Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення заходів з евакуації виробничого персоналу в закладі ресторанного господарства при виникненні надзвичайних ситуацій(2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаДля безпечної діяльності і організації належних умов функціонування закладу ресторанного господарства важливим є створення системи цивільного захисту, метою якої є гарантування безпеки та захисту працівників та відвідувачів закладу харчування, території та довкілля від наслідків можливих надзвичайних ситуацій (НС). For safe operation and proper conditions for the functioning of the institution restaurants important to create a civil defense system, which aims to ensure the safety and security of employees and visitors of dining areas and the environment from the effects of possible emergencies (NA).Документ Розробка плану організації проведення евкуаційних заходів на підприємствах м’ясо-молочної промисловості(2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаОднією з особливостей сьогодення є висока фізична та психологічна напруга при вирішенні всіх життєвих завдань, у тому числі і в процесі виробництва. Таку напругу, зокрема, створюють умови навколишнього середовища, інформаційна насиченість нашого буття, підвищена емоційність взаємовідносин та сприйняття різних ситуацій на підприємствах. Разом з тим в окремих випадках виникають ситуації, за яких підприємства, та їхні працівники піддаються серйозному впливу досить напружених, майже критичних обставин, які характеризуються високим рівнем загрози їхньому здоров’ю, життю та діяльності. One of the features of today is high physical and psychological stress in solving all life problems, including during production. This tension, in particular, create environmental conditions, information richness of our being, increased emotional relationships and perceptions of different situations in the workplace. However, in some cases, there are situations in which enterprises and their workers are exposed serious impact quite intense, almost critical circumstances, which are characterized by a high level of threat to their health, life and work.Документ Ризики виникнення аварійних ситуацій на підприємствах харчової промисловості(2014) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаПідприємства харчової промисловості можуть бути віднесені до потенційно-небезпечних об’єктів, оскільки на них можуть виникати аварії, вибухи, пожежі, викид небезпечних хімічних речовин. Розрізняють легкі, середні, важкі та особливо важкі аварії. The food industry can be attributed to dangerous objects, as they may have accidents, explosions, fires, release of hazardous chemicals. There are light, medium, heavy and especially severe accidents.Документ Пектини та пектиновмісні продукти як радіопротекторні добавки(2014) Слободян, Ольга Петрівна; Литвиненко, Світлана; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаЗдатність пектинів утворювати малорозчинні сполуки з іонами металів - радіонуклідів - свідчать про доцільність використання для лікувально-профілактичного харчування пектинів та пектиновмісних продуктів. The ability of pectin to form soluble compounds with metal ions - radionuclides - demonstrate the feasibility of using for preventive nutrition pectins pektynovmisnyh products.Документ Запобігання виникненню небезпек на підприємствах молочної галузі(2014) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаПроводився аналіз небезпеки підприємства молочної галузі на основі розгляду його стан, визначенні можливих аварійних ситуацій, в тому числі і малоймовірних. Визначали наявність небезпечних речовин і матеріалів, небезпечних режимів роботи як обладнання, так і технологічних блоків.Документ Впровадження інформаційних технологій для вивчення дисципліни "Безпека життєдіяльності"(2006) Гуць, Віктор Степанович; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаІнтенсифікація навчального процесу пов'язана з розробкою й впровадженням нових, активних методів навчання у поєднанні з різними технічними засобами. В роботі наведені інформаційні технології навчання, які розроблені та впроваджені для вивчення безпеки життєдіяльності. The intensification of the learning process associated with the development and introduction of new, active learning methods in combination with different hardware. In work the information technology training, designed and implemented for the study of life safety.Документ Використання комп'ютерних технологій для прогнозування масштабів аварій на підприємствах харчової промисловості(2009) Слободян, Ольга Петрівна; Солдатенко, Ольга Олександрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаБільшість підприємств харчової і переробної промисловості у технологічному процесі також використовують СДОР — аміак, хлор, мінеральні кислоти. Зберігається аміак в спеціальних ємностях на території харчових підприємств. В разі виникнення аварійної ситуації з викидом аміаку відбувається забруднення території і ураження людей.В роботі наведені методичні рекомендації розрахунку прогнозування аварійної ситуації. Most food and processing companies in technological process also use SDOR - ammonia, chlorine, mineral acids. Saved ammonia in special containers in the food business. In the event of an emergency situation occurs with the release of ammonia contamination and destruction of people. In work the guidelines calculation predicting emergency.Документ Безпека життєдіяльності у ВНЗ(2009) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Солдатенко, Ольга ОлександрівнаДля вирішення проблем запобігання або локалізації техногенних аварій необхідно встановити першопричину їх виникнення або своєчасно виявити можливі надзвичайні ситуації.В роботі наводяться стадії розвитку аварій, нормативно правова база в галузі безпеки життєдіяльності людини. To solve the problem of preventing industrial accidents or localization is necessary to establish the root cause of their origin or detect possible emergencies. This paper presents the development stage accidents normative legal base in the field of safety of human life.Документ Забезпечення пожежної безпеки на підприємствах готельно – ресторанного комплексу(2013) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаУ статті розглянуто головні причини пожеж на підприємствах готельно – ресторанного комплексу. Необхідним завданням у процесі експлуатації підприємств готельно – ресторанного комплексу є забезпечення у разі пожежі повної евакуації усього персоналу до настання критичних значень небезпечних факторів пожежі. Основними причинами виникнення пожеж є необережна поведінка та порушення правил експлуатації електроустановок та обладнання.Документ "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист" як складові процесу підготовки та виховання висококваліфікованого фахівця(2013) Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга ПетрівнаГоловним напрямком підготовки студентів є формування знань щодо власної безпеки, засвоєння вмінь на запобігання можливих надзвичайних ситуацій. The main focus is preparing students build knowledge for their own safety, learning skills to prevent possible emergencies.