Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження комплексоутворення в системі Cd (II) - стрептоцид(2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Грегірчак, Наталія МиколаївнаСульфаніламідні препарати належать до хіміотерапевтичних засобів широкого антибактеріального спектру дії, оскільки вони пригнічують життєдіяльність багатьох видів грампозитивних і грамнегативних бактерій: стрептококів, стафілококів, менінгококів, гонококів і багато інших. Сульфаніламіди активні по відношенню до складних вірусів клостридій, плазмодій малярії і токсоплазм, актиноміцет. Сульфаніламідні препарати в невеликих концентраціях затримують ріст і розвиток бактерій, тобто діють бактеріостатично. Сульфаніламідні препарати мають протизапальну дію, викликають пригнічення процесів регенерації при місцевому застосуванні, гальмують газообмін, знижують активність інших ферментних систем, стимулюють процес фагоцитозу, підвищують стійкість організму до токсинів. Sulfanilamides to chemotherapeutic agents include a wide antibacterial spectrum, because they suppress the livelihoods of many species of gram-positive and gram-negative bacteria, streptococci, staphylococci, meningococci, gonococci, and many others. Sulfonamide active in relation to complex viruses clostridia, plasmodium malaria and Toxoplasma, actinomycetes. Sulfanilamides low concentrations in delaying the growth and development of bacteria that are bacteriostatic. Sulfanilamides have anti-inflammatory effect, causing inhibition of regeneration processes when applied topically, inhibit gas exchange, reduces the activity of other enzyme systems, stimulate the process of phagocytosis, increase resistance to toxins.Документ Використання метал-індикаторного методу для оцінки протекторних властивостей основних компонентів харчових продуктів(2009) Боднар, А. В.; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Терлецька, Віта АльбертівнаДосліджено комплексоутворення плюмбуму (II) з казеїном, лактозою та амінокислотами харчових продуктів. Встановлено склад утворюваних сполук. Стійкість комплексів оцінена за допомогою концентрації вільних іонів металу, що знаходяться в рівновазі з комплексоутворюючими сполуками та константами рівноваги реакції комплексоутворення. It was investigated the complex formation of Lead (II) with a casein, lactose and amino acids of food products. There was determined composition of such complex formations.The stability of complexes was appraised by the concentration of free metal ions, which are in an equilibrium with complex formative connections and constants of equilibrium reaction of complex formation.