Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Використання методу БІЧ-спектроскопії для визначення вмісту олеїнової кислоти в насінні соняшнику
    (2017) Гуцало, Інна Володимирівна; Манк, Валерій Веніамінович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мазур, Дмитро
    Зразок соняшникового насіння з невідомою кількістю олеїнової кислоти та записавши його спектр відбивання, можна за ним провести порівняльний якісний аналіз й чітко визначити: більше чи менше у данному зразку міститься олеїнової кислоти у порівнянні з відомими записаними спектрами. A sample of sunflower seeds with an unknown amount of oleic acid and recording its reflection spectrum can be followed by a comparative, qualitative analysis and clearly defined: more or less this sample contains oleic acid in comparison with well-known recorded spectra.
  • Ескіз
    Документ
    Інфрачервоний аналіз спектрів високоолеїнового необрушеного насіння соняшника
    (2016) Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Насіння соняшника є найпопулярнішою вітчизняною сировиною для виготовлення рослинної олії. Особливу цінність являє собою соняшникове насіння з високим вмістом олеїнової кислоти. Одним з актуальних завдань перед науковцями й виробниками стає аналіз даної сировини без використання хімічних методів. Альтернативою таким методам був запропонований метод ближньої інфрачервоної спектроскопії. Також був побудований спектр першої похідної відбивання, який показав більші відмінності у спектрах, проте не дав можливість зафіксувати певну довжину хвилі, що відповідає за наявність олеїнової кислоти у соняшниковому насінні. Sunflower is the most popular domestic raw materials for the production of vegetable oil. One of the urgent tasks for researchers and manufacturers is the analysis of this material without the use of chemical methods. An alternative to this method has been proposed a method of near-infrared spectroscopy. Also built the first derivative reflectance spectrum, which showed large differences in the spectra, but has not given an opportunity to fix a wavelength, that is responsible for the presence of oleic acid sunflower seeds.
  • Ескіз
    Документ
    Використання БІЧ-спектроскопії для визначення вмісту вологи в соняшниковому шроті
    (2016) Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    Вивчення особливостей спектрів відбивання дає можливість більш широко впровадити метод БІЧ-спектроскопії для експрес-аналізу визначення вмісту вологи та інших складових в соняшниковому шроті. Study features reflectance spectra enables more widely implemented method of NIR spectroscopy for rapid analysis of moisture content and other components in sunflower meal.
  • Ескіз
    Документ
    Про нові можливості використання методу БІЧ-спектроскопії для аналізу харчових продуктів та вихідної сировини
    (2014) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Носенко, Тамара Тихонівна; Гуцало, Інна Володимирівна
    Метод БІЧ-спектроскопії використовується у багатьох галузях науки та техніки. Інфрачервоні спектри дають досить повну характеристику речовин. За числом і положенням піків в спектрах відбивання (або поглинання) можна судити про природу речовини, а за інтенсивністю смуг - про її кількість. NIR spectroscopy method used in many fields of science and technology. Infrared spectra give a fairly complete description of substances. According to the number and position of peaks in the spectra of reflection (or absorption) can judge the nature of the substance and the intensity of bands - its quantity.
  • Ескіз
    Документ
    Використання методу БІЧ-спектроскопії для аналізу якості продуктів в оліє-жировій галузі
    (2013) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Носенко, Тамара Тихонівна; Гуцало, Інна Володимирівна
    Метою роботи було дослідження спектрів дифузного відбивання насіння олійних культур та продуктів їх переробки (макухи, шроту та білку) в ближній інфрачервоній області. Порівняльний аналіз спектрів відбивання різних соняшникових продуктів показав, що існують аналітичні області, в яких спостерігається суттєва відмінність в розподілі інтенсивності. Отже, за формою спектру відбивання можна проводити ідентифікацію того чи іншого соняшникового продукту. Це підтверджують більш чітко і перші похідні. The purpose of our work was studying spectrums diffuse reflection seeds of oil cultures and products of their remake (meal, mill cake and albumen) in nearly infrared region. Comparative analyze spectrums of reflection different sunflower products showing that exist analytic of region where observe essential difference in distribution of intensive. So for spectrum shape reflection we can conduct identification one or another sunflower product. This is confirmed by more clearly and first marching.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості спектрів відбивання шротів насіння олійних культур в ближній інфрачервоній області
    (2013) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Гуцало, Інна Володимирівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Носенко, Тамара Тихонівна
    Встановлено, що спектри різних видів шротів мають ідентичний характер. Експериментально підтверджено, що для аналітичних цілей при визначенні вмісту вологи у шротах слід обирати інтервали довжин хвиль  = 1,49–1,50 нм та 1,93–1,94 нм. Нами було також проаналізовано перші та другі похідні спектрів відбивання та запропоновано набір довжин хвиль для створення градуювального рівняння визначення вмісту вологи, жиру та білку. It is set that the spectrums of different types of meal have identical character. Experimentally confirmed that for analytical purposes in the determination of moisture content in the meal should be selected wavelength interval  = 1,49–1,50 nm and 1,93–1,94 nm. We have also analyzed the first and second derivatives of reflectance spectra and proposed a set of wavelengths to generate the calibration equation determination of moisture, fat and protein.