Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Оздоровче харчування як запорука активного довголіття(2021) Майборода, Олена Іванівна; Ковальова, Світлана ОлександрівнаДокумент Інтерференція РНК як спосіб боротьби з Botrytis cinerea(2023) Савчук, Олександра Олександрівна; Майборода, Олена ІванівнаОднією з проблем сьогодення для сільськогосподарських культур є ураження Botrytis cincrca, що призводить до утворення сірої гнилі. Тому, в пошуках нової стратегії боротьби з цим грибом, було звернуто увагу на принцип інтерференції РНК.Документ Перспективи застосування методів хроматографії у експертизі харчових продуктів(2015) Ковальова, Світлана Олександрівна; Майборода, Олена Іванівна; Поліщук, Анастасія МиколаївнаРізні види хроматографії застосовують для здійснення контролю якості харчової сировини і харчових продуктів. Методами хроматографічного аналізу можна визначати кількісний і якісний склад суміші компонентів. Це дозволяє робити висновки відносно природного або синтетичного походження об’єкту. Хроматографічні методи можуть бути використані для перевірки відповідності умов технологічних процесів виробництва нормативним документам. З огляду на можливості і переваги різних видів хроматографії перспективними є розробка, вдосконалення і поширення методів аналізу із застосуванням хроматографічних приладів. Different chromatography techniques are used for quality control of raw materials and food products, as well as to verify compliance with the conditions of technological processes of production regulations. Chromatographic analysis methods make it possible to determine the qualitative and quantitative composition of the mixture of components. It is important for the definition of a natural or synthetic source of origin of the sample. Development, improvement and implementation of chromatographic techniques on food productions promise advantages.