Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Пружні властивості газорідинних середовищ і генерування пульсаційних режимів(2015) Підгорний, Володимир Васильович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Максименко, Ірина ФаддеївнаГазорідинні середовища притаманні значній кількості харчових і мікробіологічних середовищ. До їх числа відносяться технології очищення дифузійного соку цукрових заводів. Перелік операцій в них стосується попередньої дефекації, основної дефекації, першої сатурації, дефекації перед другою сатурацією, сульфітації, фільтрування соків та ін. Названі процеси відбуваються в певній послідовності з метою максимально досяжного видалення нецукрів. Gas-liquid environment inherent in large quantities of food and microbiological media. These include technology for juice sugar mills. The list of operations concerns the preliminary defecation, defecation basic, first carbonation, defecation before the second carbonation, sulfitization filter the juice and others. The above processes occur in sequence in order to maximize removal netsukriv attainable.Документ Новітні технології забезпечення асептичного стану харчової продукції(2015) Максименко, Ірина Фаддеївна; Білик, Олена АнатоліївнаВибір напрямків досягнення асептичного стану продукції потребує інформації про її термодинамічні та фізико-хімічні характеристики, рівень мікробіологічного забруднення, складу та особливостей мікрофлори. Очевидно, що порушення асептичного стану тісно пов’язано з відповідною підготовкою вхідних сировинних потоків, трансформацією матеріальних потоків, санітарним станом навколишнього середовища і обслуговуючого персоналу, додержанням заданих режимів теплового оброблення тощо. Choosing towards achieving aseptic condition product requires data on the thermodynamic and physical and chemical characteristics, the level of microbiological contamination, composition and characteristics of microorganisms. Obviously, abuse aseptic condition is closely linked with the relevant training input commodity flows, the transformation of material flows, Environmental Health and staff, compliance with specified heat treatment regimes and so on.Документ Енергозбереження в технологіях виробництва шампанського(2014) Коваль, Ольга Володимирівна; Максименко, Ірина Фаддеївна; Юхно, Михайло Іванович; Костюк, Володимир СтепановичУ сучасному виробництві в умовах економічної кризи актуальним завданням є впровадження енергозберігаючих технологій, однією із важливих складових яких є ощадне використання енергетичних ресурсів. Концепція енергозбереження - це проведення аналізу енерговитрат, пошук, розробка та впровадження сучасного енергозберігаючого устаткування, автоматизація управління технологічними процесами, можливості застосування рекуперативного енергозбереження, виявлення і ретельна теплоізоляція ділянок та технологічного обладнання виробництва, застосування теплообмінних апаратів, що працюють при малому температурному перепаді тощо.Документ Динаміка перехідних процесів у приводах машин(2014) Мудрак, А. В.; Максименко, Ірина Фаддеївна; Соколенко, Анатолій Іванович; Юхно, Михайло ІвановичПерехідні процеси пуску машин супроводжуються динамічними складовими, які можуть в кілька разів перевищувати статичні навантаження. Для навантажувально-розвантажувальних пристроїв, пакетоформувальних, пакеторозформувальних машин, штабелерів тощо перехідні процеси є невід'ємною складовою їх роботи в режимах, близьких до ударного навантаження. Transients launch vehicles accompanied by a dynamic component that can be several times the static load. For handling devices paketoformuvalnyh, paketorozformuvalnyh machines, stackers, etc. Transition is an integral part of their work in modes close to impact loading.Документ Моделювання тепломасоперенесення під час сушіння зерна(2014) Бойко, Олексій Олегович; Максименко, Ірина ФаддеївнаПри проведені аналізу сучасних розробок стосовно виробництва етилового спирту були виявлені пропозиції по виділенню етилового спирту в бродильному апараті. Про перспективність такого підходу може говорити наявність надлишкового теплового потенціалу, який утворюється в процесі спиртового бродіння, та постійний потік вуглекислого газу. In conducting the analysis of contemporary developments in relation to the production of ethyl alcohol were detected proposals for allocation of ethanol in the fermenting unit. The prospects of this approach may indicate the presence of excess heat capacity, which is formed during alcoholic fermentation, and the constant flow of carbon dioxide.Документ Коефіцієнти корисної дії похилих площин(2014) Мудрак, А. В.; Максименко, Ірина Фаддеївна; Соколенко, Анатолій ІвановичЗагальний результат величини ККД похилої площини залежить від співвідношення силових факторів, що діють на вантажі, і кута нахилу до лінії горизонту. При цьому одна із сил є рушійною і виконує корисну роботу, а інша грає роль сили опору, подолання якої потребує витрат деякої частини роботи, що виконується рушійною силою. The overall outcome of Efficiency values inclined plane depends on the ratio of power factors acting on the cargo, and inclination angle to the line of the horizon. Thus one of the driving forces and perform useful work, while the other plays the role of the resistance, which requires overcoming some of the costs of work performed by the driving force.Документ Дослідження динаміки нагрівання пакованої продукції(2011) Максименко, Ірина Фаддеївна; Семенов, О. В.; Бойко, Олексій Олегович; Леус, Руслан МиколайовичРозглянуто процес нагрівання пакованої продукції під час пастеризації чи стерилізації. Сформульована залежність, що дає змогу визначати зміну часу нагрівання продукту при зміні форми та розмірів споживчої упаковки. Проведено дослідну перевірку розрахункової моделі, що підтвердило її адекватність. The process of heating of the packed products is considered during pasteurization or sterilization. Dependence which enables to determine the change of time of heating of product at the change of form and sizes of the consumer packing is formulated. Experimental verification of calculation model is conducted, that confirmed its rightness.