Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції розвитку обладнання для надтонкого подрібнення компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси
    (2022) Омеляненко, Костянтин; Грінінг, Катерина Робертівна; Губеня, Олексій Олександрович
    Бісерні млини застосовується для над тонкого подрібнення продукту, зокрема, компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси, фарбувальних речовин, деяких продуктів у харчовій галузі. Сучасні конструкції бісерних млинів оптимізуються для досягнення повного подрібнення з використанням найменшої кількості енергії. Все це обумовлено специфічною конструкцією таких млинів, та розміщенням їх робочих органів які перемішують продукт для подрібнення. Конструктивні особливості робочих органів мають унеможливити утворення застійних зон в середині робочої камери. Метою даного огляду є визначення переваг та недоліків сучасних конструкцій бісерних млинів та формулювання завдань на подальші експериментальні та аналітичні дослідження процесу надтонкого подрібнення компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси.
  • Ескіз
    Документ
    Зміна гранулометричного складу суспензій лікарських та косметичних засобів під час оброблення у бісерному млині
    (2022) Грінінг, Катерина Робертівна; Яремчук, Павло Володимирович; Губеня, Олексій Олександрович
    Вимоги до якості фармацевтичної, косметичної, керамічної та інших галузей промисловості призвели до збільшення попиту на все більш і більш дрібні компоненти твердої фази засобу з жорсткішими характеристиками не тільки за середнім діаметром частинок, але і розкиданням розподілу частинок за розмірами. Метою дослідження є визначити зміни в гранулометричному складі суспензій лікарських та косметичних засобів під час оброблення в бісерному млині. Отримані результати досліджень зміни гранулометричного складу суспензій дають змогу відслідковувати та коригувати необхідні параметри процесу надтонкого подрібнення для досягнення необхідної якості продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу і обладнання для гомогенізації мазей і паст
    (2020) Михайлишин, Святослав Сергійович; Грінінг, Катерина Робертівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Губеня, Олексій Олександрович
    Наукова новизна результатів полягає у отримані ряду залежностей в’язкості мазей і паст від швидкості зсуву та температури. Практична цінність полягає в удосконаленні конструкції гомогенізатора, і, відповідно, зменшенні часу гомогенізації.
  • Ескіз
    Документ
    Різання багатошарових харчових продуктів
    (2013) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    Основна особливість різання багатошарових матеріалів - залежність зусилля різання та якості процесу від: розміщення шарів матеріалу відносно руху леза; конструкцій леза та основи, на якій знаходиться матеріал; способу фіксації матеріалу при різанні. The main feature of multilayer cutting materials - dependence cutting efforts and the quality of the process: placing layers of material relative movement of the blade; blade designs and the basis on which the material; the method of fixing material when cutting.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання руху та деформації вантажу під час контакту з робочими органами технологічного обладнання
    (2015) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна; Губеня, Олексій Олександрович
    Під час транспортування вантажу необхідно враховувати його деформацію, оскільки вона призводить до зміни енергоспоживання і погіршення якості готової продукції. Проведено моделювання деформації вантажу як функції прикладених сил. Моделювання розкриває зв'язки між режимами руху вантажу і його структурно-механічними властивостями. When transporting cargo must consider its deformation because it leads to changes in energy consumption and quality of the finished product. The modeling of deformation load as a function of the applied forces. Simulation reveals connections between modes of movement of cargo and its structural and mechanical properties.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу змішування гетерогенних середовищ
    (2015) Літвяк, Владімір Владіміровіч; Алєксєєнко, Маргарита Сергіївна; Чепелюк, Олена Олександрівна; Губеня, Олексій Олександрович; Сергийчук, Роман Вікторович
    Інтенсифікувати фізико-хімічні процеси в реакторах-змішувачах гетерогенних середовищ доцільно шляхом створення високої регульованої турбулентності у всьому об'ємі реактора-змішувача та усунення застійних зон. Intensify physical and chemical processes in reactors, mixers heterogeneous environments advisable regulated by creating high turbulence in the whole volume of the reactor-mixer and eliminate dead zones.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація енерговитрат та підвищення якісних показників в транспортних операціях
    (2015) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    Важливим чинником проектування технологічних ліній є мінімізація енерговитрат для переміщення вантажів. Визначити раціональні умови переміщення вантажів можливо за допомогою математичного моделювання на основі силового аналізу руху вантажу. An important factor in the design of production lines is to minimize the energy moving. Define rational-moving conditions possible using mathematical modeling based on power analysis of the movement of cargo.
  • Ескіз
    Документ
    Споживча культура та відповідальність вибору харчових продуктів
    (2015) Теличкун, Юлія Станіславівна; Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир Іванович; Мнеріе, Дмитро; Шамцян, Марк; Мнеріе, Габріела
    Сучасні стратегії, що стосуються здорового харчування, проблем зі здоров’ям та зайвою вагою передбачають необхідність для споживача мати доступ до чіткої, послідовної та доведеної інформації про харчовий продукт. На жаль, більшість споживачів в Україні не звертає уваги на маркування харчових продуктів. Мета даного дослідження - встановити причини, згідно яких споживач не звертає уваги на маркування, та акцентувати увагу споживача на правильному та відповідальному виборі харчових продуктів. Modern strategies regarding healthy eating, health problems and obesity implies the need for consumers to have access to clear, consistent and proven information about food product. Unfortunately, most consumers in Ukraine does not pay attention to the labeling of food products. The purpose of this study - to establish the reasons under which the consumer does not pay attention to labeling and consumer focus on the right and responsible choice of food.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективне сепарування зерна перед лущенням
    (2012) Губеня, Олексій Олександрович; Сухенко, Юрій Григорович; Бондаренко, О. А.; Степченко, В. В.
    Одержання високоякісних круп’яних виробів неможливе без виділення із зернової суміші домішок і насіння бур’янів. Зокрема, при лущенні гречки фізико- механічні властивості основної культури та домішок змінюються у бік зближен- ня(форма, коефіцієнти тертя та ін.), що збільшує об’єми втрат крупи та енерговитрати на сепарацію зерна після лущення.
  • Ескіз
    Документ
    Раціональні режими різання харчових продуктів
    (2013) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    В харчовій промисловості нарізаються продукти, які мають однорідну або складну багатошарову структуру. Процес різання для кожного випадку має багато відмінностей. In the food industry cut products that are homogeneous or complex multi-layer structure. The process of cutting each case has many differences.