Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 38
  • Ескіз
    Документ
    Використання методу БІЧ-спектроскопії для визначення вмісту олеїнової кислоти в насінні соняшнику
    (2017) Гуцало, Інна Володимирівна; Манк, Валерій Веніамінович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мазур, Дмитро
    Зразок соняшникового насіння з невідомою кількістю олеїнової кислоти та записавши його спектр відбивання, можна за ним провести порівняльний якісний аналіз й чітко визначити: більше чи менше у данному зразку міститься олеїнової кислоти у порівнянні з відомими записаними спектрами. A sample of sunflower seeds with an unknown amount of oleic acid and recording its reflection spectrum can be followed by a comparative, qualitative analysis and clearly defined: more or less this sample contains oleic acid in comparison with well-known recorded spectra.
  • Ескіз
    Документ
    Інфрачервоний аналіз спектрів високоолеїнового необрушеного насіння соняшника
    (2016) Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Насіння соняшника є найпопулярнішою вітчизняною сировиною для виготовлення рослинної олії. Особливу цінність являє собою соняшникове насіння з високим вмістом олеїнової кислоти. Одним з актуальних завдань перед науковцями й виробниками стає аналіз даної сировини без використання хімічних методів. Альтернативою таким методам був запропонований метод ближньої інфрачервоної спектроскопії. Також був побудований спектр першої похідної відбивання, який показав більші відмінності у спектрах, проте не дав можливість зафіксувати певну довжину хвилі, що відповідає за наявність олеїнової кислоти у соняшниковому насінні. Sunflower is the most popular domestic raw materials for the production of vegetable oil. One of the urgent tasks for researchers and manufacturers is the analysis of this material without the use of chemical methods. An alternative to this method has been proposed a method of near-infrared spectroscopy. Also built the first derivative reflectance spectrum, which showed large differences in the spectra, but has not given an opportunity to fix a wavelength, that is responsible for the presence of oleic acid sunflower seeds.
  • Ескіз
    Документ
    Використання природного мінералу глауконіту у виробництві косметичних емульсійних кремів
    (2013) Манк, Валерій Веніамінович; Лазаренко, Тетяна
    Емульсійні креми являють собою пряму емульсію типу «олія у воді», тому ці креми легко і швидко вбираються шкірою, не залишаючи жирного сліду. В запропонованій нами рецептурі в якості згущувача використовувалися розчини крохмалю різної температури. Emulsion creams are a direct emulsion type "oil in water" because these creams are easily and quickly absorbed by the skin without leaving a greasy track. In our proposed formula as a thickener used starch solutions of different temperatures.
  • Ескіз
    Документ
    Розріджувачі на основі тваринних жирів для шоколадних композицій
    (2015) Черваков, Олег Вікторович; Манк, Валерій Веніамінович; Земелько, Марія Леонідівна
    Шоколадні композиції є багатокомпонентними сумішами, основними складовими яких є какао-масло, какао-терте, цукрова пудра. Для збільшення асортименту кондитерських виробів та покращення їх біологічної цінності в рецептури вводять різноманітні специфічні добавки. Для зниження в’язкості цих композицій та з метою економії какао-масла до складу додають поверхнево-активні речовини, які розріджують масу, тим самим, покращуючи її реологічні властивості. Chocolate is a multi-component mixture composition, the main components which is cocoa butter, cocoa mass, sugar powder. To increase the range confectionery and improving their biological value formulation is administered in a variety of specific supplements. To reduce the viscosity of the compositions and in order to save cocoa butter of the added surfactants, that a lot of thinning, thereby improving its rheological properties.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка безпеки сонцезахисних косметичних засобів
    (2015) Пещера, Любов Сергіївна; Манк, Валерій Веніамінович
    Косметичні сонцезахисні засоби, як і взагалі вся косметична продукція, що надається на ринку України, повинна бути безпечною для здоров'я споживачів в нормальних або достатньо передбачуваних умовах використання за призначенням. У доповіді висвітлено основні вимоги українського та європейського нормативного законодавства до косметичних продуктів, включаючи сонцезахисні засоби. Cosmetic sunscreen, same as all cosmetic products provided in Ukraine should be safe for consumers' health under normal or foreseeable conditions sufficient for their intended use. The report highlights the key requirements Ukrainian and European regulatory legislation to cosmetic products, including sunscreen.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення фосфоліпідів та білку у ліпідному екстракті, отриманому з спиртового розчину фолікулярних яєць курей
    (2014) Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович
    Відомо, що лецитин є важливою сировиною у харчовій, косметологічній промисловості та медицині. Найбільшим попитом користується соєвий лецитин, який має низьку комерційну ціну. Але його біологічні властивості значно нижчі, ніж у лецитині, отриманому з курячих яєць, який має високі біологічно-активні характеристики, проте є дорогим харчовим продуктом. It is known that lecithin is an important raw material in the food, cosmetic industry and medicine. The biggest demand is soy lecithin, which has low commercial cost. But its biological properties are much lower than in lecithin derived from eggs that have high biologically active properties, but is expensive food.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання процесу екстрагування білків із соняшникового шроту в присутності протеолітичних ферментів
    (2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Манк, Валерій Веніамінович; Вовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна; Кубайчук, Оксана Олексіївна
    Білки соняшникового шроту мають високу біологічну цінність та функціонально-технологічні властивості. Проте кількісне вилучення білків із шроту водними розчинниками не забезпечує високого виходу білкових ізолятів. Крім того, функціонально-технологічні властивості таких продуктів також потребують удосконалення. Sunflower meal proteins with high biological value and functional and technological properties. However, quantitative extraction of proteins from meal aqueous solvent does not ensure high yield of protein isolates. In addition, functional and technological properties such products also require improvement.
  • Ескіз
    Документ
    Тиксотропія водних розчинів полісахаридів
    (2014) Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Оксана Петрівна; Точкова, Оксана Василівна
    Більшість технологічних процесів переробки сировинних компонентів та виготовлення харчових продуктів відбувається у полідисперсних водних розчинах зі складною молекулярною структурою, в яких при зміні технологічних режимів спостерігаються структурні перетворення макромолекул харчових компонентів до встановлення відповідних рівноваг. Особливо це може проявлятися при використанні біологічно-активних добавок та інгредієнтів полісахаридної природи, що впливають на структурно-механічні характеристики харчових систем. Most of the technological processes of processing of raw materials and production of food occurs in polydisperse aqueous solutions with a complex molecular structure, which when changing technological regimes observed structural changes of macromolecules food components to establish the appropriate balance. Especially it can be shown by using biologically active additives and ingredients polysaccharide nature, affecting the structural and mechanical properties of food systems.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу модифікованих жирів на властивості шоколадних мас
    (2014) Земелько, Марія Леонідівна; Кондратенко, О. С.; Черваков, Олег Вікторович; Манк, Валерій Веніамінович
    В усі часи для виготовлення шоколаду какао-масло було основним компонентом і його якості приділяли достатньо багато уваги. At all times, for the manufacture of chocolate cocoa butter was the main component and its quality have paid a lot of attention.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив полісахариду гуару на вязкісно-пластичні властивості яблучно-гарбузового пюре
    (2014) Точкова, Оксана Василівна; Бессараб, Олександр Семенович; Манк, Валерій Веніамінович
    В останні роки в Україні здійснюється ряд заходів по розширенню виробництва продуктів дитячого харчування: плодоовочеві консерви збагачують вітаміном С, мікро- та макроелементами (залізом, кальцієм, фосфором, магнієм, цинком, міддю). In recent years, Ukraine carried out a series of measures to expand production of baby food, canned vegetables enrich vitamin C, micro- and macro (iron, calcium, phosphorus, magnesium, zinc, copper).