Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до статистичного опрацювання результатів органолептичних досліджень спиртних напоїв
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Для статистичного опрацювання результатів органолептичних досліджень спиртних напоїв використовують адекватні статистичні методи розходження, щкал та категорій, аналітичні та описові
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до приміщень для підготовки зразків спиртних напоїв та проведення органолептичних досліджень
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Наведено вимоги до приміщення для підготовки зразків спиртних напоїв, приміщення для проведення органолептичних досліджень спиртних напоїв, робочого місця дегустатора
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до способу і порядку подавання зразків спиртних напоїв на дегустацію
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Порядок подавання зразків здійснюють згідно з класифікацією спиртних напоїв в напрямі збільшення міцності, вмісту цукру, летких і екстрактивних речовин в кожній категорії спиртних напоїв згідно з Законом України «Про географічні зазначення спиртних напоїв». У разі малої кількості зразків і дегустаторів порядок подавання зразків може бути збалансований щоб використати однакову кількість разів. У випадку значної кількості зразків порядок подавання зразків може бути довільним
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до методів органолептичних досліджень спиртних напоїв
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Методи органолептичних досліджень спиртних напоїв згідно з ДСТУ ISO 6658 «Дослідження сенсорне. Методологія. Загальні настанови» поділяють на три групи: 1) методи розходжень, які використовують з метою визначення, чи існує між двома зразками органолептичне розходження, 2) методи з використанням шкал і категорій для оцінювання порядку або величини розходжень, або категорій, до яких треба віднести зразки, 3) аналітичні або описові методи, які використовують з метою ідентифікування специфічних органолептичних характеристик, що властиві зразку, в якісному й кількісному відношенні
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва
    (2014) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович
    Впровадження Національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва обумовлено створенням комплексної наукової нормативної бази для експертної оцінки продуктів харчування. ДСТУ 7482:2013 встановлює вимоги до екстрактів за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, вмістом токсичних елементів, а також регламентує єдині норми і вимоги до правил приймання, методів контролювання, зберігання екстрактів та методів контролю. The introduction of the National Standard for fruit and berry extracts for distillery production is due to the creation of a comprehensive scientific normative base for the expert assessment of food products. DSTU 7482:2013 sets the requirements for extracts according to organoleptic, physico-chemical, microbiological indicators, content of toxic elements, and also regulates common norms and requirements for acceptance rules, methods of control, extraction storage and control methods.
  • Ескіз
    Документ
    Придатність до використання у лікеро-горілчаному виробництві скляних пляшок місткістю 0,05 дм3
    (2015) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Ковальчук, Володимир Петрович
    Досліджено придатність до використання у лікеро-горілчаному виробництві нових скляних пляшок місткістю 0,05 дм3 за розробленою методикою. Для розливу лікеро-горілчаної продукції, з забезпеченням її якості та стійкості, можна використовувати скляні пляшки місткістю 0,05 дм3 з показником водостійкості не більше ніж 0,53 см3 розчину соляної кислоти, що зберігаються в закритих опалювальних складах. The suitability for use in alcoholic beverage production of new glass bottles with a capacity of 0,05 dm3 according to the developed technique was investigated. For bottling distilled spirits, ensuring its quality and stability, it is possible to use glass bottles with a capacity of 0,05 dm3 with a water resistance of not more than 0.53 cm3 of hydrochloric acid solution stored in closed heated warehouses.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження іонітів для видаляння органічних сполук з технологічної води у виробництві лікеро-горілчаної продукції
    (2009) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович
    Встановлено ефективність видалення органічних сполук з технологічної води для лікеро-горілчаного виробництва крупнопористими іонітами-органопоглиначами марок Purolite А500Р та Purolite А860 становить 80-98 % у порівняні з активним вугіллям марки Фільтрасорб F-300 (контрольний зразок) – 50-90 %. Ступінь регенерації становить 90-95% у порівнянні з активним вугіллям – до 40 %. The efficiency of removing organic compounds from technological water for the distillery production of large porous organoleptic ion exchangers of the brands Purolite A500P and Purolite A860 is 80-98% compared to the active charcoal of the brand Filtrazorb F-300 (control sample) - 50-90%. The degree of regeneration is 90-95% compared to activated carbon - up to 40%.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вуглецевих мікропористих матеріалів для удосконалення технології готування води у виробництві напоїв
    (2007) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович
    Досліджено активні вуглецеві мікропористі матеріали марок Сullar D та Centaur у порівнянні з Фільтрасорб F-300 (контрольний зразок). Встановлено, ресурс досліджуваних вуглецевих мікропористих матеріалів при очищуванні води від органічних домішок, який становить: Сullar D - не менше ніж 1300, Centaur - не менше ніж 1200, Фільтрасорб F-300 – 1000 обємів підготовленої води на обєм адсорбенту. The active carbon microporous materials of the Cullar D and Centaur grades were compared with the Filter Sorb F-300 (control sample). The resource of investigated carbon microporous materials in water purification from organic impurities is established, which is: Cullar D - not less than 1300, Centaur - not less than 1200, Filter sorbent F-300 - 1000 volumes of prepared water on the volume of adsorbent.
  • Ескіз
    Документ
    Водостійкість скляної тари та стійкість горілок
    (2014) Олійник, Світлана Іванівна; Шевченко, Ілля Володимирович; Ковальчук, Володимир Петрович
    Для розливу лікеро-горілчаної продукції та забезпечення її якості та стійкості необхідно застосовувати скляні пляшки з водостійкістю не вищою 0,3 см3 розчину соляної кислоти, що зберігаються в закритих опалювальних складах. А перед розливом готової продукції обов'язково контролювати показники водостійкості та хімічної корозії тари. For bottling of alcoholic beverages and to ensure its quality and durability necessary to use glass bottles of water resistance is not higher than 0.3 cm3 of hydrochloric acid, stored in enclosed heated storage. And before bottling must monitor the performance of water resistance and chemical corrosion of containers.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення водопідготовки для виробництва ферментованих медових напоїв
    (2014) Чуприна, Наталія Олександрівна; Нижник, Олександр Володимирович; Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович
    Один з напрямків соціально-економічного розвитку України -збільшення виробництва повноцінних якісних харчових проду ктів, впровадження та удосконалення ефективних технологій. Перспективними продуктами медико-біологічного спрямування є ферментовані напої (напої бродіння) на основі меду. One of the areas of socio-economic development of Ukraine-increasing production of high-grade quality food products ktiv, implementation and improvement of efficient technologies. Promising products biomedical orientation is fermented beverages (fermented beverage) based on honey.