Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 43
  • Ескіз
    Документ
    Освітня діяльність із застосуванням інтернет-технологій
    (2020) Шатковська, Галина Іванівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    У процесі навчання здобувачів технічних закладів вищої освіти застосування комп’ютерних технологій, на заняттях з фізики, має стратегічно важливе значення, тому що спеціалізація багатьох факультетів безпосередньо пов’язана з роботою на комп’ютері. In the process of training students of technical institutions of higher education, the use of computer technologies in physics classes is of strategic importance, because the specialization of many faculties is directly related to computer work.
  • Ескіз
    Документ
    Система для багатокомпонентного аналізу якості сільськ-господарської продукції, кормів і сировини
    (2020) Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    У роботі проведено аналіз сучасних методів вимірювання основних компонентів, що характеризують якість сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з використанням сучасної інструментальної бази приладів і засобів контролю на основі методу інфрачервоної (ІЧ) спектроскопії. The paper analyzes modern methods of measuring the main components that characterize the quality of agricultural products, raw materials and food using a modern instrumental base of devices and control tools based on the method of infrared (IR) spectroscopy.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання мікрохвильового термооброблення при виготовленні безглютенових гречаних вафельних листів
    (2018) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    Запропоновано використовувати мікрохвильове випромінювання для інтенсифікації термооброблення вафельних листів з гречаного борошна. Using of microwave radiation is proposed to intensify the heat treatment of wafer sheets made from buckwheat flour.
  • Ескіз
    Документ
    Кротові нори та квантова заплутаність
    (2016) Хоньків, Мирослав Олександрович; Стефанюк, Богдан; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Король, Анатолій Миколайович
    Фізики-теоретики виявили зв’язок між кротовими норами в просторі-часі і явищем квантової заплутаності. Зараз квантова заплутаність і пов’язана з нею дальнодія з нескінченною швидкістю вважаються реальними, експериментально доведеними явищами. Їм намагаються знайти практичне застосування, наприклад, при конструюванні квантового комп’ютера і розробці методів квантової криптографії. Physicists-theoreticians have descovered the connection between the wicked holes in the space-time and the phenomenon of the quantum confusion. Now, the quantum confusion and the associated with it long range actions with an infinite velocity are considered to be the real experimentally approved phenomena. They try to find the practical application for them, for example, in designing of a quantum computer and in the development of the quantum cryptography methods.
  • Ескіз
    Документ
    Використання фізичних методів у технологічних процесах харчових виробництв
    (2018) Мехеда, Артем Олександрович; Бєлова, Карина Романівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    У даній роботі зроблений аналіз і надаються практичні рекомендації для застосування фізичних методів у сучасних харчових технологіях. Analysis and practical recommendations are given for application of physical methods in modern food technologies in this work.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання фізичних способів обробки для збільшення виробництва зернових культур
    (2018) Михальська, Ліліана Михайлівна; Горб’як, Ольга; Вінярська, Владислава Вікторівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Янюк, Тетяна Іванівна
    Встановлено, що фізичні методи обробки зернових культур можуть бути успішно застосовані для підвищення врожайності та переробки зерна, але реальне промислове використання цих методів наштовхується на проблеми, пов’язані з розробленням і впровадженням дослідних установок. It is set that the physical methods of treatment of grain-crops can be successfully applied for the increase of the grain productivity and processing but the industrial use of these methods is real comes across the problems related to development and introduction of pilot plants.
  • Ескіз
    Документ
    Фізичні основи товарознавства
    (2018) Гордієвич, Богдан Васильович; Литвиненко, Валерій; Семенюк, Владислав; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Не даремно для вступу на спеціальність «Товарознавство» потрібні деякі знання з фізики. Фахівець у цій справі має аналізувати та давати оцінку якості товару за всіма параметрами, і фізичні параметри не виключення. Some knowledge for speciality "Merchandizing" is necessary from physics. A specialist in this business must analyze and estimate commodity quality on all parameters and physical parameters are not excepted.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості та регіону походження меду методом ЯМР
    (2018) Коробка, Юлія Петрівна; Д’яченко, Антон; Вишняк, Володимир Вікторович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Експрес-метод ЯМР дозволяє швидко визначати сорт меду, країну- виробника та регіон походження продукту, а також робити висновки стосовно факторів зовнішнього впливу на харчовий продукт та ідентифікувати фальсифікат. The express-method of NMR allows to determine quickly the sort of honey, country-producer and region of product origin and to draw conclusion as to the factors of external influence on a food product and to identify the falsification.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльний аналіз ІЧ-спектрів відбивання бджолиного обніжжя та інших сипких продуктів (цукор, сіль, сода)
    (2018) Білошицька, Тетяна; Гальченко, Вікторія; Добровольська, Ольга; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Вишняк, Володимир Вікторович
    За дослідами ІЧ-спектроскопії можна ідентифікувати сипучі харчові продукти та в подальшому визначати домішки за зміною характеру й інтенсивністю відповідних спектрів відбивання. Thanks to the experiments of infra-red spectroscopy it is possible to identify friable food products and to determine admixtures after the change of character and intensity of corresponding spectrums of reflection in future.
  • Ескіз
    Документ
    Візуалізація звукової хвилі
    (2018) Руденко, Олег Сергійович; Прокопишин, Сергій Васильович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Візуалізувати звукові хвилі можна за допомогою простих матеріалів. Геометричні візерунки, що утворюються під впливом звуку на піску, були названі фігурами Хладні, які наші предки використовували повсюдно. Ми можемо спостерігати їх в орнаментах прикрас житла, на колонах, стародавніх скульптурах, і навіть на іконах. Це свідчить про те, що для людей, які жили в різний час і на різних континентах ці зображення мали велике значення і говорить про їхнє сприйняття фізичних процесів, які відбуваються у невидимому світі. It’s possible to visualize sound-waves by means of simple materials. Geometrical patterns that appear due to sound on sand were adopted by the figures of Chladni, which our ancestors used everywhere. We can look after them in the decorative patterns of accommodation decorations, on columns, ancient sculptures and even on icons. It shows that for people that live in different times and on different continents these images mattered very much and it shows their perception of physical processes that take place in the invisible world.