Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
35 результатів
Результати пошуку
Документ Використання активних методів навчання при вивченні дисциплін "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист"(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Іжевська, Діана АнатоліївнаАктивні методи навчання створюють атмосферу пошуку, особисті прийняття рішень, підвищують і розвивають процес навчання, загострюють інтерес до сприймання навчального матеріалу. Active teaching methods create an atmosphere of search, personal decision-making, enhance and develop the learning process, and exacerbate the interest in the perception of learning material.Документ Захист підприємств харчової промисловості від біологічного зараження(2014) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаЗбудники інфекційних хвороб можуть поширюватися, збільшуючи зону зараження, людьми, комахами, особливо кровососними, тваринами, гризунами, птахами. Ліквідація осередку біологічного ураження на харчових підприємствах проводиться за рішенням начальника цивільного захисту. The causative agents of infectious diseases can spread, increasing the zone of infection, by people, insects especially bloodsucking, animals, rodents, birds. Liquidation of center of biological infection on food enterprises conducted after the decision of chief of civil defence.Документ Екологічні проблеми від забруднення сміттям навколишнього середовища(2016) Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаДля переробки сміття найбільш широко застосовyються компостування, спалення і піроліз твердих побутових відxoдів. Особливо ефективне компостування в тих районах, де вміст органічних речовин у смітті значний і є потреба в добривах.Документ Вплив вихлопних газів на здоров’я виробничого персоналу(2017) Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаВ статті були розглянуті наслідки інтенсивного зростання кількості автомобілів в усіх містах України повітря офісних та адміністративних приміщень, закладів торгівлі громадського харчування, забруднюються значною кількістю хімічних елементів та їх сполук. В Україні давно виникла потреба використання сучасних методів лабораторних досліджень якості повітря в приміщеннях. In the article there were the considered consequences ofintensive increase of amount of cars in all cities of Ukraine ofair of office and administrative apartments, establishments oftrade of public food consumption, contaminated by the far ofchemical elements and their connections. In Ukraine a long ago there was a requirement of the use ofmodern methods of laboratory researches of quality of air inapartments.Документ Вплив вихлопних газів на здоров'я виробничого персоналу(2017) Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаВ статті були розглянуті наслідки інтенсивного зростання кількості автомобілів в усіх містах України повітря офісних та адміністративних приміщень, закладів торгівлі громадського харчування, забруднюються значною кількістю хімічних елементів та їх сполук. В Україні давно виникла потреба використання сучасних методів лабораторних досліджень якості повітря в приміщеннях. The article examined the effects of intensive growth of the number of cars in all cities of Ukraine in the air of office and administrative premises, public catering establishments, and contaminated by a significant number of chemical elements and their compounds. In Ukraine, it has long been necessary to use modern methods of laboratory research of air quality in the premises.Документ Організація оповіщення персоналу і відвідувачів у разі виникнення надзвичайної ситуації в закладах готельно-ресторанного комплексу(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаІнформування про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру і наявну обстановку – одне з найважливіших завдань цивільного захисту України. Information on the threat and occurrence of an emergency of anthropogenic and natural character and the current situation is one of the most important tasks of civil protection of Ukraine.Документ Підвищення безпеки закладів готельно-ресторанного комплексу(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаПожежна безпека включає в себе систему пожежної сигналізації у всіх приміщеннях готельно-ресторанного комплексу, засоби пожежогасіння, пожежні рукави, вогнегасники, засоби евакуації (пожежні сходи), а також регулярне навчання персоналу. Fire safety includes a fire alarm system in all premises of the hotel and restaurant complex, fire extinguishing means, fire hoses, fire extinguishers, means of evacuation (fire steps), as well as regular training of the personnel.Документ Радіація приходить на допомогу консервації продуктів харчування(2016) Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаВ роботі досліджено вплив радіаційної стерилізації на мікроорганізми. Розглянуто способи отримання іонізуючого випромінювання,а також використання інфрачервоного випромінювання для нагріву продуктів, пастеризації, сушки, копчення, дезінфекції. Досліджено за літературними джерелами, що вплив радіаційної стерилізації харчових продуктів не викликає токсикологічної небезпеки, не створює інших звичних для стерилізації проблем і відповідає вимогам стандартів. The effect of radiation sterilization on microorganisms is researched in this article. The methods of obtaining ionizing radiation and the use of infrared radiation for heating products, pasteurization, drying, smoking, disinfection, are considered in the publication. According to the literature review sources is found out that the effect of radiation sterilization of food products does not causes toxicological hazards or other problems during sterilization and meets the requirements of standards.Документ Розроблення заходів з евакуації виробничого персоналу в закладі ресторанного господарства при виникненні надзвичайних ситуацій(2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаДля безпечної діяльності і організації належних умов функціонування закладу ресторанного господарства важливим є створення системи цивільного захисту, метою якої є гарантування безпеки та захисту працівників та відвідувачів закладу харчування, території та довкілля від наслідків можливих надзвичайних ситуацій (НС). For safe operation and proper conditions for the functioning of the institution restaurants important to create a civil defense system, which aims to ensure the safety and security of employees and visitors of dining areas and the environment from the effects of possible emergencies (NA).Документ Розробка плану організації проведення евкуаційних заходів на підприємствах м’ясо-молочної промисловості(2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаОднією з особливостей сьогодення є висока фізична та психологічна напруга при вирішенні всіх життєвих завдань, у тому числі і в процесі виробництва. Таку напругу, зокрема, створюють умови навколишнього середовища, інформаційна насиченість нашого буття, підвищена емоційність взаємовідносин та сприйняття різних ситуацій на підприємствах. Разом з тим в окремих випадках виникають ситуації, за яких підприємства, та їхні працівники піддаються серйозному впливу досить напружених, майже критичних обставин, які характеризуються високим рівнем загрози їхньому здоров’ю, життю та діяльності. One of the features of today is high physical and psychological stress in solving all life problems, including during production. This tension, in particular, create environmental conditions, information richness of our being, increased emotional relationships and perceptions of different situations in the workplace. However, in some cases, there are situations in which enterprises and their workers are exposed serious impact quite intense, almost critical circumstances, which are characterized by a high level of threat to their health, life and work.