Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка методу і приладу експрес-контролю кольоровості цукру-піску в кристалічному стані(2005) Платонов, Віталій Васильович; Дадеко, Л. І.; Чернявська, Людмила Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені порівняльні показники якості білого цукру , який виробляють в країнах ЄС та в Україні. Розроблено новий прилад для визначення кольоровості білого цукру в кристалічному вигляді. Наголошено , що розроблення вітчизняного лабораторного обладнання для визначення кольоровості цукру дозволяє виробляти недорогі прилади і організовувати їх належне сервісне обслуговуванняна цукрових заводах. Present comparative figures as white sugar, which is produced in the EU and Ukraine. A new instrument for determining color-sti white sugar in crystalline form. Emphasized that the development of laboratory equipment to determine the color allows the sugar to produce inexpensive devices and organize proper service sugar factories.Документ Проблеми підвищення якості цукру та розширення асортименту продукції цукрових заводів(2005) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Ничик, Оксана ВасилівнаРозроблено спосіб додаткового очищення та знебарвлення клеровки жовтого цукру коагулянтом гідроксохлоридом алюмінію, який дозволяє підвищити якість білого цукру, а також розширити асортимент продукції цукрового виробництва шляхом одержання інвертних сиропів. Встановлені оптимальні параметри інверсії цукрози очищеної клеровки кислотним та ферментативним методом. Доведена можливість тривалого зберігання інвертного сиропу без погіршення його якості. The method further purification and bleaching klerovky yellow sugar coagulant hidroksohlorydom aluminum, which can improve the quality of white sugar, and expand the range of products of sugar production by obtaining syrup. The optimal parameters inversion of sucrose purified klerovky acid and enzymatic method. The possibility of prolonged storage invert syrup without compromising quality.Документ Вплив моноамонійфосфату на якісні показники продуктів цукрового виробництва(2000) Козявкін, Анатолій Петрович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Нікіфоров, Олександр ВалерійовичПриведені результати дослідження очищення соку !! сатарації, сиропу з клеровкою та утфелю моноамонійфосфатом. Доведено позитивний вплив моноамонійфосфату на якісні показники цих продуктів, в першу чергу на видалення солей кальцію і зменшення кольоровості.Документ Вплив антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків(2000) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Лагода, Володимир АндрійовичПриведені результати позитивного впливу антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків. Вміст молочної кислоти в дифузійному соку ,обробленому «Фітосайд» зменшився на 15,6 %, а ефект очищення соку 11 сатурації збільшився на 6 %, порівняно з соками без антисептика.Документ Цукрозамінники в харчовій промисловості(2010) Клименко, Лариса СтепанівнаОбгрунтовано необхідність виробництва і вживання замінників цукру за наявності низки захворювань. Розглянуті тривожні тенденції заміни цукру на цукрозамінники синтетичної природи не за прямими показаннями, а за економічною вигодою. Проаналізований асортимент замінників цукру в світі і в Україні. Доведена економічна доцільність виробництва цукру і корисність його вживання як харчового продукту першої необхідності.Документ Вплив дигідроксосульфату і гідроксохлориду алюмінію на мікрофлору в дифузійному апараті(2001) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Ліпєц, Антон Адамович; Клименко, Лариса Степанівна; Гусятинська, Наталія АльфредівнаНаведені результати дослідження впливу дигідроксосульфату і гідроксохлориду алюмінію на мікрофлору в дифузійному апараті. Встановлено, що використання основних солей алюмінію для очищення транспортерно-мийної і жомопресової води забезпечує значне зниження мікробіологічної забрудненості в дифузійному апараті по всіх групах мікроорганізмів, причому кращий антимікробний ефект здійснює дигідроксосульфат алюмінію порівняно з гідроксохлоридом алюмінію.Документ Вимірювання кольоровості цукру в кристалічному стані для поточного контролю якості готової продукції(2006) Дадеко, Л. І.; Ковальчук, А. В.; Глінкін, С. Ю.; Чернявська, Людмила Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса СтепанівнаРозроблений прилад для визначення кольоровості цукру в кристалічному стані без розбавлення, який дозволяє швидко визначати кольоровість цукру після кожного звареного вакуум-апарата, що дозволяє оперативно оцінювати якість готової продукції і оптимізувати технологічні процеси виробництва.Документ Модернізований прилад ЦУТЕП-СМ для вимірювання кольоровості білого цукру в кристалічному вигляді(2008) Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса Степанівна; Ковальчук, А. В.; Чернявська, Людмила Іванівна; Тихонюк, A. B.Наведені результати досліджень 18 зразків кристалічного білого цукру різної кольоровості і розмірів кристалів на двох приладах ЦУТЕП-С і модернізованому ЦУТЕП-СМ. Доведено, що збільшення рівномірності освітлення зразків цукру при оптимізації кількості світлодіодів до 12, дозволило знизити розбіжність між результатами паралельних вимірювань. Відносна похибка вимірювання кольоровості на першому приладі склала 4,6 %, а на модернізованому – 2,04 %.Документ Випробування вітчизняного антисептика “Нобак” для дезинфекції екстрактора у виробничих умовах(2005) Дубовець, Олена Володимирівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені результати промислових досліджень нового антисептика «Нобак». Встановлені вдвічі менші втрати цукрози від мікробіологічного розкладання в екстракторі при використанні «Нобак». Дифузійний сік з дифузійної установки при додаванні «Нобак» мав стабільно меншу мікробіологічну зараженість по всім групам мікроорганізмів.