Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз вмісту лігнанів у різних фракціях подрібненого насіння льону
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана Петрівна
    Метою роботи було визначення оптимальних умов подрібнення та розділення насіння льону для вилучення лігнановмісної фракції. Було встановлено, що менший вміст жиру і більша кількість лігнанів міститься у фракціях з розмірами частинок, які не проходять через сито з діаметром отворів 2 мм. Фракції з дрібнішими частинками краще використовувати для виробництва лляного борошна з високим вмістом білку, олії і меншим вмістом лігнанів та харчових волокон. The aim of the work was to determine the optimal conditions for grinding and separating flax seeds to extract the fraction containing lignans. It was found that less fat and more lignans are contained in fractions with particle sizes that do not pass through a sieve with a hole diameter of 2 mm. Fines are best used to produce flaxseed flour that is high in protein, oil and lower in lignans and fiber.
  • Ескіз
    Документ
    Біоактивоване насіння льону у технологіях хлібобулочних та кондитерських виробів функціонального призначення
    (2020) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Формування раціону здорового харчування на основі концепції збалансованості харчових речовин диктує необхідність створення продуктів з підвищеною харчовою цінністю. Проростки льону можна додавати до всіх видів хлібобулочних виробів. При цьому термін їх придатності збільшується за рахунок антиоксидантних нутрієнтів. Проростки можна використовувати при виробництві солодких кондитерських виробів, при виготовленні замороженого тіста завдяки хорошій вологозв'язуючій здатності. The formation of a healthy diet based on the concept of nutritional balance dictates the need to create products with high nutritional value. Flax seedlings can be added to all types of bakery products. At the same time, their shelf life is increased due to antioxidant nutrients. Sprouts can be used in the manufacture of sweet confectionery, in the manufacture of frozen dough due to its good water-binding ability.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування рецептури снеку оздоровчого призначення на основі насіння льону
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана Петрівна
    Обґрунтовано доцільність створення лляних чіпсів з додаванням порошку базиліку, які розширять асортимент продукції оздоровчої дії. Встановлено, що навіть не дуже значні дози внесення порошку базиліку позитивно впливають на склад продукту – кількість жиру, вітаміну Е та магнію, вміст яких був надлишковим, зменшується, а інших вітамінів та мінералів – зростає. Лляні чіпси з додаванням 3% порошку базиліку можна віднести до категорії функціональних харчових продуктів. The expediency of creating flax chips with the addition of basil powder, which will expand the range of health products, is substantiated. It was found that even not very significant doses of basil powder have a positive effect on the composition of the product - the amount of fat, vitamin E and magnesium, the content of which was excess, decreases, and other vitamins and minerals - increases. Flax chips with the addition of 3% basil powder can be classified as functional foods.
  • Ескіз
    Документ
    Використання методу регресійного аналізу для математичного моделювання процесу пророщування насіння льону
    (2019) Краєвська, Світлана Петрівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    З побудованої математичної моделі випливає, що максимальна енергія проростання становить 99,64% і досягається при температурі 27,5°С та вологості 95%. У виробничих умовах можна проводити процес пророщування насіння льону за температур від 20 до 30 °С, якщо вологість навколишнього середовища 95%. При зменшенні вологості до 70% діапазон температур може становити 23-30 °С, при цьому значення енергії проростання становить від 90 до 100%. From the constructed mathematical model it follows that the maximum germination energy is 99.64% and is achieved at a temperature of 27.5 ° C and a humidity of 95%. In production conditions, it is possible to carry out the process of germination of flax seeds at temperatures from 20 to 30 ° C, if the ambient humidity is 95%. With a decrease in humidity of up to 70%, the temperature range can be 23-30 ° С, while the value of germination energy is from 90 to 100%.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження оптимальних умов отримання біоактивованого насіння льону
    (2016) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Перспективною сировиною для збагачення традиційних харчових продуктів є насіння льону, яке не дуже часто використовується українськими виробниками, хоча має унікальний біохімічний склад та фармакологічні властивості. Promising feedstock for enriching traditional food is flax seed, which is not very often used by Ukrainian producers, but has a unique biochemical composition and pharmacological properties.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення взаємодії насіння льону з різними рідинами
    (2014) Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана Петрівна; Землінська, Марія Дмитрівна
    Насіння льону найбільш повно може відновлюватись за рахунок набухання у воді, температура якої 80 0С. Підготовлене запропонованим способом насіння льону можна використовувати в якості функціонального інгредієнту при виробництві хлібобулочних виробів, кисломолочних продуктів, соусів, салатів тощо. Flax seeds can full recover by swelling in 80 0C temperature water. Flax seeds, prepared proposed method, can be used as a functional ingredient in the bakery products, dairy products, sauces, salads etc.