Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу цитратів на мікробіологічні і біохімічні процеси в тісті(2015) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра Іванівна; Прохорова, Надія ДмитрівнаРобота присвячена дослідженню впливу цитратів цинку, магнію, селену та германію на зимазну та мальтозну активність дріжджів при виготовленні хліба з фруктозою. Встановлено дію цитратів металів на ферментний комплекс дріжджів. The work is devoted to the investigation of the influence of zinc, magnesium, selenium and germanium citrates on zymazna and maltase activity of yeast while producing bread with fructose. The effect of citrates on enzyme complex of yeast is found.Документ Дослідження впливу цитрату, лактату та карбонату кальцію на мікробіологічні і біохімічні процеси в тісті(2015) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра Іванівна; Прохорова, Надія ДмитрівнаРобота присвячена дослідженню впливу різних солей кальцію на технологічний процес виготовлення хлібобулочних виробів з фруктозою. Встановлено та порівняно дію солей на ферментний комплекс дріжджів та структурно-механічних властивостей тіста. The work is devoted to the research of the effect of different calcium salts on the technological process of making bakegoods with fructose. The effect of salts on yeast enzyme complex and structural and mechanical properties of dough is established and compared.Документ Збагачення хліба для хворих на цукровий діабет мінеральними речовинами(2016) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра ІванівнаСвітовою науковою спільнотою визнано, що сучасний раціон харчування не забезпечує організм людини достатньою кількістю мінеральних речовин, що призводить до розвитку захворювань, серед яких - цукровий діабет. Це спонукає збагачувати продукти, і в першу чергу хліб, як продукт повсякденного вживання, цими речовинами.Документ Споживча та фізіологічна цінність хлібобулочних виробів для хворих на цукровий діабет, збагачених фізіологічно-функціональними інгредієнтами(2014) Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна; Місечко, Наталія ОрестівнаЕксперти ВООЗ рекомендують хворим на цукровий діабет споживати продукти збагачені фізіологічно-функціональними інгредієнтами, що позитивно впливають на фізіологічні процеси в організмі, пов'язані з накопиченням глюкози в крові та інтенсивністю виділення інсуліну, підвищують імунітет організму до супутніх захворювань. WHO experts recommend that people with diabetes to eat foods fortified with physiologically functional ingredients that positively affect the physiological processes in the body related to the accumulation of glucose in the blood and the intensity of insulin release, increase immunity to opportunistic diseases.