Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням
    (2019) Дмитренко, Іван Тимурович; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    В роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин з меліси ти календули. І встановлено, що кількість вітаміну у екстракті становить 4,2 мг/100 г і не збільшується після 60 хв. екстрагування, а в водно-спиртовому екстракті календули 2,7 мг/100 г. В самій календулі міститься менше вітаміну C ніж у мелісі і тому в екстракт з календули переходить менша кількість цього вітаміну. The process of extraction of biologically active substances from melissa and calendula is investigated in this work. And it was found that the amount of vitamin in the extract is 4.2 mg / 100 g and does not increase after 60 minutes. of extraction, and in the water-alcohol extract of calendula 2.7 mg / 100 g. The calendula contains less vitamin C than in melissa, and therefore less amount of this vitamin is transmitted to the calendula extract.
  • Ескіз
    Документ
    Вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням
    (2019) Михальська, Ліліана Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    В роботі встановлено, що на швидкість переходу екстрактивних речовин (СР) в екстракт впливає температура екстрагенту. Під час визначення потрібної температури екстрагування враховували доцільність енергетичних затрат, а також термочутливість цільових компонентів гарбуза, особливо вітамінів. In the work it was established that the rate of transfer of extractives substances in the extract is influenced by the temperature of the extractant. When determining the desired extraction temperature, the feasibility of energy costs, as well as the thermal sensitivity of the target components of pumpkin, especially vitamins, were taken into account.