Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Забезпечення ефективного енерговикористання в приводах машин(2013) Костюк, Володимир Степанович; Костюк, Євген Володимирович; Хваста, Мирослав МихайловичЗадача яка часто розв’язується у динаміці машин передбачає визначення результату впливу на вихідні параметри системи, тобто виконання перевірки фактичних значень на їх допустимість з точки зору міцності елементів системи. Вирішення такої задачі в певній мірі має свої обмеження у відношенні питань енергозбереження.Документ Енергетичні співвідношення в теорії переміщення вантажів у гравітаційному полі(2015) Бут, Сергій Анатолійович; Костюк, Володимир СтепановичЕнергетичні співвідношення є невід’ємною і важливою складовою механіки і динаміки машин, в основу яких покладено закон збереження енергії і такі відображення його як принцип можливих переміщень, рівняння Лагранжа ІІ роду, метод енергомас, принцип Д’Аламбера тощоДокумент Енергозбереження в технологіях виробництва шампанського(2014) Коваль, Ольга Володимирівна; Максименко, Ірина Фаддеївна; Юхно, Михайло Іванович; Костюк, Володимир СтепановичУ сучасному виробництві в умовах економічної кризи актуальним завданням є впровадження енергозберігаючих технологій, однією із важливих складових яких є ощадне використання енергетичних ресурсів. Концепція енергозбереження - це проведення аналізу енерговитрат, пошук, розробка та впровадження сучасного енергозберігаючого устаткування, автоматизація управління технологічними процесами, можливості застосування рекуперативного енергозбереження, виявлення і ретельна теплоізоляція ділянок та технологічного обладнання виробництва, застосування теплообмінних апаратів, що працюють при малому температурному перепаді тощо.Документ Фізико-хімічні методи підготовки до фасування споживчої тари, матеріалів і продукції(2014) Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Юхно, Михайло Іванович; Костюк, Володимир СтепановичСукупність фізичних і хімічних методів, що використовуються у процесах підготовки скляних, жерстяних банок і пляшок, плівкових або комбінованих матеріалів, з яких формуються "м'які" упаковки тощо, дозволяють наблизитися до виконання третьої умови відомої формули, яка стосується забезпечення довготермінового зберігання продукції, а саме: "...стерилізований продукт в стерильних умовах фасується у стерильну тару...". Поєднання цих трьох вимог відноситься до значної кількості видів продукції і їх досягнення потребує не менш значних технологічних і енергетичних зусиль, ніж у тих випадках, коли теплова обробка стосується фасованої і герметизованої продукції. Однак ці два вказаних напрямки мають подібні складові процесів. The combination of physical and chemical methods used in the process of preparing glass, cans and bottles, plastic or composite materials, which are formed "soft" packing, etc., can come close to the performance of the third condition known formula relating to ensuring the long-term storage, namely: "... sterilized product is packaged under sterile conditions in a sterile container ...". The combination of these three requirements apply to multiple products and their achievements are no less significant technological effort and energy than when cooking regard packed and pressurized products. However, these two areas have similar these components processes.Документ Шляхи модернізації укладальних машин в лініях фасування рідких продуктів(2014) Костюк, Володимир Степанович; Валіулін, Геннадій Раіфович; Мироненко, Світлана МихайлівнаАктуальною є комплексна задача щодо створення обладнання для вкладання готової продукції в скляних пляшках в транспортну тару на сучасному рівні: а)зменшення метало- та енергоємності; б) суміщення перших двох вимог з вимогою досягнення максимально доступної продуктивності ТТС (транспортно-технологічними системами). І шлях до вирішення цієї комплексної задачі в значній мірі лежить через модернізацію, вдосконалення вже відомих конструкцій і принципів дії, а також пошук рішень на рівні hi-tech.Документ Багатошарові пакувальні матеріали у лініях харчових виробництв(2014) Костюк, Володимир Степанович; Костюк, Євген ВолодимировичБагатошарові пакувальні матеріали з'явилися з 60-х років минулого століття, але і сьогодні темпи їх промислового використання у виробництві і впровадження нових видів стабільно зростають (близько 5% у рік). Різноманітність можливих складових компонентів матеріалів досить велика, і властивості, що надаються підбором компонентів багатошаровому матеріалу можна досягнути різними шляхами чим задовільнити будь-які вимоги продукту і виробника. Завдяки цьому вони знаходять широке використання для фасування і пакування великого спектру продуктів. Multilayer packaging materials were from the 60s of last century, but now the pace of their industrial use in the production and implementation new species increases steadily (about 5% per year). A variety of possible constituents of materials is large enough, and properties provided by selection of components multilayer materials can be achieved by various ways than satisfy any requirements of the product and the manufacturer. Through this They are widely use for packaging and packaging wide range of products.Документ Використання комбінованих пакувальних матеріалів у технологічних лініях виробництва харчової продукції(2014) Мигович, Василь; Сензюк, Сергій; Бурдейний, Олег Романович; Костюк, Володимир СтепановичБагатошарові плівки та комбіновані матеріали для пакування харчових продуктів з'явилися з 60-х років минулого століття, але і сьогодні темпи їх промислового використання у виробництві і впровадження нових видів постійно ростуть (стабільно близько 5% у рік). Це пояснюється високими споживчими якостями, привабливим зовнішнім виглядом, відмінними фізико-хімічними показниками, широким вибором компонентів і добавок, що надають матеріалу практично любі необхідні властивості. Multilayer films and composite materials for food packaging were 60 years of the last century, but today the pace of their industrial use in the production and introduction of new species continually growing (stable around 5% per year). This is due to high consumer qualities, attractive appearance, excellent physical and chemical parameters, a wide choice of components and additives that provide the material needed virtually odor properties.Документ Використання глинисто-крохмальних композицій для створення пакувальних матеріалів(2012) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Костюк, Володимир СтепановичРозроблено плівки, які легко біодеградують та виявляють підвищену бактерицидну властивість, завдяки присутності глинистого мінералу глауконіту. Prepared a biodegradable films with bactericidal properties due to the presence of clay mineral glauconite.