Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Технологія поводження з відходами в готельно-ресторанному комплексі(2020) Накемпій, Олена КостянтинівнаВ готельно–ресторанному комплексі в основному утворюються так звані «зелені відходи». Це більшість відходів, які утворюються на кухні, під час приготування страв: картопляні шкурки, обрізки овочів та фруктів, відходи м’ясні та рибні, яєчна шкарлупа. В цій сфері діяльності утворюється близько 25% відходів від основної сировини. Було аналіз використання вторинних матеріальних ресурсів, які утворюються в готельно-ресторанних комплексах.Компостування є досить простим та енергоефективним способом утилізації відходів готельно-ресторанних комплексів. The so-called "green waste" is mainly formed in the hotel and restaurant complex. This is most of the waste that is generated in the kitchen, during cooking: potato skins, fruit and vegetable trimmings, meat and fish waste, eggshell. In this area of activity, about 25% of waste from basic raw materials is generated. There was an analysis of the use of secondary material resources that are formed in hotel and restaurant complexes. Composting is quite simple and energy efficient method of waste disposal of hotel and restaurant complexes.Документ Використання віртуального освітнього середовища MOODLE при вивченні дисципліни «Основи охорони праці»(2020) Накемпій, Олена КостянтинівнаВикористання інноваційних технологій у сфері освіти стає одним з ключових питань, які з одного боку визначають ефективність проведення занять, а з іншого - якість і рівень підготовки студентів. Одним із сучасних засобів навчання, який використовується в інституті, є віртуальне освітнє середовище Moodle. На сьогоднішній день з його допомогою здійснюється дистанційне навчання студентів. Проаналізовано його переваги та недоліки. The use of innovative technologies in the field of education is becoming one of the key issues that on the one hand determine the effectiveness of classes, and on the other - the quality and level of training of students. One of the modern teaching aids used at the institute is the Moodle virtual learning environment. Today it is used for distance learning of students. Its advantages and disadvantages are analyzed.Документ Удосконалення системи навчання на робочому місці за програмою TWI (навчання на виробництві)(2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаУ даній роботі представлено удосконалення системи навчання з питань охорони праці для працівників, що проходять стажування на робочому місці за програмою TWI (training within industry) – навчання на виробництві. Проаналізовано та запропоновано метод навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт за програмою TWI (training within industry). Даний метод передбачає поступове, покрокове навчання для щойно прийнятих працівників, яким призначено стажування і необхідно отримати вміння та навички з безпечного та ефективного виконання робіт. In this paper, the improvement of the training system on occupational safety issues for workers undergoing training in the workplace under the program TWI (training in industry) - training in manufacturing. The method of training on safety issues and safe execution of work under the program TWI (training within industry) has been analyzed and proposed. This method involves a gradual, step-by-step training for newly recruited workers who have been assigned an internship and need to acquire skills and skills for safe and efficient work execution.Документ Удосконалення системи управління охороною праці та пожежної безпеки на виноробному підприємстві(2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаУ даній роботі представлено удосконалення системи управління з питань охорони праці та пожежної безпеки для працівників виноробного підприємства.провести аналіз для визначення відповідності умов праці вимогам охорони праці та пожежної безпеки. Визначено небезпечні та шкідливі фактори, що діють на працівників підприємства в процесі їх трудової діяльності. Проаналізовано існуючу систему управління охороною праці та проаналізовано її вдосконалення. In this paper, the improvement of the management system in the field of labor protection and fire safety for workers of the wine-making enterprise is presented. To perform an analysis to determine the conformity of working conditions with the requirements of labor protection and fire safety. The dangerous and harmful factors that affect the employees of the enterprise in the process of their work are determined. The existing system of labor protection management is analyzed and its improvement is analyzed.Документ Аналіз перспективи використання продуктів переробки молока для створення функціональних продуктів(2019) Накемпій, Олена КостянтинівнаВ даний час люди приділяють набагато більше уваги стану свого здоров'я, ніж навіть пару років назад. Спостерігається тенденція, коли люди віддають перевагу здоровій і корисній їжі, корисним напоям.У процесі промислової переробки молока на масло, сир твердий та кисломолочний отримують побічні продукти - знежирене молоко, пахту і молочну сироватку. За своїми біологічними властивостями вона не поступається цільному молоку. Біологічна цінність вторинного молочної сировини обумовлена змістом в ньому молочних білків (казеїну, сироваткових білків), вуглеводів, жиру, мінеральних солей, вітамінів, мікро - і ультрамікроелементів і інших речовин, необхідних для нормального росту і розвитку організму людини.Розробка нових функціональних продуктів з використанням вторинної молочної сировини в дієтичному харчуванні людей в нинішній період, коли фізичні навантаження значно знизилися, з'являється тенденція до надлишкової маси тіла, зросли нервово-психічні перевантаження і в харчуванні має значення не стільки його енергетична цінність, скільки висока біологічна повноцінність є дуже актуальною. Також така переробка знижує навантаження на навколишнє природнє середовище, зменшуючи кількість відходів та стічних вод. At present, people are paying much more attention to their health than even a couple of years ago. There is a tendency when people prefer healthy and healthy food, useful drinks. In process of industrial processing of milk for butter, hard cheese and dairy products, they receive by-products - skimmed milk, buttermilk and milk whey. By its biological properties, it does not yield to whole milk. The biological value of secondary dairy raw materials is due to the content of milk proteins (casein, whey proteins), carbohydrates, fat, mineral salts, vitamins, micro - and ultramicroelements, and other substances necessary for normal growth and development of the human body. Development of new functional products using secondary dairy raw materials in dietary nutrition of people in the present period, when physical activity has decreased significantly, there is a tendency to excess body weight, increased neuromuscular overload The importance and power of nutrition is not so much its energy value, but the high biological value is very relevant.Also, such processing reduces the load on the environment, reducing the amount of waste and sewage.Документ Формування екологічної свідомості – основна мета підвищення рівня якості екологічної освіти(2018-11) Накемпій, Олена Костянтинівна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаЕкологічні проблеми сучасності вимагають від системи освіти приділяти більше уваги формуванню екологічної свідомості, розуміння навколишнього світу і місця людини в ньому. У роботі розглянуто основні проблеми та види формування екологічної свідомості та екологічної освіти. Екологічна освіта передбачає формування екологічного мислення, екологічної культури, екологічної свідомості та екологічного світогляду. Ecological problems of the present require education system to pay more attention to the formation of environmental consciousness, understanding of the world and the place of man in it. The paper considers the main problems and types of formation of ecological consciousness and ecological education. Environmental education involves the formation of ecological thinking, ecological culture, ecological consciousness and ecological worldview.Документ Характеристика стічних вод заводів первинного виноробства та їх очищення(2018) Накемпій, Олена Костянтинівна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ статті наведено характеристику стічних вод заводів первинного виноробства, їх склад та шляхи утворення. Надано показники стічних вод до очищення та після. Розглянуто технологію біологічного очищення стічних вод, основною спорудою є біофільтр з нерухомим волокнистим носієм. Запропоновано технологічну схему очистки стічних вод на заводах первинного виноробства, якою передбачено рециркуляцію очищеної води, яка пройшла очищення на початку першого коридору біофільтра. The article describes the sewage of the factories of primary winemaking, their composition and ways of formation. Provided indicators of wastewater before and after purification. The technology of biological wastewater treatment is considered, the basic structure is a biofilter with a fixed fibrous carrier. The technological scheme of wastewater treatment at the factories is proposed.Документ Методика розрахунку комфортних умов праці за параметрами мікроклімату(2017) Накемпій, Олена Костянтинівна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаБудь-який вид трудової діяльності здійснюється у виробничому середовищі. Воно характеризується передусім параметрами, які специфічні для кожного виробництва і визначаються його призначенням. В даній роботі розглянуто вплив виробничого середовища, зокрема мікроклімату виробничих приміщень, на стан здоров’я працівників. Запропонована методика розрахунку оптимальних параметрів мікроклімату виробничих приміщень промислового підприємства дає змогу покращити умови праці виробничого персоналу за фактором створення необхідних метеорологічних умов, при яких відбуваються різні етапи відповідного технологічного процесу. Any kind of labor activity is carried out in the production environment. It is define primarily by the parameters that are specific to each production and are determined by its purpose. In the given work the influence of the production environment, in particular the microclimate of industrial premises, on the health of workers is considered. The proposed methodology for calculating the optimal parameters of the microclimate of industrial premises of an industrial enterprise enables to improve the working conditions of the production personnel by creating the necessary meteorological conditions under which different stages of the corresponding technological process take place.