Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Реологічні показники картопляних напівфабрикатів
    (2019) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Реологічні властивості напівфабрикатів формованих картопляних чіпсів (ФКЧ) залежать від хімічного складу сировини, умов її підготовки та в подальшому впливатимуть на структурно-механічні властивості (ламкість, крихкуватість) готових виробів. Тому необхідним є вивчити технологічні аспекти виробництва ФКЧ. The rheological properties of semi-preformed molded potato chips (FCFs) depend on the chemical composition of the raw materials, the conditions of its preparation, and in the future will affect the structural and mechanical properties (fragility, frailty) of finished products. Therefore, it is necessary to study the technological aspects of the production of FCF.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження гранулометричного складу сировини у виробництві формованих картопляних чіпсів
    (2019) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    На сьогодні велике значення приділяється харчовим волокнам (ХВ), дослідження яких продовжуються вченими в різних напрямках . Перспективною сировиною, яку можна використати для збагачення ФКЧ ХВ є висівки, жмих та кріопорошки. Зокрема нами було проаналізовано можливість використання в рецептурі ФКЧ: висівків з жита (ВЖ), ячменя (ВЯ), а також жмиху з гарбузового насіння (ЖГН), кріопорошків броколі (КБ) та червоного буряка (КЧБ), які на сьогоднішній день є відносно дешевими та представленими на споживчому ринку. Today much attention is devoted to food fibers (HV), whose research is continued by scientists in various directions. A promising raw material that can be used for enrichment of FCF HV is bran, pulp and cryopresources. In particular, we analyzed the possibility of use in the formulation of FCF: bran from rye (ZHZ), barley (BA), as well as pumpkin seeds (LHW), cryopowder broccoli (KB) and red beet (KHB), which to date are relatively cheap and presented on the consumer market.
  • Ескіз
    Документ
    Використання принципів радіантного мислення для інтенсифікації навчальної діяльності студента
    (2015) Махинько, Валерій Миколайович; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Інформаційний бум, що спостерігається в останні десятиліття, ставить нові вимоги до освітньої системи. У першу чергу - до вищої школи, яка повинна оперативно реагувати на зміни в науковому пізнанні, коригуючи освітні програми з урахуванням нових знань. Критичною для засвоєння традиційними методами навчання стає і кількість інформації. Information boom observed in recent decades, putting new demands on the education system. First of all - to the high school, which must respond quickly to changes in scientific knowledge, adjusting training programs based on new knowledge. Critical for learning traditional methods of learning becomes of information.
  • Ескіз
    Документ
    Олімпіада за напрямом «Харчові технології та інженерія» як засіб мотивації студентів та діагностики їх знань
    (2015) Ковбаса, Володимир Миколайович; Махинько, Валерій Миколайович; Грищенко, Анна Миколаївна
    Історія виникнення олімпіад з різних наук має багатовікову історію - ще Архімед надсилав своїм колегам та учням для вирішення заздалегідь невірні задачі. У середні віки серед вчених проходили так звані «турніри» - змагання-листування з вирішення математичних задач. Таким чином вирішувалися проблеми, що поставали перед наукою. History of competitions of various sciences has a long history - Archimedes is sent to his colleagues and students to solve beforehand wrong problem. In the Middle Ages among scientists were so-called "tournaments" - race-mailing to solve mathematical problems. Thus solved the problems faced by science.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив редукуючих цукрів на якість смажених картоплепродуктів
    (2014) Коваленко (Лисогор), Олена Артурівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Науковими роботами, проведеними за кордоном і в Україні, доведено, що між вимогами до столової картоплі та картоплі для переробки є суттєва різниця. Генетично обумовлені властивості сорту є вирішальними для переробки. Важливе значення при виготовленні картоплепродуктів має визначення вмісту редукуючих цукрів. Scientific work carried out abroad and in Ukraine proved that between requirements of table potatoes and potatoes for processing are significant differences. Genetically determined characteristics of the variety are crucial for processing. important importance in the manufacture kartopleproduktiv must determine the content of reducing sugars.
  • Ескіз
    Документ
    Сухі картопляні продукти
    (2014) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Значна популярність картоплі у споживачів її висока харчова цінність сприяла розширенню асортименту продуктів з неї та збільшенню способів її переробки. Нині спостерігається активний розвиток таких товарних груп як напівфабрикати і готові до споживання картоплепродукти. Much of the popularity of potato consumers its high nutritional value contributed expanding the range of products from it and increase its processing methods. Currently, there is active development of such commodity groups as intermediates and ready-to-eat kartopleprodukty.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості резистентності екструдованих видів крохмалю різного походження
    (2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Крохмаль, є природним, дешевим, поновлювальним і біологічно активним полімером, який більшість рослин виробляють як джерело накопичення енергії. Це друга, найбільш поширена речовина біомаси в природі після целюлози. Крохмаль сільськогосподарських культур є основним джерелом вуглеводів у харчуванні людини і має широке застосування в різних галузях промисловості. В харчовій промисловості, він застосовується в якості загусника, гелеутворювача, наповнювача. В світі основними ресурсами крохмалю є кукурудза (82%), пшениця (8%), картопля (5%) і маніока (5%). Starch is a natural, affordable, renewable and biologically active polymer, which produce most of the plants as a source of energy storage. It the second most common substance of biomass in nature after cellulose. Starch crops are the main source of carbohydrates in the diet humans and has been widely used in various industries. In the food industry, it is used as a thickener, heleutvoryuvacha, filler. In the world of basic resources is corn starch (82%), wheat (8%), potatoes (5%) and cassava (5%).
  • Ескіз
    Документ
    Використання горіхів в коекструзійних продуктах
    (2014) Шарапов, М. В.; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Горіхи - природний скарб для численних активних сполук, які в комплексі позитивно впливають на роботу головного мозку. Встановлено, що горіхи усувають депресію і знімають навіть найсильніші напруження нашої нервової системи. Особливо їх рекомендують людям, чия професійна діяльність має пряме відношення до важкої фізичної чи розумової праці. Крім усього іншого, вживання горіхів в їжу нормалізує роботу серця і зміцнює всі тканини печінки. Nuts - a natural treasure for many active compounds in complex positively affect the brain. Established that nuts eliminate depression and relieve stress even the strongest of our nervous systems. They were especially recommended for people whose professional activities have a direct related to heavy physical or mental work. Among other things, the use of nuts eaten normalizes the heart and strengthens all the tissues of the liver.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення оптимальних параметрів пророщування рису
    (2014) Соболь, Микола Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федорова, Тетяна Олексіївна
    Рис - один з найбільш цінних харчових продуктів, займає друге місце після пшениці по посівній площі, а по збору зерна практично рівний. Рис є одним з найважливіших джерел харчування для населення землі. Про те досліджень по хімічних та технологічних властивостей рису недостатньо. Rice - one of the most valuable food products is second of wheat sown area, and grain yield practically equal. Rice is one of the most important sources of food for the population. About the research on chemical and technological properties of rice is not enough.
  • Ескіз
    Документ
    Сухі сніданки коекструзійної технології
    (2014) Бур'ян, Олександр; Дрьомін, О. І.; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Світові виробники сухих сніданків позиціонують їх як продукт, ідеальний для прихильників здорового способу життя, та наполегливо рекомендують дітям. Сухі сніданки (подушечки з начинкою) як продукт високотемпературної коекструзії складається з двох частин: зернового корпусу та начинки на жировій або фруктово- ягідній основі. Global manufacturers of breakfast cereals are positioning their product as ideal for adherents of a healthy lifestyle, and is strongly recommended for children. Dry breakfast (stuffed pads) as a product of high coextrusion consists of two parts: body and grain filling fat or fruit and berry basis.