Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Система для багатокомпонентного аналізу якості сільськ-господарської продукції, кормів і сировини(2020) Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаУ роботі проведено аналіз сучасних методів вимірювання основних компонентів, що характеризують якість сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з використанням сучасної інструментальної бази приладів і засобів контролю на основі методу інфрачервоної (ІЧ) спектроскопії. The paper analyzes modern methods of measuring the main components that characterize the quality of agricultural products, raw materials and food using a modern instrumental base of devices and control tools based on the method of infrared (IR) spectroscopy.Документ Аналіз ІЧ-спектрів відбивання деяких олійних культур(2018) Гуцало, Анастасія; Гуцало, Діана; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Гуцало, Інна ВолодимирівнаУ результаті проведених досліджень можна зробити висновок, що метод ІЧ-спектроскопії ближньої області може бути використаний для ідентифікації рослинних олій, отриманих з різних олійних культур. As a result of undertaken studies it is possible to draw conclusion, that the method of infra-red spectroscopy of near area can be used for authentication of the vegetable oils got from different oil-bearing cultures.Документ Використання методу БІЧ-спектроскопії для визначення вмісту олеїнової кислоти в насінні соняшнику(2017) Гуцало, Інна Володимирівна; Манк, Валерій Веніамінович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мазур, ДмитроЗразок соняшникового насіння з невідомою кількістю олеїнової кислоти та записавши його спектр відбивання, можна за ним провести порівняльний якісний аналіз й чітко визначити: більше чи менше у данному зразку міститься олеїнової кислоти у порівнянні з відомими записаними спектрами. A sample of sunflower seeds with an unknown amount of oleic acid and recording its reflection spectrum can be followed by a comparative, qualitative analysis and clearly defined: more or less this sample contains oleic acid in comparison with well-known recorded spectra.Документ Інфрачервоний аналіз спектрів високоолеїнового необрушеного насіння соняшника(2016) Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Манк, Валерій ВеніаміновичНасіння соняшника є найпопулярнішою вітчизняною сировиною для виготовлення рослинної олії. Особливу цінність являє собою соняшникове насіння з високим вмістом олеїнової кислоти. Одним з актуальних завдань перед науковцями й виробниками стає аналіз даної сировини без використання хімічних методів. Альтернативою таким методам був запропонований метод ближньої інфрачервоної спектроскопії. Також був побудований спектр першої похідної відбивання, який показав більші відмінності у спектрах, проте не дав можливість зафіксувати певну довжину хвилі, що відповідає за наявність олеїнової кислоти у соняшниковому насінні. Sunflower is the most popular domestic raw materials for the production of vegetable oil. One of the urgent tasks for researchers and manufacturers is the analysis of this material without the use of chemical methods. An alternative to this method has been proposed a method of near-infrared spectroscopy. Also built the first derivative reflectance spectrum, which showed large differences in the spectra, but has not given an opportunity to fix a wavelength, that is responsible for the presence of oleic acid sunflower seeds.Документ Використання БІЧ-спектроскопії для визначення вмісту вологи в соняшниковому шроті(2016) Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Носенко, Володимир ЄрофійовичВивчення особливостей спектрів відбивання дає можливість більш широко впровадити метод БІЧ-спектроскопії для експрес-аналізу визначення вмісту вологи та інших складових в соняшниковому шроті. Study features reflectance spectra enables more widely implemented method of NIR spectroscopy for rapid analysis of moisture content and other components in sunflower meal.Документ Характер інфрачервоних спектрів насіння соняшнику кондитерських сортів(2015) Гуцало, Інна Володимирівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Вєдмєдєва, К. В.Класичний хімічний аналіз різних органічних зразків займає значний час, вимагає застосування дорогих і шкідливих реактивів, високої кваліфікації персоналу і добре обладнаних лабораторій. При нинішньому зростаючому світовому рівні промисловості та сільського господарства, збільшенні імпорту та експорту, появі великої кількості дрібних виробників особливої актуальності набувають ефективні та досить точні методи контролю якості різної продукції. Альтернативним і ефективним способом хімічному аналізу є спектроскопія. Classic chemical analysis of various organic samples takes considerable time, requires the use of expensive and hazardous reagents, qualified personnel and well-equipped laboratories. With the current growing global level of industry and agriculture, increasing imports and exports, a large number of small producers special urgency efficient and reasonably accurate methods for quality control of various products. An alternative and effective way chemical analysis is spectroscopy.Документ Про нові можливості використання методу БІЧ-спектроскопії для аналізу харчових продуктів та вихідної сировини(2014) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Носенко, Тамара Тихонівна; Гуцало, Інна ВолодимирівнаМетод БІЧ-спектроскопії використовується у багатьох галузях науки та техніки. Інфрачервоні спектри дають досить повну характеристику речовин. За числом і положенням піків в спектрах відбивання (або поглинання) можна судити про природу речовини, а за інтенсивністю смуг - про її кількість. NIR spectroscopy method used in many fields of science and technology. Infrared spectra give a fairly complete description of substances. According to the number and position of peaks in the spectra of reflection (or absorption) can judge the nature of the substance and the intensity of bands - its quantity.Документ Сучасні фізичні методи у технологічних процесах вирощування та використання грибів(2014) Поліщук, Олег Юрійович; Боярська, Марія Василівна; Баглай, Ольга Миколаївна; Носенко, Володимир Єрофійович; Іванова, Катерина Вікторівна; Гуцало, Інна Володимирівна; Медвідь, Наталія ВікторівнаУ зв'язку з необхідністю розширення виробництва продуктів харчування розведення грибів у промислових умовах є найбільш вигідним. У наш час необхідно працювати над розширенням асортименту порід грибів, які можливо розводити в умови промисловий розробки. Due to the need to expand food production cultivation of fungi in industrial conditions are most favorable. Nowadays, it is necessary to work on expanding the range of species of fungi that may breed in terms of industrial development.Документ Використання методу ІЧ-спектроскопії в технологічних процесах м'ясних виробництв(2014) Золотухіна, Марія Дмитрівна; Жадько, Марина Іванівна; Гарановська, Вікторія Андріївна; Верба, Наталія Іванівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Гуцало, Інна Володимирівна; Носенко, Володимир ЄрофійовичЕкспериментально встановлено, що інтенсивність дифузного відбивання для м'яса та м'ясного фаршу залежить від режиму зберігання зразків, що дає можливість проводить якісний аналіз м'ясних продуктів. Experimentally, the intensity of the diffuse reflection meat and minced meat depends on the mode of storage of samples, which allows conducting qualitative analysis of meat products.Документ Про можливість проведення якісного аналізу м’яса спектроскопічним методом(2014) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Гуцало, Інна ВолодимирівнаВ роботі було досліджено зразки м’яса методом інфрачервоної спектроскопії в ближній області спектра на приладі «Інфрапід-61». Порівняльний аналіз спектрів відбивання охолоджених зразків м’яса (в холодильнику та морозильній камері) показав, що якісно спектри повторюють один одного. Проте чітко видно, що інтенсивність спектру для свіжих зразків м’яса, для заморожених і зіпсованих суттєво відрізняється. Розроблений метод дає можливість швидко та ефективно проводити якісний аналіз м’яса. In our work was studying examples of meat with method infrared spectroscopic in nearly spectrum of region on device "Іnfrapіd-61." Comparative analyze spectrums reflection cool down examples of meat (in the fridge and in freeze camera) showing that quality spectrum repeat each other. But clear seen that intensive spectrum for fresh examples of meat, for frozen and for spoilt essential different. Elaborate method let possibility fast and effective conduct quality analyze of meat.