Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Волоські горіхи як сировина для промислового виробництва олії та паст
    (2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні аспекти промислового виробництва олії та паст з волоських горіхів
    (2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Рублені рибні напівфабрикати з карася
    (2021) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    З метою підвищення виходу їстівної частини з карася необхідно застосовувати біотехнологічні прийоми, у тому числі гідроліз під дією власних ферментів, що суттєво полегшить відділення кісток з м’язової тканини. Однією з перспективних технології виробництва рибних рублених напівфабрикатів насінням соняшника. In order to increase the yield of the edible part of the crucian, it is necessary to use biotechnological techniques, including hydrolysis under the action of its own enzymes, which will greatly facilitate the separation of bones from muscle tissue. One of the promising technologies for the production of minced fish semi-finished products with sunflower seeds.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення рибних рублених напівфабрикатів з карася
    (2021) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    З метою підвищення виходу їстівної частини з карася необхідно застосовувати біотехнологічні прийоми, у тому числі гідроліз під дією власних ферментів, що суттєво полегшить відділення кісток з м’язової тканини. Однією з перспективних технології виробництва рибних рублених напівфабрикатів насінням соняшника.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості технічних рішень при встановленні нестандартного технологічного обладнання у приміщеннях консервних виробництв
    (2020) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Сірик, Аліна Олегівна
    Проведено узагальнення вимог до встановлення та подальшого обслуговування нестандартного обладнання на підприємствах плодоовочевої консервної промисловості за умови необхідності оновлення, вдосконалення або реконструкції діючих технологічних процесів. The generalization of requirements to the installation and further maintenance of non-standard equipment at the enterprises of the fruit and vegetable canning industry is provided, provided that it is necessary to update, improve or reconstruct the existing technological processes.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження автоматичних систем керування при роботі автоклавів, запорука безпечної експлуатації обладнання
    (2020) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Сірик, Аліна Олегівна
    В роботі проведено теоретичну оцінку ризику травмування працівників при обслуговуванні автоклавів з урахуванням виконання термічних операцій над твердими і рідкими суспензіями при робочому тиску вище атмосферного. The paper carries out a theoretical assessment of the risk of injury to workers when servicing autoclaves, taking into account the performance of thermal operations on solid and liquid suspensions at operating pressures above atmospheric.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування лазерів у харчовій промисловості
    (2018) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Сидоренко, Валентин; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Баглюк, Сергій Володимирович
    Аналіз властивостей і галузей застосування лазерного випромінювання дозволяє припустити можливість більш широкого його використання в технологічних процесах харчової промисловості. Вивчення та аналіз основних типів лазерів, їх енергетичних просторовочасових і спектральних характеристик, дії лазерного випромінювання на різні матеріали, а також експериментально проведені досліди по обробці харчових продуктів із використанням лазерного випромінювання різного діапазону довжин хвиль показали, що при обробці овочів, фруктів, хлібобулочних виробів, м'ясних, рибних продуктів, круп і так далі, можна використовувати газові технологічні лазери, які генерують ви-промінювання в інфрачервоних ділянках спектра. The analysis of properties and industries of application of laser radiation allows to assume possibility of its use in the technological processes of food industry. Study and analysis of basic laser types and their power spatio-temporal and spectral descriptions, operating of laser radiation on different materials, and also experimentally conducted experiment on food products’ treatment using laser radiation of different range of wave’s lengths showed that it is possible to use gas technological lasers that generate a radiation in the infra-red areas of spectrum at treatment vegetables, fruit, bakery wares, meat, fish products, groats etc.