Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Створення нових функціональних снекових продуктів із рослинної сировини
    (2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бурлак, Наталія Іванівна
    Досліджено можливість використання пюре з гарбуза та стевії при виробництві пастили функціонального призначення. Розроблено рецептуру та підібрано оптимальні технологічні параметри. The possibility of using mashed pumpkin and stevia in the production of pastille with a functional purpose was investigated. The recipe was developed and the optimal technological parameters were selected.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології виробництва повидла з гарбуза
    (2023) Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна
    Було розробленно технологію виробництва повидла з гарбуза мускатних сортів, які відрізняються високим вмістом β-каротину. Для збагачення БАР плодово-ягідні пюре в асортименті. Отримане повидло відрізнялось стійким яскравим оранжевим забарвленням, приємним солодким смаком і ароматом, а також підвищеним вмістом каротину та пектинових речовин. A technology was developed for the production of jam from pumpkins of muscat varieties, which are distinguished by a high content of β-carotene. Fruit and berry purees in the assortment to enrich the BAR. The obtained jam was distinguished by a persistent bright orange color, a pleasant sweet taste and aroma, as well as an increased content of β-carotene and pectin substances.
  • Ескіз
    Документ
    Визнaчення oптимaльних пaрaметрiв прoцесу пoпередньoї oбрoбки сирoвини при виробництві напівфабрикатів з гарбуза
    (2023) Черненко, Віктор Юрійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Oсoбливiстю технoлoгiї зневoдненої сировини є неoбхiднiсть пoпередньoї теплoвoї обробки, яка необхідна для збереження кoльoру, смaку, зaпaху, вiтaмiннoї aктивнoстi, a тaкoж руйнувaння oкислювaльних ферментiв — oксидaз i зaпoбiгaння гiдрoлiзу чи oкислення лiпiдiв з метoю зaпoбiгaння псувaнню прoдуктiв у прoцесi зневoднення й зберiгaння. Було досліджено бланшування гарбуза у воді, парою, у розчині лимонної кислоти, в цукровому сиропі та в розчині кухонної солі. З oгляду нa oргaнoлептичнi тa фiзикo-хiмiчнi пoкaзники пiсля пoпередньoї oбрoбки гарбуза рiзними спoсoбaми, встaнoвленo, щo oбрoбкa пaрoю являється крaщoю. A feature of the technology of dehydrated raw materials is the need for preliminary heat treatment, which is necessary to preserve color, taste, smell, vitamin activity, as well as the destruction of oxidizing enzymes — oxidases and the prevention of hydrolase degradation or oxidation of lipids with the aim of preventing spoilage of products in the process of dehydration and storage. Blanching of pumpkin in water, steam, citric acid solution, sugar syrup and common salt solution was investigated. From a review of the organoleptic and physico-chemical indicators after pre-treatment of the pumpkin in various ways, it was established that steam treatment is better.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво сухих багатофункціональних наповнювачів із каротиновмісної сировини
    (2017) Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Корецька, Ірина Львівна
    Дослідження показали, що з гарбуза та моркви можна отримати ряд поліфункціональних продуктів, які можна використовувати у виробництві здобних борошняних виробів в якості наповнювачів, які містять харчові волокна та β-каротин. Studies have shown that a number of polyfunctional products can be obtained from pumpkin and carrots, which can be used in the production of flour products as fillers containing food fibers and β-carotene.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання вітамінних збагачувачів на основі каротиновмісних овочів
    (2017) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Зарицька, Маргарита
    Дослідження показали, що з гарбуза та моркви можна отримати ряд поліфункціональних продуктів, які можна використовувати в різних галузях харчової промисловості в якості натуральних вітаміновмісних наповнювачів, які містять харчові волокна та β-каротин Studies have shown that from pumpkins and carrots you can get a number of polyfunctional products that can be used in various industries in the food industry as natural vitamin-based fillers that contain dietary fiber and β-carotene.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології сушених збагачувачів з каротиновмісної сировини
    (2017) Зарицька, Маргарита; Шелест, Тетяна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Дослідження показали, що з абрикосів, гарбуза та моркви можна отримати ряд поліфункціональних продуктів, які можна використовувати в різних галузях харчової промисловості в якості натуральних вітаміновмісних наповнювачів, які містять харчові волокна та β-каротин. Studies have shown that with apricots, pumpkin and carrots can be a number of multifunctional products that can be used in various fields of food industry as natural vitamins-containing fillings that contain dietary fiber and carotene.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості одержання напівфабрикатів з овочів
    (2018) Тищенко, Іван В’ячеславович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Встановлено оптимальні режими одержання частково зневоднених напівфабрикатів з овочів високої якості. Визначено можливість їх використання при виробництві перших та других обідніх страв.