Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Світлодіоди та актуальність їх використання
    (2018) Тарасенко, Максим; Каплун, Андрій; Грибельник, Віталій; Лазаренко, Михайло Васильович
    Використовувати світлодіод є доцільно в будь-якій сфері, оскільки він має багато переваг і екологічно безпечний. Using LEDs is advisable in any area, because it has many benefits and is environmentally friendly.
  • Ескіз
    Документ
    Магнітне охолодження
    (2018) Жила, Євгеній Максимович; Лазаренко, Михайло Васильович
    Технологія магнітного охолодження у перспективі може бути дуже ефективною, що дозволить значно скоротити вартість таких установок. The technology of magnetic cooling in the long run can be very effective, which will significantly reduce the cost of such installations.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив холодоагентів на навколишнє середовище
    (2018) Альошин, Олексій Сергійович; Лазаренко, Михайло Васильович
    Створення нових холодоагентів, які мають менший вплив на навколишнє середовище, але при цьому кращі технічні характеристик, а також вдосконалення шляхів визначення їх екологічних характеристик є одними із головних напрямків у сучасній холодотехніці. The creation of new refrigerants, which have less impact on the environment, but with the best technical characteristics, as well as improvement of ways to determine their environmental characteristics, are among the main directions in modern refrigeration engineering.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу термоокислювальної деструкції на молекулярну рухливість у системі триацилгліцеринів соняшникової олії
    (2013) Лазаренко, Микола Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій Володимирович
    Досліджені теплофізичні та діелектричні властивості рафінованої соняшникової олії, яка є сумішшю триацилгліцеринів і супутніх речовин, з різною термічною передісторією. Розглянута природа релаксаційних та фазових переходів, що спостерігалися на температурних залежностях питомої теплоємності і комплексної діелектричної проникності. На основі цього вивчено зміни структури та хімічного складу соняшникової олії у результаті її нагрівання в умовах звичайного використання, де можливі процеси термічної та термоокислювальної деструкції з утворенням шкідливих речовин, які можуть переходити у продукти харчування. The thermophysical and dielectric properties of the refined vegetable oil, which is a mixture of triacylglycerols and related substances, with different thermal prehistory are investigated. The nature of relaxation and phase transitions, which are observed on the temperature dependences of the specific heat capacity and the complex dielectric permeability, is considered. According to the material changes of the structure and chemical consistency of vegetable oil are studied as a result of oil warming in normal conditions. There are the processes of thermal and oxidative degradation with the formation of harmful substances, which can be transformed into the foodstuffs in normal conditions.
  • Ескіз
    Документ
    Метод визначення оптимальної концентрації крохмалю по відношенню до води
    (2014) Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій Володимирович
    У роботі пропонується метод визначення оптимальної концентрації крохмалю по відношенню до води на прикладі нативного картопляного крохмалю. Із використаних багатьох фізичних методів дослідження найкраще зондують систему «крохмаль - вода» механічні і електричні поля. In this paper, the method of determining the optimal concentration of starch to water as an example of native potato starch. Used with many physical research methods best zonduyut system "starch - water" mechanical and electrical fields.
  • Ескіз
    Документ
    Ультразвукові дослідження набухання крохмалів у воді
    (2014) Бойко, Марина Іванівна; Голуб, Ігор Андрійович; Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій Володимирович
    Застосування різноманітних способів оброблення нативного крохмалю дає змогу суттєво змінити його будову і властивості, до яких, насамперед, належить гідрофільність. Крохмалі зі зміненими гідрофільними властивостями утворюють велику групу модифікованих крохмалів, які мають властивість до набухання. Apply various methods of treatment of native starch enables to change its structure and properties, which primarily belongs hydrophilicity. Starches modified with hydrophilic properties form a large group of modified starches that have the ability to swell.
  • Ескіз
    Документ
    Молекулярна рухливість у системах насичених триацилгіцеридів
    (2014) Алєксєєв, Олександр Миколайович; Алєксєєв, Сергій Олександрович; Грабовський, Ю. Є.; Бохван, С. І.; Лазаренко, Микола Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій Володимирович
    Триацилгліцериди (ТАГ) є головними компонентами природних біологічних ліпідів рослинного, мікробіологічного та тваринного походження. Суміші триацилгліцеридів з різною довжиною радикалів характерні для природних рослинних олій. У харчовій промисловості застосовуються технологічні процеси, зокрема, гідрогенізація, внаслідок якої в молекулах зникають подвійні ковалентні зв'язки між атомами вуглецю і утворюються системи ТАГ з насиченими С-С зв'язками. Інформація про особливості теплофізичних та діелектричних властивостей є важливою для сучасних технологій переробки, використання та контролю якості продукції, що містять ТАГ. Triacylglycerides (TAG) are the main components of biological lipids of plant, microbial and animal origin. Mixtures of different length triacylglycerides radicals characteristic of natural plant oils. In the food industry used processes, including hydrogenation, which resulted in molecules disappear double covalent bonds between carbon atoms and formed TAG system with saturated C-C bonds. Information about the features of thermophysical and dielectric properties is important for modern processing technology, use and quality control of products containing TAG.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення оптимальних концентрацій біополімера в процесі набухання
    (2001) Лазаренко, Михайло Васильович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Ромашко, Олена Василівна
    Вивчено молекулярний механізм набухання, встановлено оптимальні кількості, розчинника, отримано кінетичні криві набухання.