Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вилучення металічних елементів із чорних та зелених чаїв
    (2014) Іщенко, Микола Володимирович; Таратайко, П.; Іщенко, Віра Миколаївна; Кроніковський, Олег Ігоревич
    За умов приготування чаю за класичним рецептом, кількість виділених у напій елементів, окрім Mn, не перевищує ГДК для питної води. Оскільки Манган не відноситься до токсикантів, даний факт не є «тривожною ознакою», зокрема відомо, що чай є одним з основних джерел Мангану для організму людини. За вилученням металів трав'яні чаї суттєво відрізняються від класичних, зокрема трав'яний чай мате характеризується найвищим, а трав'яний чай м'ятний - найнижчим вмістом металів у водних екстрактах. Given the tea for a classic recipe, the number of selected elements in the drink, except Mn, does not exceed the MCL for drinking water. As Mangan Mangan does not apply to toxicants, this fact is not "alarming signs", in particular it is known that tea is one of the main sources of manganese to the human body. By removing metals herbal teas differ significantly from classical, including herbal mate tea is characterized by the highest and herbal mint tea - the lowest content of metals in aqueous extracts.