Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Реологічні показники картопляних напівфабрикатів
    (2019) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Реологічні властивості напівфабрикатів формованих картопляних чіпсів (ФКЧ) залежать від хімічного складу сировини, умов її підготовки та в подальшому впливатимуть на структурно-механічні властивості (ламкість, крихкуватість) готових виробів. Тому необхідним є вивчити технологічні аспекти виробництва ФКЧ. The rheological properties of semi-preformed molded potato chips (FCFs) depend on the chemical composition of the raw materials, the conditions of its preparation, and in the future will affect the structural and mechanical properties (fragility, frailty) of finished products. Therefore, it is necessary to study the technological aspects of the production of FCF.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження гранулометричного складу сировини у виробництві формованих картопляних чіпсів
    (2019) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    На сьогодні велике значення приділяється харчовим волокнам (ХВ), дослідження яких продовжуються вченими в різних напрямках . Перспективною сировиною, яку можна використати для збагачення ФКЧ ХВ є висівки, жмих та кріопорошки. Зокрема нами було проаналізовано можливість використання в рецептурі ФКЧ: висівків з жита (ВЖ), ячменя (ВЯ), а також жмиху з гарбузового насіння (ЖГН), кріопорошків броколі (КБ) та червоного буряка (КЧБ), які на сьогоднішній день є відносно дешевими та представленими на споживчому ринку. Today much attention is devoted to food fibers (HV), whose research is continued by scientists in various directions. A promising raw material that can be used for enrichment of FCF HV is bran, pulp and cryopresources. In particular, we analyzed the possibility of use in the formulation of FCF: bran from rye (ZHZ), barley (BA), as well as pumpkin seeds (LHW), cryopowder broccoli (KB) and red beet (KHB), which to date are relatively cheap and presented on the consumer market.
  • Ескіз
    Документ
    Використання ядра насіння соняшника у технології пісочного печива
    (2013) Ковтун, Аліна Володимирівна; Губеня, Вячеслав Олександрович
    Насіння соняшника містить значну кількість ненасичених жирних кислот, які під час термічної обробки зумовлюють швидке окиснення жиру. Включення до рецептури пісочного печива порошкоподібної овочевої сировини гальмує процес окиснення ліпідного комплексу. Sunflower seeds contain a significant amount of unsaturated fatty acids during heat treatment causing rapid oxidation of fat. The inclusion of the recipe shortbread powdered raw materials slows down the oxidation process of lipid complex.
  • Ескіз
    Документ
    Соняшникове насіння як сировина для збагачення харчових продуктів
    (2012) Ковтун, Аліна Володимирівна; Коваль, Ольга Андріївна
    Перспективною сировиною для збагачення харчових продуктів важливими харчовими нутрієнтами є ядро соняшникового насіння, багате на поліненасичені жирні кислоти, вітамін Е, мінеральні речовини, вітаміни, мінерали, а також містить значну кількість білка, частина якого складає незамінні амінокислоти. Promising feedstock for enriching foods are important food nutrients kernel of sunflower seeds, rich in polyunsaturated fatty acids, vitamin E, minerals, vitamins, minerals, and contains a significant amount of protein, which is part of the essential amino acids.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясні вироби з додаванням рослинної сировини
    (2015) Ковтун, Аліна Володимирівна
    Цілями державної політики в області здорового харчування є збереження і зміцнення здоров’я населення, профілактика захворювань, пов’язаних з неправильним харчуванням дітей і дорослих. The objectives of the state policy in the field of healthy eating is the preservation and strengthening of health, prevention of diseases related to malnutrition of children and adults.
  • Ескіз
    Документ
    Використання продукції бджільництва (перги) в борошняних кондитерських виробах
    (2014) Галінська, Олександра Сергіївна; Ковтун, Аліна Володимирівна
    Одним з механізмів для формування здорового харчування населення є нарощування виробництва нових збагачених дієтичних та функціональних харчових продуктів. У зв'язку з цим актуальним є розробка виробів функціонального призначення, які будуть сприяти нормальному розвитку і функціонуванню організму, підвищуватимуть стійкість до несприятливих впливів оточуючого середовища, запобігатимуть виникненню і розвитку захворювань. One of the mechanisms for the formation of healthy nutrition is to increase the production of new fortified with dietary and functional foods. In this regard, important is the development of product functions, which will contribute to the normal development and function of the body, would increase resistance to adverse environmental impacts, prevent the emergence and development of diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Рослинна сировина у створенні м'ясо-рослинних продуктів
    (2014) Ковтун, Аліна Володимирівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Коваль, Ольга Андріївна
    В Україні, як і в світі суттєвим є проблема продовольства, перш за все це проблема отримання повноцінного білка, оскільки рівень харчування впливає на здоров'я, працездатність, якість життя людей. На сьогодні науково-технічні розробки направлені на створення комбінованих продуктів. In Ukraine, as in the world food problem is essential, primarily a problem of getting complete protein, because the level of food affects the health, performance, quality of life. Today research and development aimed at the creation of combined products.
  • Ескіз
    Документ
    Використання рослинної сировини для виробництва діабетичних виробів
    (2014) Ковтун, Аліна Володимирівна; Галінська, Олександра Сергіївна
    Аналізуючи асортиментну політику закладів ресторанного господарства, можна констатувати, що асортимент кондитерських виробів типу мармелад, маршмелоу, зефір, пастила та іншої продукції власного виробництва обмежений, а обсяги виробництва та реалізації не задовольняють попит. Analyzing assortment policy institutions restaurant industry can state that the range of confectionery type jellies, marshmallow, marshmallows, candy and other products of own production is limited, and the volume production and sales do not meet the demand.
  • Ескіз
    Документ
    Білок соняшника у створенні м'ясо-рослинних продуктів
    (2014) Коваль, Ольга Андріївна; Ковтун, Аліна Володимирівна
    Рівень харчування впливає на здоров'я, працездатність, якість життя людей. В багатьох країнах світу і в Україні суттєвою є проблема продовольства. Одним з головних питань є нестача повноцінного харчового білка. Rіven harchuvannya vplivaє on Health Protection, pratsezdatnіst, yakіst Zhittya people. In bagatoh kraїnah svitu i in Ukraїnі suttєvoyu Yea Food. One h cerebral nutrition Yea nestacha povnotsіnnogo nutritive bіlka.
  • Ескіз
    Документ
    Сухі картопляні продукти
    (2014) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Значна популярність картоплі у споживачів її висока харчова цінність сприяла розширенню асортименту продуктів з неї та збільшенню способів її переробки. Нині спостерігається активний розвиток таких товарних груп як напівфабрикати і готові до споживання картоплепродукти. Much of the popularity of potato consumers its high nutritional value contributed expanding the range of products from it and increase its processing methods. Currently, there is active development of such commodity groups as intermediates and ready-to-eat kartopleprodukty.