Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 28
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження антиоксидантних властивостей олійних композицій на основі високоолеїнової соняшникової олії
    (2019) Єрмаков, Микола Олександрович; Осейко, Микола Іванович
    Метою роботи було дослідження олійних композицій на основі високоолеїнової (ВО) соняшникової та соєвої нерафінованої олій для з’ясування стійкості до окислення у порівнянні з класичною соняшниковою олією; The purpose of this work was to study oilseed compositions based on high oleic (BO) sunflower and soybean unrefined oils to determine oxidation resistance in comparison with classic sunflower oil.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу технологічних чинників на властивості олієжирової композиції (ОЖК КТІОЛ)
    (2019) Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна
    Вовняний жир - це природний ліпід, який пом'якшує шкіру і вовняні волокна, а також захищає їх від несприятливих погодних умов. Найбільш широко використовуваними продуктами є рафінований віск з вовни та її модифікації, які називаються ланоліном. Ланолін і його похідні мають широку сферу застосування. Робота присвячена дослідженню особливостей окиснення оліє жирової композиції у процесі термоокиснення. Wool grease is a natural lipid that softens the skin and sheep's wool fibers, as well as protects them from adverse weather conditions. The most widely used products are refined wool oil and its modifications, which are called lanolin. Lanolin and its derivatives have a wide range of applications. The work is devoted to the study of the oxidation characteristics of oil-fat composition during the thermal oxidation process.
  • Ескіз
    Документ
    Пігменти темнозабарвлених олій у оздоровчих харчових продуктах
    (2018) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    У ріпаковій і гарбузовій оліях, отриманих за однакових умов пресування, визначено вміст пігментів: хлорофілів та каротиноїдів. За зовнішнім виглядом ріпакова олія мала темно-коричневий колір, а гарбузова – темно-зелений. Смак і запах були притаманні даним оліям. Можливими шляхами використання таких олій є використання їх як рецептурних компонентів майонезів, салатних соусів у ресторанній справі та виробництво спредів на галузевих харчових підприємствах. The content of pigments: chlorophylls and carotenoids is determined in rapeseed and pumpkin oils obtained under the same pressing conditions. In appearance, the rapeseed oil had a dark brown color, and the pumpkin - dark green. Taste and smell were inherent in this oil. Possible ways to use such oils are to use them as prescription components of mayonnaise, salad sauces in the restaurant business and the production of spreads at sectoral food businesses.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження антиоксидантних властивостей високоолеїнової соняшникової олії
    (2018) Єрмаков, Микола Олександрович; Осейко, Микола Іванович
    Метою даної роботи було дослідження окислювальної стабільності високоолеїнової (ВО) соняшникової олії у порівнянні з класичною соняшниковою олією для з’ясування стійкості олійної композиції на її основі; The purpose of this work was to study the oxidative stability of high-oleic (HO) sunflower oil in comparison with classical sunflower oil to determine the stability of the oil composition on its basis.
  • Ескіз
    Документ
    Фізико-хімічні властивості вовняного жиру
    (2018) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Ярмоліцька, Олена Сергіївна
    Вовняний жир отримують під час очищення вовни для легкої промисловості. Очищення вовни проводять в основному миттям у водних розчинах мийних засобів, а також шляхом обробки вовни екстрагентами. Кожний спосіб очищення вовни має свої особливості, які безпосередньо впливають і на якість вовни і на якість та безпечність вовняного жиру. Wool grease is obtained during the cleaning of wool for light industry. Wool cleansing is carried out mainly by washing in aqueous solutions of detergents, as well as by treating wool with extractives. Each method of wool cleaning has its own characteristics, which directly affect the quality of wool and the quality and safety of wool grease.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості фізико-хімічних властивостей ланоліну
    (2018) Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна
    Косметичні засоби — це препарати, які застосовуються для догляду за шкірою, нігтями, волоссям тощо. Особливим попитом користується декоративна косметика, проте все більшої популярності набуває косметика лікувально-профілактичної дії. Останнім часом спостерігається зростання інтересу суспільства до продуктів натурального походження. У зв’язку з чим з’явилася тенденція зниження у складі косметичних препаратів штучних ароматизаторів і консервантів, що призводить до зменшення терміну зберігання. Cosmetic products are preparations that are used to care for skin, nails, hair, etc. Of particular demand is decorative cosmetics, but more and more popular is the cosmetics of therapeutic and prophylactic action. Recently there has been an increase in the interest of society in products of natural origin. In connection with this, there was a tendency for the decrease in the composition of cosmetics artificial flavors and preservatives, which leads to a decrease in the shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження антиокислювальної здатності ланоліну в системі КТІОЛ
    (2018) Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна
    Проблема удосконалення та розробки нових технологій, продуктів і препаратів є актуальною для всіх галузей промисловості. Одним із напрямів конструювання інноваційних продуктів і препаратів є використання в ліпідовмісних композиціях восків, воскоподібних продуктів і їхніх фракцій з ліпофільно-гідрофільними, функціональньно-технологічними та функціональними властивостями. The problem of improving and developing new technologies, products and drugs are relevant for all industries. One of the directions of designing innovative products and preparations is the use in lipid-containing compositions of waxes, waxy products and their fractions with lipophilic-hydrophilic, functional-technological and functional properties.
  • Ескіз
    Документ
    Система ктіол-i: еколого-аналітичні аспекти інноваційного способу виявлення фталатів щодо безпеки і конкурентоспроможності продукції олієжирової галузі
    (2015) Осейко, Микола Іванович; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович
    На основі системних еколого-аналітичних досліджень розроблено інноваційний спосіб виявлення фталатів у воді і водних екстрактах щодо безпеки і конкурентоспроможності оліє-жирової продукції. Based on the ecological system and analytical research developed an innovative way to identify phthalates in water and aqueous extracts of safety and competitiveness of oil and fat products.
  • Ескіз
    Документ
    Нанотехнологічні й інноваційні аспекти модифікованих олій щодо конкурентоспроможності спеціальних жирів і композицій
    (2015) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Голодна, Олена В'ячеславівна
    У результаті виконаного дослідження виявлено нове технічне рішення щодо отримання гідрованої олієжирової сировини з раціональними температурами плавлення і твердістю (консистенцією) для виробництва маргаринів, кондитерських, кулінарних жирів і жирів спеціального призначення. In the result of the study revealed a new technical solution for obtaining hydrogenated oil and fat raw materials with rational melting and hardness (consistency) for the production of margarine, confectionery, cooking fats and fats for special purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Хроматографічне розділення фосфоліпідів
    (2013) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович
    Хроматографічні дослідження, проведені у системах розчинників хлороформ-етанол, хлороформ-ацетон та у бутанолі, виявили чітке розділення фосфоліпідів олії на хроматографічних пластинках. Chromatographic studies conducted in a solvent system chloroform-methanol, chloroform, acetone and butanol in, found a clear separation of phospholipids in oil chromatographic plates.