Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Методи пізнання і їх значення в навчальному процесі
    (2014) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Федулова, Ірина Валентинівна
    Одна з важливих особливостей наукового пізнання порівняно з буденним полягає в його організованості і використовуванні цілого ряду методів дослідження. Під методом при цьому розуміється сукупність прийомів, способів, правил пізнавальної, теоретичної і практичної, перетворюючої діяльності людей. Ці прийоми, правила встановлюються не довільно, а розробляються, виходячи із закономірностей самих об'єктів, що вивчаються. Тому методи пізнання такі ж багатоманітні, як і сама дійсність. One of the important features of scientific knowledge compared to ordinary lies in its organization and the use of a number of methods. Under the method is understood set of techniques, methods, rules cognitive, theoretical and practical, transformative activity. these techniques, rules are established not arbitrary, but are developed on the basis of patterns of most objects studied. Therefore, methods of learning are the same diverse as reality itself.
  • Ескіз
    Документ
    Стан продовольчої безпеки на рівні домогосподарств
    (2014) Мостенська, Тетяна Леонідівна
    Стан продовольчої безпеки визначається на рівнях: глобальному, національному, регіональному та на рівні окремих домогосподарств. Для кожного із цих рівнів існують певні критерії або індикатори, які дозволяють охарактеризувати стан продовольчої безпеки. State of food insecurity is defined levels: global, national, regional and at the level of individual households. For each of these levels, there are certain criteria or indicators that allow characterized state of food security.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетична цінність раціону як характеристика досягнення продовольчої безпеки
    (2014) Мостенська, Тетяна Леонідівна
    На думку науковців існують три основні складові продовольчої безпеки: наявність харчування, доступність харчових продуктів (можливість придбати харчування), достатня кількість корисних речовин в харчуванні.
  • Ескіз
    Документ
    Екологізація виробництва
    (2014) Мостенська, Тетяна Леонідівна
    Екологізацію виробництва можна розглядати як розроблення та впровадження у виробничі процеси таких технологій, які спрямовані на одержання продукції високої якості у достатньому обсязі при забезпеченні збереження екологічної рівноваги та зменшення навантаження на навколишнє середовище.
  • Ескіз
    Документ
    Продовольча безпека країни: теоретичні аспекти
    (2011) Федулова, Ірина Валентинівна; Мостенська, Тетяна Леонідівна
    В умовах загострення в країні фінансової кризи визначається важливим визначення стану її продовольчої безпеки. Для цього виникає необхідність розробки індикаторів стану продовольчої безпеки країни, що виступає основою для визначення проблем забезпечення населення необхідними продовольчими продуктами і напрямів стратегічного розвитку агропромислового комплексу.