Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Харчовий потенціал насіння олійних культур
    (2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна
    У роботі наведено результати амінокислотного аналізу білків насіння соняшнику, сої та ріпаку. Отримані дані свідчать про вміст всіх незамінних амінокислот в досліджуваних зразках шротів. Лімітованими амінокислотами в соєвому білку є сума сірковмісних білків метіоніну та цистину. Для білків ріпакового шроту першою лімітованою кислотою є валін, проте її вміст лише на 20 % нижчий, ніж у еталонному білку Найменш збалансованим за складом незамінних амінокислот виявився білок соняшникового шроту, в якому три лімітовані амінокислоти (лізин, валін та ізолейцин) мали практично однаковий скор – 71-73,5 %. Results of aminoacid analysis of sunflower, soy and rape seed protein are presented in this work. Obtained results have shown that investigated samples have all essential aminoacids. Limiting aminoacid of soy proteins is a sum of sulfurcontaining aminoacids methionine and cistine. The first limiting aminoacid in rape meal protein is valine, but its content only 20 % lower of etalon protein. The least balanced on the base of essential aminoacid content were sunflower seed proteins, in which three aminoacids (lysine, valine and isoleycine) had almost the same score 71-73,5 % and were limiting.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання процесу екстрагування білків із соняшникового шроту в присутності протеолітичних ферментів
    (2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Манк, Валерій Веніамінович; Вовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна; Кубайчук, Оксана Олексіївна
    Білки соняшникового шроту мають високу біологічну цінність та функціонально-технологічні властивості. Проте кількісне вилучення білків із шроту водними розчинниками не забезпечує високого виходу білкових ізолятів. Крім того, функціонально-технологічні властивості таких продуктів також потребують удосконалення. Sunflower meal proteins with high biological value and functional and technological properties. However, quantitative extraction of proteins from meal aqueous solvent does not ensure high yield of protein isolates. In addition, functional and technological properties such products also require improvement.
  • Ескіз
    Документ
    Фактори, що впливають на ефективність екстрагування білків із соняшникового шроту
    (2014) Черства, Альона Олександрівна; Носенко, Тамара Тихонівна
    Одержані дані свідчать про збільшення ефективності процесу екстрагування білків із соняшникового шроту в присутності протеолітичного ферменту. The obtained data show an increase in efficiency of the extraction of proteins from sunflower meal in the presence of a proteolytic enzyme.