Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження шкідливих викидів у повітря на елеваторі
    (2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Моніторинг джерел шкідливих викидів у повітря виявив, що підприємство має 9 стаціонарних джерела викиду (організовані) забруднюючих речовин, з них – 7 джерел обладнані пилогазоочисним устаткуванням (ПГОУ). Визначення переліку забруднюючих речовин та їх кількісних характеристик проводилося на підставі прямих інструментальних вимірів та розрахункових матеріалів і методик. Джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря визначались після ознайомлення з технологічним процесом, обстеження джерел утворення та викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження норм часу робочого місця лаборанта промислового підприємства шляхом складання фотографії робочого часу
    (2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Для оцінювання ефективності використання робочого часу, знаходження «слабких місць» в організації та плануванні виробничої діяльності, виявлення порушень трудової дисципліни та знаходження шляхів їх мінімізації застосовується проведення індивідуальної фотографії робочого часу, що полягає у встановленні точного часу, що використовує робітник в процесі своєї трудової діяльності чи марно витрачає. У роботі проведено дослідження витрат та затрат робочого часу праці лаборантів типового зернозаготівельного елеватора, що дозволяє підвищити трудову дисципліну на підприємстві та збільшити ефективність використання робочого часу, а також зменшити простої обладнання, що упередить фізичне та психофізіологічне виснаження працівників, підвищить ефективність роботи підприємства та збільшить обсяги виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання генно-модифікованого продовольчого зерна пшениці для переробки в харчові продукти
    (2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Стаття присвячена дослідженню стану питання використання генно-модифікованого зерна пшениці у харчовій промисловості. Розглянуто правове регулювання використання ГМ-сировини при виробництві харчової продукції на території України. Було досліджено зразки зерна пшениці 2-го класу різних регіонів вирощування від великих зернозаготівельних підприємств та малих приватних складських госопдарств на предмет наявності ГМО.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження методів визначення вмісту радіонуклідів у технології переробки зерна
    (2017) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Робота присвячена дослідженню методів визначення вмісту радіонуклідів Стронцію, Цезію та Калію. В роботі наведено класифікацію та порівняльну характеристику, а також принцип методів визначення вмісту радіонуклідів у технології переробки зерна. Запропоновано методику дослідження вмісту радіонуклідів на зернопереробних підприємствах від приймання сировини до випуску готової продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизація контролю витрат робочого часу працівників зернопереробного підприємства
    (2017) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі пропонується новий метод контролю витрат робочого часу працівників зернопереробного підприємства з метою підвищення продуктивності праці. Використання системи автоматичних електромагнітних замків, прив’язаних до програмного забезпечення «1С:Підприємство», дозволяє проводити безперервний моніторинг переміщень працівників, а також визначати тривалість перебування працівників на кожній ділянці, що підвищить трудову дисципліну та заощадить трудові ресурси.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зразків зерна пшениці на вміст ГМО
    (2017) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі наведені експериментальні дані по визначенню вмісту генно- модифікованих організмів у зразках зерна. Для дослідження було відібрано зразки зерна пшениці врожаю 2017 р. різних регіонів вирощування. Обрані чотири зразки пшениці відносилися до 2-го класу, а як контрольний зразок – пшениця 3-го класу. За показниками якості всі зразки відповідали вимогам для 2-го та 3-го класи відповідно, що підтверджується відсутністю у них вмісту генно-модифікованих організмів.