Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання гречки для приготування безглютенового пива
    (2022) Мукоїд, Роман Миколайович; Бельтюкова, Єлизавета Олександрівна
    Для пивоварної промисловості перспективним є розширення асортименту за рахунок створення нових сортів пива на натуральній сировині, які за органолептичними, фізико-хімічними властивостями відповідатимуть сучасним вимогам споживачів та позитивно впливати на стан їхнього самопочуття. У пиві є природні антиоксиданти, фолієва кислота, органічні кислоти, фенольні сполуки. Однією з головних проблем та тенденцій на світовому ринку пивної промисловості є створення пива з відсутністю або низьким рівнем глютену, оскільки з кожним роком все в більшої кількості населення виявляється його непереносимість.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив способів подрібнення зерно-продуктів на якість пивного сусла
    (2017) Остролуцький, Микола Вікторович; Мукоїд, Роман Миколайович
    Метою роботи є створення найбільш сприятливих умов для дії води на фракції помелу і забезпечення швидкого розчинення речовин та перетворення нерозчинних речовин у розчинні. The purpose of the work is to create the most favorable conditions for the action of water on the grinding fraction and to ensure rapid dissolution of substances and the transformation of insoluble substances in the soluble.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології аглютенового солоду
    (2016) Поліщук, Олександр Васильович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Забезпечення хворих на целіакію безглютеновими харчовими продуктами є дуже серйозною медико-соціальною проблемою. Розробленням безглютенових продуктів для профілактичного і лікувального харчування займаються вчені багатьох країн. Використання пророщеного зерна (солоду) рису, гречки , кукурудзи для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів, в тому числі і для хворих на целіакію, надасть можливість значно повисить ефективність від їх вживання. Providing patients with celiac disease, gluten-free food is a very serious medical and social problem . Development of gluten-free products for prophylactic and therapeutic feeding involved scientists from many countries. Use sprouted grain ( malt) rice, buckwheat, corn production for medical and dietetic foodstuffs, including for people with celiac disease, will enable significantly hung effectiveness of their use.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика різних сортів рису
    (2016) Коберніцька, Аліна Олександрівна; Усач, Андрій Тарасович; Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Для дослідження було підібрано вісім зразків вітчизняних сортів рису. Результати аналізу показали, що всі досліджувані сорти рису мають порівняно високий вміст крохмалю; Тo investigate was chosen eight samples of domestic rice varieties. The analysis showed that all studied varieties of rice have a relatively high content of starch.
  • Ескіз
    Документ
    Зміни вмісту цукрів при пророщуванні плівчастих і голозерних сортів вівса
    (2012) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Василів, Володимир Павлович
    Вивчено вплив процесу солодорощення на зміни вмісту цукрів різних сортів вівса. Доведено, що при пророщуванні вміст вільних цукрів збільшується в 3-5 разів, а голозерний овес і одержаний з нього солод за вмістом крохмалю і вільних цукрів переважає плівчастий.
  • Ескіз
    Документ
    Амінокислотний склад солодів злакових культур
    (2012) Безсмертна, Л. О.; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Матиящук, Андрій Миколайович
    Для приготування оздоровчих харчових продуктів з добавками пророщених злаків визначали амінокислотний склад цих злаків. Було досліджено, що в складі пророщених злаків є всі незамінні амінокислоти. Найбільший вміст амінокислот має пшеничний, найменший –кукурудзяний солод, а у ячмінного і вівсяного цей показник майже однаковий. For the preparation of health food additives germinated grains determined the amino acid composition of these grains. A study was that the composition of germinated cereals have all the essential amino acids. Has the highest content of amino acids, wheat, the lowest - corn malt, barley and oats in this figure is almost the same.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення пневматичного солодоростильного апарата
    (2012) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна; Василів, Володимир Павлович
    Розроблено новий промисловий апарат для одержання солоду. Розкрито переваги сконструйованого апарата над існуючими на сьогоднішній день. A new industrial unit for malt. Takes advantage of the existing apparatus constructed to date.
  • Ескіз
    Документ
    Лікувально-дієтичні харчові продукти на натуральній сировині
    (2013) Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Продукти, приготовані з солоду, мають лікувально-дієтичні властивості, завдяки набору біологічно активних речовин солоду. Враховуючі цінний хімічний склад солоду злакових культур (вівса, кукурудзи, ячменю) розроблено біологічно активні добавки на їх основі і вивчена їх харчова цінність. Products made from malt, have a therapeutic dietary properties, thanks to a set of biologically active substances of malt. Given the valuable chemical composition of malt cereals (oats, corn, barley) developed dietary supplements based on them and studied their nutritional value.