Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Реакція Біджинеллі в курсі органічного практикуму з хімії гетероциклів
    (2017) Сімурова, Наталія Вячеславівна; Майборода, Олена Іванівна; Зінченко, Наталія Юріївна
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження складових косметичного комплексу
    (2017) Гончарук , Ліна; Зінченко, Наталія Юріївна
    Досліджувався косметичний комплекс розроблений на основі низькомолекулярної гіалуронової кислоти та комплексу олій, що відтворюють властивості яєчного жовтку. Завдяки легкозасвоюваним корисним речовинам цей продукт діє максимально ефективно, надає омолоджуючу дію, покращує колір шкіри, позбавляє від дрібних зморшок. A cosmetic complex, based on low molecular weight hyaluronic acid and a complex of oils that reproduce the properties of egg yolk, was researched. Due to easily assimilable useful substances, this product acts as effectively as possible, has a rejuvenating effect, improves skin color, eliminates fine wrinkles.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічні складові щастя
    (2017) Остапенко, Анна Анатоліївна; Зінченко, Наталія Юріївна
    Хімічні речовини певної будови здатні впливати на настрій людини, її працездатність, зосередженість, здатність до пізнання нового. В роботі було проаналізовано сучасну вітчизняну наукову літературу щодо впливу хімічних речовин на настрій людини. Досліджувалась хімічна природа ароматів, які здатні подарувати людині приплив сил, бадьорості, гарного настрою . "Гормони щастя" виробляються у головному мозку не тільки у людей, але й у тварин. Застосування натуральних ефірних олій та штучних ароматів може значною мірою поліпшити емоційний стан людини. Chemical compounds of a certain structure are capable of influencing the mood of a person, his working capacity, concentration, ability to cognize a new information. The paper analyzes modern domestic scientific literature on the effect of chemicals on the mood of a person. The chemical nature of aromas that are capable of giving a person a burst of strength, vigor, and good mood was studied. "Hormones of happiness" are produced not only in the human, but also in animal brain. The use of natural essential oils and artificial aromas can significantly improve an emotional state.
  • Ескіз
    Документ
    Синтез конденсованих піридинів, що містять CF3–группу
    (2016) Ковальова, Світлана Олександрівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Данилевич, Гнат Олександрович
    Заміщені похідні піридину виявляють біологічну активність, а наявність CF3–групи у молекулах речовин часто покращує їхній фармакологічний ефект. Запропонований підхід до синтезу конденсованих піридинів, що містять CF3–групу, на основі С5–заміщених похідних 2–аміногетероциклів. The substituted pyridine derivatives exhibit biological activity. Pharmacological effects of these compounds are often increased with CF3-group contained in the molecules. There is considered a new method of synthesis of pyridine derivatives with CF3 group based on C5 substituted derivatives of 2-aminothiophene.
  • Ескіз
    Документ
    Самостійна робота студентів як важлива складова у підготовці висококваліфікованих фахівців
    (2016) Майборода, Олена Іванівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Сімурова, Наталія Вячеславівна
    Проаналізовані завдання самостійної роботи студентів, причини неготовності студентів до неї, форми та шляхи підвищення рівня фундаментальної хімічної підготовки в умовах обмеженості аудиторних годин на вивчення дисципліни «Органічна хімія» в процесі підготовки висококваліфікованих спеціалістів для харчової промисловості. Analyzed tasks of independent work of students, causes unwillingness of students to it, forms and ways of increasing the level of basic chemical training with limited hours of classroom study courses "Organic Chemistry" in the preparation of highly qualified specialists for the food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Соціально-еволюційні аспекти національних традицій харчування
    (2015) Сімурова, Наталія Вячеславівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Мамчур, Ольга Олегівна
    Одним з основних критеріїв якості життя людини, поряд з екологією, умовами праці і відпочинку, заробітною платою, соціальним забезпеченням, дотриманням прав і свобод тощо, є здорове харчування. One of the main criteria of quality of life, along with the environment, working conditions and rest, wages, social security, human rights and freedoms, etc., is a healthy food.
  • Ескіз
    Документ
    Якою бути Україні - залежить від кожного з нас
    (2013) Зінченко, Наталія Юріївна
    Ідеалом виховної роботи має стати гармонійно розвинена, освічена, національно усвідомлена особистість, якій притаманні патріотичні почуття, яка схильна до саморозвитку та самовдосконалення. The ideal educational work should be harmoniously developed, educated, conscious national identity, which is inherent patriotism, which is prone to self-development and self-improvement.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив техногенного фактору на чистоту води малих рік України
    (2015) Зінченко, Наталія Юріївна; Шульга, Сергій Іванович; Попова, Інна Вадимівна; Борцюх, Віктор Володимирович
    Забруднення вод малих річок басейну Дніпра призвело до порушення природних процесів самоочищення водних об’єктів та значно ускладнило проблему постачання якісної води на водогонах. Водогінні очисні споруди невзмозі попередити потрапляння у питну воду значної кількості неорганічних та органічних забруднюючих речовин, дія яких на організм людини становить небезпеку для здоров’я, особливо в умовах радіаційного забруднення. Water pollution of small rivers Dnieper basin has disrupted the natural processes of self-purification of water bodies and considerably complicated the problem of supplying quality water to the water supply. Water supply treatment plant is unable to prevent the ingress of drinking water a significant number of inorganic and organic pollutants, which are on the human body is a danger to health, especially in terms of radiation contamination.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження інформаційно- комунікативних технологій навчання при підготовці студентів технологічних спеціальностей
    (2015) Попова, Інна Вадимівна; Шульга, Сергій Іванович; Зінченко, Наталія Юріївна; Харітон, Тамара Яківна
    В умовах сучасного виховання компетенції майбутнього фахівця технічного напряму підготовки постає проблема впровадження нових технологій навчання. Впровадження комунікативних методів дозволяє викладачам організувати не тільки оволодіння базовими навичками й знаннями, але розвинути у студента особистості, схильності до наукового пошуку. Важливим є формування прагнення до постійного самовдосконалення не тільки персони, що навчається, але й викладача. Слід зазначити, що сучасне електронне середовище надає можливість реалізувати творчий потенціал науковцю та досліднику будь-якого рівня кваліфікації і напрямку, адаптуватися до швидких змін наукових парадигм. In the conditions of modern education of competence of the future specialist of technical direction of preparation the problem of introduction of new technologies of training arises. Implementation of the Communication allows teachers to organize not only the mastery of basic skills and knowledge but develop student personality predisposition to scientific research. It is important to the formation of the desire for constant self-improvement not only person who studies but also teacher. It should be noted that the current electronic environment provides the opportunity to realize the creative potential of scientists and researchers of any level of training and direction to adapt to rapid changes in scientific paradigms.
  • Ескіз
    Документ
    Досліждення змін біоорганічного комплексу пюре отриманого з топінамбура
    (2014) Зінченко, Наталія Юріївна; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Чайка, Євгеній
    Перспективною сировиною для отримання ррізноманітних дієтичниих продуктів харчування може бути топінамбур або земляна груша. Він відомий в Європі з XVIII століття. Як джерело біологічно активних речовин використовують бульби топінамбура. Promising raw material for rriznomanitnyh diyetychnyyh food may artichoke or artichoke. He is known in Europe from the XVIII century. As a source of biologically active substances used artichoke tubers.