Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження можливості виробництва натуральних барвників з моркви(2020) Романів, Володимир Ярославович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана ВасилівнаПроведені дослідження дозволяють стверджувати про доцільність використання моркви для отримання натурального барвника – концентрованого морквяного соку, який є основним компонентом при конструюванні ряду рецепту нових каротиновмісних продуктів харчування.Документ Перспективи використання концентрованих соків в якості природних барвників(2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана ВасилівнаУ харчовiй промисловостi барвники застосовуються при виробництвi багатьох продуктiв з метою надання їм привабливiшого зовнiшнього вигляду. Особливе мiсце серед природнiх барвникiв займають антоцiани. У роботi як джерело антоцiанiв було використано ягоди бузини, чорницi, ожини та чорноплiдної горобини (аронiї). Було отримано соки з цих ягiд, а потiм проведено концентрування на роторному випарнику до вмiсту сухих речовин 68–70 %. Отриманi продукти були використанi при виробництвi кондитерських, хлiбобулочних, макаронних, кисломолочних виробiв та харчоконцентратiв.