Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Використання активних методів навчання при вивченні дисциплін "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист"(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Іжевська, Діана АнатоліївнаАктивні методи навчання створюють атмосферу пошуку, особисті прийняття рішень, підвищують і розвивають процес навчання, загострюють інтерес до сприймання навчального матеріалу. Active teaching methods create an atmosphere of search, personal decision-making, enhance and develop the learning process, and exacerbate the interest in the perception of learning material.Документ Організація оповіщення персоналу і відвідувачів у разі виникнення надзвичайної ситуації в закладах готельно-ресторанного комплексу(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаІнформування про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру і наявну обстановку – одне з найважливіших завдань цивільного захисту України. Information on the threat and occurrence of an emergency of anthropogenic and natural character and the current situation is one of the most important tasks of civil protection of Ukraine.Документ Підвищення безпеки закладів готельно-ресторанного комплексу(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаПожежна безпека включає в себе систему пожежної сигналізації у всіх приміщеннях готельно-ресторанного комплексу, засоби пожежогасіння, пожежні рукави, вогнегасники, засоби евакуації (пожежні сходи), а також регулярне навчання персоналу. Fire safety includes a fire alarm system in all premises of the hotel and restaurant complex, fire extinguishing means, fire hoses, fire extinguishers, means of evacuation (fire steps), as well as regular training of the personnel.Документ Розроблення заходів з евакуації виробничого персоналу в закладі ресторанного господарства при виникненні надзвичайних ситуацій(2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаДля безпечної діяльності і організації належних умов функціонування закладу ресторанного господарства важливим є створення системи цивільного захисту, метою якої є гарантування безпеки та захисту працівників та відвідувачів закладу харчування, території та довкілля від наслідків можливих надзвичайних ситуацій (НС). For safe operation and proper conditions for the functioning of the institution restaurants important to create a civil defense system, which aims to ensure the safety and security of employees and visitors of dining areas and the environment from the effects of possible emergencies (NA).Документ Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах громадського харчування(2010) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаЩороку в Україні від надзвичайних ситуацій (НС) гине біля 70 тис. осіб. Тому виникає необхідність розробки заходів безаварійної зупинки об’єкту громадського харчування, що включає ряд заходів. Суспільство змушене приділяти більше уваги їх вивченню і виділяти для захисту від них щоразу більші кошти.Документ Проблеми викладання дисциплін з безпеки життєдіяльності людини(2010) Чорна, Тетяна Миколаївна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Слободян, Ольга ПетрівнаВищий навчальний заклад залишається чи не єдиною установою, де майбутні фахівці можуть одержати необхідні знання з дисциплін, пов’язаних з безпекою. Завдання дисципліни БЖД – забезпечити загальну освіту в галузі безпеки. Higher educational establishment remains or by not only establishment, where future specialists can get necessary knowledge from the disciplines related to safety. Task of discipline of safety of vital functions - to provide universal education in industry of safety.Документ Безаварійна зупинка олієекстракційних заводів у надзвичайних ситуаціях(2011) Слободян, Ольга Петрівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаВ статті розглянуто основні заходи по здійсненню безаварійної зупинки виробничого процесу на олієекстракційних заводах. Господарська діяльність підприємств харчової промисловості, зокрема об’єктів олійно-жирової галузі, пов’язана з досить високим ступенем ризику виникнення надзвичайних ситуацій. Тому одним із важливих завдань цивільного захисту на таких об’єктах є розроблення схеми безаварійної зупинки виробництва. In the article basic measures are considered on realization of accident-free stop of production process on oil extraction factories. Economic activity of enterprises of food industry, in particular objects oily-fatty industries, related to the high enough degree of risk of origin of extraordinary situations. Therefore one of important tasks of civil defense there is development of chart of accident-free stop of production on such objects.