Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Нові борошняні страви із прісного тіста на основі житнього, соєвого та гречаного борошна(2015) Косих, А.; Довга (Козачишена), Олена ОлександрівнаБорошняні страви здавна поширені на Україні, вони є невід’ємною частиною української кухні і мають велике значення у харчуванні людини. Однак при виготовленні продуктів харчування останнім часом звертають велику увагу на те, що в продуктах недостатня кількість мікронутріенти (вітаміни, білки, жири, клітковина та мінеральні речовини), які належать до ессенціальних факторів харчування людини, без застосування яких у певних кількостях неможливе повноцінне фізіологічне існування, а саме обмін речовин у організмі, його нормальне функціонування, резистентність до захворювань та несприятливих факторів навколишнього середовища тощо. Flour dishes have long been common in Ukraine, they are an integral part of Ukrainian cuisine and are important in human nutrition. However, the manufacture of food recently drawn much attention to the fact that the products in insufficient quantity mikronutrienty (vitamins, proteins, fats, fiber and minerals), belonging to of essential factors of human nutrition without the use of which in certain quantities can not complete physiological existence namely metabolism in the body, its normal functioning, resistance to diseases and adverse environmental factors and so on.Документ Новітні технології соусів з використанням йод- активу(2015) Корольчук, А.; Довга (Козачишена), Олена ОлександрівнаФахівці з раціонального харчування стверджують, що 80 % нашого здоров’я безпосередньо залежить від здорового харчування, яке полягає у встановленні гармонії між продуктами харчування та гомеостазом організму людини. Водночас треба враховувати вік, стать, наявність хронічних захворювань та інші критерії. Experts in nutrition say that 80% of our health depends on a healthy diet, which is to establish harmony between food and homeostasis of the human body. At the same time should take into account age, gender, presence of chronic diseases and other criteria.Документ Методичні рекомендації до розроблення оздоровчих харчових раціонів для військовослужбовців(2015) Пересічний, Михайло Іванович; Магалецька, Ірина; Довга (Козачишена), Олена ОлександрівнаЗгідно наказу Міністерства оборони України № 402 «Про затвердження положення по продовольчому забезпеченню збройних сил України на мирний час», постанови Кабінету Міністрів України № 426 «Про норми забезпечення продовольчими пайками військовослужбовців» у всіх військовослужбовців передбачено трьохразове харчування, окрім службовців військово-повітряних сил, де прийнято чотирьохразове харчування. Енергетична цінність раціону військовослужбовців розподіляється таким чином: сніданок - 30-35%, обід - 40-45%, вечеря 20-30% . Zgіdno Mіnіsterstva behest of Defense of Ukraine № 402 "On zatverdzhennya provisions for prodovolchomu zabezpechennyu zbroynih forces of Ukraine to the peaceful hour", decided Kabіnetu Mіnіstrіv Ukraine № 426 "On the normalization zabezpechennya prodovolchimi rations vіyskovosluzhbovtsіv "at vsіh vіyskovosluzhbovtsіv peredbacheno trohrazove harchuvannya, okrіm sluzhbovtsіv vіyskovo-povіtryanih forces de priynyato chotirohrazove harchuvannya. Energetichna tsіnnіst ratsіonu vіyskovosluzhbovtsіv rozpodіlyaєtsya such rank: snіdanok - 30-35% obіd - 40-45%, 20-30% of the Last Supper.