Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення заходів з евакуації виробничого персоналу в закладі ресторанного господарства при виникненні надзвичайних ситуацій(2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаДля безпечної діяльності і організації належних умов функціонування закладу ресторанного господарства важливим є створення системи цивільного захисту, метою якої є гарантування безпеки та захисту працівників та відвідувачів закладу харчування, території та довкілля від наслідків можливих надзвичайних ситуацій (НС). For safe operation and proper conditions for the functioning of the institution restaurants important to create a civil defense system, which aims to ensure the safety and security of employees and visitors of dining areas and the environment from the effects of possible emergencies (NA).Документ Розробка плану організації проведення евкуаційних заходів на підприємствах м’ясо-молочної промисловості(2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаОднією з особливостей сьогодення є висока фізична та психологічна напруга при вирішенні всіх життєвих завдань, у тому числі і в процесі виробництва. Таку напругу, зокрема, створюють умови навколишнього середовища, інформаційна насиченість нашого буття, підвищена емоційність взаємовідносин та сприйняття різних ситуацій на підприємствах. Разом з тим в окремих випадках виникають ситуації, за яких підприємства, та їхні працівники піддаються серйозному впливу досить напружених, майже критичних обставин, які характеризуються високим рівнем загрози їхньому здоров’ю, життю та діяльності. One of the features of today is high physical and psychological stress in solving all life problems, including during production. This tension, in particular, create environmental conditions, information richness of our being, increased emotional relationships and perceptions of different situations in the workplace. However, in some cases, there are situations in which enterprises and their workers are exposed serious impact quite intense, almost critical circumstances, which are characterized by a high level of threat to their health, life and work.Документ Ризики виникнення аварійних ситуацій на підприємствах харчової промисловості(2014) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаПідприємства харчової промисловості можуть бути віднесені до потенційно-небезпечних об’єктів, оскільки на них можуть виникати аварії, вибухи, пожежі, викид небезпечних хімічних речовин. Розрізняють легкі, середні, важкі та особливо важкі аварії. The food industry can be attributed to dangerous objects, as they may have accidents, explosions, fires, release of hazardous chemicals. There are light, medium, heavy and especially severe accidents.Документ Пектини та пектиновмісні продукти як радіопротекторні добавки(2014) Слободян, Ольга Петрівна; Литвиненко, Світлана; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаЗдатність пектинів утворювати малорозчинні сполуки з іонами металів - радіонуклідів - свідчать про доцільність використання для лікувально-профілактичного харчування пектинів та пектиновмісних продуктів. The ability of pectin to form soluble compounds with metal ions - radionuclides - demonstrate the feasibility of using for preventive nutrition pectins pektynovmisnyh products.Документ Запобігання виникненню небезпек на підприємствах молочної галузі(2014) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаПроводився аналіз небезпеки підприємства молочної галузі на основі розгляду його стан, визначенні можливих аварійних ситуацій, в тому числі і малоймовірних. Визначали наявність небезпечних речовин і матеріалів, небезпечних режимів роботи як обладнання, так і технологічних блоків.Документ Забезпечення пожежної безпеки на підприємствах готельно – ресторанного комплексу(2013) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаУ статті розглянуто головні причини пожеж на підприємствах готельно – ресторанного комплексу. Необхідним завданням у процесі експлуатації підприємств готельно – ресторанного комплексу є забезпечення у разі пожежі повної евакуації усього персоналу до настання критичних значень небезпечних факторів пожежі. Основними причинами виникнення пожеж є необережна поведінка та порушення правил експлуатації електроустановок та обладнання.Документ "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист" як складові процесу підготовки та виховання висококваліфікованого фахівця(2013) Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга ПетрівнаГоловним напрямком підготовки студентів є формування знань щодо власної безпеки, засвоєння вмінь на запобігання можливих надзвичайних ситуацій. The main focus is preparing students build knowledge for their own safety, learning skills to prevent possible emergencies.Документ Підвищення стійкості підприємств олієжирової галузі(2013) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаСтійкість роботи об’єктів промисловості в цілому та підприємств олієжирової галузі зокрема є одним із важливих чинників техногенної безпеки. Основна вимога техногенної безпеки – попередження розвитку промислових аварій. Stability of the objects of the industry in general and businesses in particular oil and fat industry is a major driver of technological safety. The main requirement of technological safety - prevention of industrial accidents.Документ Проблеми викладання дисциплін з безпеки життєдіяльності людини(2010) Чорна, Тетяна Миколаївна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Слободян, Ольга ПетрівнаВищий навчальний заклад залишається чи не єдиною установою, де майбутні фахівці можуть одержати необхідні знання з дисциплін, пов’язаних з безпекою. Завдання дисципліни БЖД – забезпечити загальну освіту в галузі безпеки. Higher educational establishment remains or by not only establishment, where future specialists can get necessary knowledge from the disciplines related to safety. Task of discipline of safety of vital functions - to provide universal education in industry of safety.Документ Безаварійна зупинка олієекстракційних заводів у надзвичайних ситуаціях(2011) Слободян, Ольга Петрівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаВ статті розглянуто основні заходи по здійсненню безаварійної зупинки виробничого процесу на олієекстракційних заводах. Господарська діяльність підприємств харчової промисловості, зокрема об’єктів олійно-жирової галузі, пов’язана з досить високим ступенем ризику виникнення надзвичайних ситуацій. Тому одним із важливих завдань цивільного захисту на таких об’єктах є розроблення схеми безаварійної зупинки виробництва. In the article basic measures are considered on realization of accident-free stop of production process on oil extraction factories. Economic activity of enterprises of food industry, in particular objects oily-fatty industries, related to the high enough degree of risk of origin of extraordinary situations. Therefore one of important tasks of civil defense there is development of chart of accident-free stop of production on such objects.