Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуальна автоматизована система управління виробництвом хліба з підсистемою підтримки прийняття рішень
    (2014) Швед, Сергій Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович
    Розроблена система автоматизації може бути запропонована для впровадження на підприємствах харчової промисловості. Крім того, враховуючи універсальність запропонованих рішень, отриманий досвід може бути використаний при розробці систем автоматизації і інших галузей промисловості як України, так і інших країн світу. A system of automation can be proposed for implementation in the food industry. Moreover, given the versatility of the solutions proposed, the experience can be used in the development of automation and other industries as Ukraine and other countries.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка інтелектуальної системи управління сушінням пивоварного солоду
    (2014) Мацебула, Дмитро Валерійович; Ельперін, Ігор Володимирович
    Процеси сушіння є слабоформалізованим. Багато параметрів стану не вимірюються системою управління, а отже потребують постійної участі оператора і лабораторії. Для покращення спостережуваності ОУ, зменшення впливу людського фактора доцільно використати систему автоматичного управління з прогнозуючою моделлю. The drying process is weakly-formalized. Many parameters of the control system are not measured and therefore require constant human intervention and laboratories. To improve the observability of OC, reducing the impact of human factors appropriate to use the automatic control system of forecasting model.
  • Ескіз
    Документ
    55 років підготовки фахівців з автоматизації виробництва в НУХТ (історія)
    (2014) Ладанюк, Анатолій Петрович; Ельперін, Ігор Володимирович
    У публікації описано історію підготовки фахівців з автоматизації виробництва в НУХТ.
  • Ескіз
    Документ
    55 років підготовки фахівців з автоматизації виробництва в НУХТ (сучасність)
    (2014) Ладанюк, Анатолій Петрович; Ельперін, Ігор Володимирович
    У публікації описано історію підготовки фахівців з автоматизації виробництва в НУХТ.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання вологовмісту солоду в сушарці барабанного типу
    (2014) Мацебула, Дмитро Валерійович; Ельперін, Ігор Володимирович
    Сушіння солоду є важливим технологічним процесом, необхідним для подальшої переробки сировини та/або її тривалого зберігання, проте системи управління процесом сушіння є недосконалими і не дозволяють повністю контролювати процес, в першу чергу - вміст вологи в солоді у процесі сушіння. Для вдосконалення існуючих систем запропоновано використання прогнозуючих моделей. Drying malt is an important process, necessary for further processing of raw materials and / or long-term storage, but the drying process management system is inadequate and does not allow you to completely control the process in the first place - the moisture content of the malt drying process. To improve existing systems proposed to use forecasting models.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація управління технологічними комплексами зернопереробки на основі алгоритмів енергозбереження
    (2010) Воробієвський, Дмитро Вікторович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Ельперін, Ігор Володимирович
    Розглядаються задачі оптимального енергозбережного управління технологічними комплексами на об’єктах зберігання та переробки зернових як передумова максимізації прибутку підприємств. Рассматриваются задачи оптимальногоэнергосберегающего управления технологическими комплексами на объектах хранения и переработки зерновых какпредпосылка максимизации прибыли предприятий. We consider the problem of optimal energy-efficient management of technological systems forstorage and processing of grain as a prerequisite for maximizing profits.
  • Ескіз
    Документ
    Система управління якістю в складі автоматизованої системи управління хлібопекарським підприємством
    (2011) Ельперін, Ігор Володимирович; Швед, Сергій Миколайович; Шаруда, Світлана Сергіївна
    В даній доповіді розглядається необхідність впровадження системи управління якістю у складі автоматизованої системи управління на підприємствах хлібопекарської галузі. In this report the need to implement a quality management system in automatic control systems in enterprises bakery industry.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз хлібопекарського виробництва як динамічної системи
    (2012) Шаруда, Світлана Сергіївна; Ельперін, Ігор Володимирович
    Особливістю хлібопекрського виробництва як об'єкта системного аналізу є функція не лише вироблення продукцїї, а й поставки її в роздрібну мережу за графіком і в заданій кількоєті та асортименті. Від динаміки реалізації хліба залежить добова програма хлібокомбінату, що впливає на структуру управління.Виникає необхідність створювати моделі технологічного процесу з метою його оптіімізації, які б враховувши динамічний характер взаємодії різних підсистем. Feature a bakery production facility system analysis is a function not only of production, but also its delivery to retailers on time and in a specified quantity and range. The dynamics of the implementation depends on the daily bread bakery program, which affects the structure of governance. There is a need to create a model of the process in order to optimize it, which would take into account the dynamic nature of the interaction of different subsystems.
  • Ескіз
    Документ
    Автоматична система прогнозування та багатокритеріального вибору в системі управління дифузійною станцією цукрового заводу
    (2012) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор Володимирович
    Діючі системи автоматизації дифузійної станції цукрового заводу забезпечують підтримання на заданому рівні технологічних параметрів, які дозволяють вести процес в межах регламентованих значень і працюють досить надійно. Але, як показує практичний досвід роботи з такими системами, нерідко виникають ситуації, при яких технологічний режим порушується, а система автоматизації на них не реагує, або реагує з досить великим запізнюванням. Це пояснюється тим, що система автоматизації не може інструментальними методами контролювати якість сировини і стан стружки, процеси переміщення стружки в ошпарювані і колоні, втрати цукру і інше. Крім того, для одних і тих же значень параметрів технологічного процесу можна отримати різні значення показників роботи дифузійної станції, які у деяких випадках можуть бути ще й суперечливими. Existing automation diffusion plant sugar factory provide support for a given level of technological options that allow you to keep the process within regulated values ​​and work reliably. But as the practical experience with such systems, there are often situations in which technological regime is broken and automation system they did not respond, or responds with a rather large delay. This is because the automation system may not instrumental methods to control the quality of raw materials and state of shavings, chips transfer processes in oshparyuvani and column loss of sugar and more. Furthermore, for the same values ​​of the parameters of the process can get different values ​​of the diffusion of the station, which in some cases may be even contradictory.
  • Ескіз
    Документ
    Формування бази знань в системі підтримки прийняття рішень для дифузійної станції цукрового заводу
    (2004) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор Володимирович
    Одним із шляхів підвищення ефективності систем автоматизації дифузійної станції цукрового заводу є впровадження інтелектуальних підсистем підтримки прийняття рішень (ПППР). One way to increase the efficiency of automation systems diffusion plant sugar factory is introduction of intelligent subsystems decision support (PPPR).