Грегірчак, Наталія Миколаївна
    Ринок кондитерських виробів в Україні активно розвивається, але у зв'язку із збільшенням кількості людей хворих на цукровий діабет та кишково-шлункові захворювання виникла потреба у розробці нових рецептур солодощ.ів з використанням різноманітних цукрозамінників. Важливо, щоб продукт із зміненою рецептурою залишався безпечним для вживання і його мікробіологічні показники відповідали нормативам. З метою виявлення впливу лактулози та фруктози на мікробіологічну безпеку солодощів, було проведено аналіз їх мікробіологічної безпеки на прикладі суфле та бісквітних тістечок з суфле. Confectionery market in Ukraine is actively developed, but due to the increasing number of people suffering from diabetes and gastro-intestinal diseases there is a need to develop new recipes solodosch.iv with various sweeteners. It is important that the product of the modified recipe remains safe for consumption and its microbiological indicators answered regulations. In order to identify the influence of lactulose and fructose on the microbiological safety of sweets, we analyzed the microbiological safety of the example souffles and sponge cakes with a souffle.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження антимікробних властивостей комбінованих дезінфікуючих засобів при обробці поверхонь різного типу
    (2014) Морди, Тетяна; Грегірчак, Наталія Миколаївна
    При обробленні різних поверхонь досліджуваними дезінфікуючими розчинами було встановлено, що найкращими антимікробними властивостями володіють 0,5 % розчин ПГМГ та комбінований препарат. When cutting various surfaces studied disinfectant solution has been found that the best anti-microbial properties are 0.5% solution PHMG and drug combinations.
  • Ескіз
    Документ
    Мікробіологічна безпека бісквітних тістечок з різним складом цукрів
    (2014) Животовська, Аріна; Грегірчак, Наталія Миколаївна
    Суфле нової рецептури у складі бісквітних тістечок, є безпечним для вживання на протязі всього терміну придатності. Зберігання виробів з суфле в нерегламентованих умовах збільшує ризик мікробіологічного псування тістечок. Souffle new formulation consisting of sponge cakes are safe for use throughout the expiration date. Storage of souffle in unregulated conditions increases the risk of microbial spoilage cakes.
  • Ескіз
    Документ
    Антагоністичні властивості метаболітів дріжджів Saccharomyces cerevisiae
    (2014) Дорош, Ганна П.; Грегірчак, Наталія Миколаївна
    Лізовані клітини дріжджів виділяють у навколишнє середовище біологічно активні речовини та низькомолекулярні продукти життєдіяльності, в якості яких можуть виступати гідролітичні ферменти, не використані запасні речовини, накопичені токсини та інші продукти метаболічного обміну, які сприяють пригніченню росту бактерій. Дія метаболітів дріжджів та лізованих дріжджових клітин на грамнегативні і грампозитивні мікроорганізми різна. Тому лізати культур дріжджів представляють перспективний матеріал для подальших досліджень. с. Lysed yeast cells release into the environment of biologically active substances and low-waste products, as that may act as hydrolytic enzymes, used spare material, accumulated toxins and other metabolic products that contribute to the inhibition of bacterial growth. Effects of yeast metabolites and lysed yeast cells on Gram-negative and Gram-positive bacteria is different. Therefore, lysates of yeast cultures represent a promising material for further research.