Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
19 результатів
Результати пошуку
Документ Суперфуди як основа смузі оздоровчого спрямування(2023) Матюшенко, Раїса ВасилівнаВ роботі обґрунтовано використання продуктів категорії superfood для приготування напоїв смузі оздоровчого направлення. Приводиться характеристика та харчова цінність ряду продуктів такої категорії. The work substantiates the use of superfood for the preparation of health-oriented smoothies. The characteristics and nutritional value of a number of products of this category are given. Examples of the use and preparation of smoothie drinks with superfood components for people with relevant health disorders are given.Документ Функціональні особливості індукційних плит(2013) Вінніков, Владислав; Матюшенко, Раїса ВасилівнаДавним-давно люди зрозуміли, що їжа яка побула деякий час у воді є смачнішою. Люди почали вигадувати нові пристосування для приготування їжі а, також експериментувати змішуючи різні продукти. В цей момент наробилась кулінарія. Створюючи нові і нові поєднання продуктів під час приготування їжі надавало їм особливого смаку і аромату що робило процес харчування не тільки необхідним а, ще й приємним. Once upon a time people realized that food is pobyla while the water is tastier. People began to invent new devices for cooking and also experiment by mixing different products. At this point narobylas cooking. Creating new and new combinations of products during cooking gave them special taste and flavor of food making process not only necessary but also enjoyable.Документ Джерела збагачення пісочного печива діабетичного призначення(2015) Матюшенко, Раїса Василівна; Михайленко, Владлена МиколаївнаНинів умовах несприятливого екологічного середовища, що безумовно впливає на людський організм, а також спосіб життя та харчування виникає проблема дефіциту поживних речовин, які необхідні для нормального функціонування людського організму. Поживні речовини потрапляють до організму людини з їжею, але останнім часом в продуктах котрих ми споживаємо відсутні необхідні людському організму речовини. Now in terms of the adverse ecological environment definitely affects the human body, as well as lifestyle and food shortage problem nutrients that are essential for normal functioning of the human body. Nutrients enter the human body through food, but recently in the products which we consume no essential human body substances.Документ Ресторанний бізнес завтра(2015) Матюшенко, Раїса ВасилівнаВ повсякденному житті ресторанів, розробку нових страв вважають марною тратою часу. Більшість ресторанів задовольняються стандартним меню до якого звикла більша частина його постійних відвідувачів. Така тенденція існує в ресторанах більшості країн світу. In everyday life, the restaurants, the development of new dishes are considered a waste of time. Most restaurants met the standard menu which was used most of his patrons. This trend exists in most restaurants in the world.Документ Шляхи розвитку винного туризму в Україні(2015) Матюшенко, Раїса ВасилівнаПід час роботи круглого столу експерти обговорювали шляхи розвитку винного туризму України, а також проведення заходів і складання програм, направлених на підняття іміджу вітчизняного виноробства, які допоможуть консолідувати виноробів.Документ Основи професійного обслуговування(2012) Матюшенко, Раїса ВасилівнаСервіс - це проста концепція для впровадження якої не потрібно особливих затрат, повинна лише доброзичлива посмішка, знання своєї справи і бажання приділити увагу гостям, поки вони знаходяться в закладі. Service - is a simple concept for performance that does not require special expenses should only friendly smile, knowing his case and wish to pay attention to our guests while they are in the institution.Документ Шляхи підвищення харчової цінності м’ясних продуктів(2015) Михайленко, В. С.; Матюшенко, Раїса ВасилівнаХарчування є однією з найважливіших функцій людського організму. Неправильне харчування призводить до появи багатьох захворювань, внаслідок зниження захисних властивостей організму, порушує процеси обміну речовин, веде до передчасного старіння, зниження працездатності, сприяє появі багатьох захворювань. їжа - це складна суміш харчових речовин, біля 2000, з яких більше 60 відноситься до числа незамінних. Якість харчового раціону в значній мірі визначається вмістом білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин, вітамінів. При цьому важлива не тільки кількість цих речовин, але і їх правильне співвідношення.Документ Ми і фаст-фуди(2015) Матюшенко, Раїса Василівна; Тельна, А. В.Сучасний ритм життя впроваджує свої правила в харчування людини. За браком часу, ми намагаємось встигнути зробити все, навіть прийом їжі займає лише 10-15 хвилин нашого час. А все завдяки швидкому харчуванню, в народі звикли говорити « Фаст-Фуд». «Фаст-фуд» - це швидка їжа, яка знайшла своїх прихильників у всьому світі. Деякі люди не уявляють свого життя без швидкого харчування. Адже за браком часу, коштів, місцезнаходження - безліч людей не мають можливості харчуватись в інших закладах ресторанного господарства. The modern pace of life is implementing its rules on nutrition. For lack of time, we try to make it do everything, even eating takes only 10-15 minutes of our time. And all thanks to the fast food, the people used to say "fast food." "Fast Food" - a fast food that found its supporters worldwide. Some people can not imagine their life without fast food. After all, for lack of time, money, location - many people are not able to eat at other institutions restaurant industry.Документ Особливості кави ліберіка(2015) Драненко, Оксана Володимирівна; Матюшенко, Раїса ВасилівнаКава відноситься до тих напоїв, які люблять і п’ють майже всі. Більшість людей починають свій день з чашечки кави, а деякі п’ють її впродовж всього дня. Сьогодні кава - це не лише популярний, а й дуже корисний та цікавий напій в світі барної індустрії. Широко використовуються два основні сорти кави: арабіка та робуста. Арабіка, як правило, має більш солодкий, м'який смак з відтінком цукру, фруктів і ягід. їх кислотність вище з цим винним присмаком, який характеризує каву з відмінною кислотністю. Робуста, має більш сильний, жорсткий смак, із зерновим обертоном або арахісовим післясмаком. Вона містить в два рази більше кофеїну ніж арабка. Coffee is one of those drinks that love and drink almost everything. Most people start their day with a cup of coffee and some drink it throughout the day. Today coffee - is not only popular but also very useful and interesting drink in the bar industry worldwide. Widely used in two main varieties of coffee: Arabica and Robusta. Arabica usually has a sweet, mild flavor with a touch of sugar, fruits and berries. their higher acidity of this wine flavor that characterizes coffee with excellent acidity. Robusta has a strong, hard palate, with grain overtone or peanut aftertaste. It contains twice as much caffeine than Arabka.Документ Фантазійний напрямок в кулінарії(2015) Нікорич, Ілона Ігорівна; Матюшенко, Раїса ВасилівнаКухня ф'южн (від англ. Fusion - злиття, об'єднання) - це фантазійний, творчий напрямок в кулінарії, в якому змішуються технології і продукти географічно віддалених національних кухонь. Цей стиль особливо модний в останні кілька десятиліть, але назвати його новим було б помилкою, адже вся історія кулінарії - це поступове змішання і взаємопроникнення культур. Fusion cuisine (from Eng. Fusion - merger, merger) - a fantasy, creative cuisine in the direction in which the mix of technology and products geographically distant national cuisines. This style is especially fashionable in recent decades, but to call it new would be a mistake, because the whole history of cooking - a gradual blending and interpenetration of cultures.