Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 27
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості продукції ресторанного господарства з використанням комп’ютерної колориметрії
    (2015) Петруша, Оксана Олександрівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна
    У роботі розглядається можливість використання доступної сучасної цифрової техніки: планшетних сканерів, цифрових фотоапаратів та веб-камер для визначення кольору інгредієнтів харчових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Вимірювальні пристрої температури в системі управління безпечністю
    (2020) Рашко, Яніна Миколаївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Важливим аспектом функціонування системи менеджменту безпечності харчової продукції є вибір дієвого способу моніторингу для контролю параметрів технологічної операції. Встановлення критичних меж процесу дозволяє уникнути ризикових наслідків пов'язаних зі здоров'ям споживачів. В роботі проаналізовано оформлення датчиків температури, які розміщено в обладнання та ручних , що застосовують для контролю хлібобулочного виробу на виході
  • Ескіз
    Документ
    Визначення лужної фосфатази у пастеризованому молоці з використанням цифрових технологій
    (2017) Петруша, Оксана Олександрівна; Вашека, Оксана Миколаївна; Зичук, Тетяна Олександрівна; Мамаєва, Марія Миколаївна
    Використано метод комп'ютерної колориметрії для визначення ферментів фосфатази та пероксидази у молоці. Використання даного методу дає можливість не лише скоротити час на проведення дослідження , а й зберегти дані дослідення у цифровому вигляді.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність варіантів першої сатурації дефекованого соку на основі показників аналітичних і мікроскопічних досліджень
    (2015-04) Головіна, Олена Валеріївна; Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна
    В роботі досліджено очисну дію вапняного молока та взаємодії гідроксиду кальцію з нецукрами дифузійного соку в процесах попередньої та основної дефекації і адсорбційного ефекту утвореного карбонату кальцію в умовах І та ІІ сатурації в різних варіантах технологічних схем очищення. In this work the cleansing action of calcium hydroxide interaction with juice non-sugars in the pre-liming and main liming and adsorption effect of calcium carbonate formed in the first and second carbonation in the different technological variants of purification has been research.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення пористості хлібобулочних виробів з використанням інноваційного методу
    (2015-05) Дащинська, Ольга Андріївна; Петруша, Оксана Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Проведені дослідження використання цифрового зображення для встановлення пористості харчових продуктів на прикладі хлібобулочних виробів. Studies using digital image for setting the porosity of the example food bakery products.
  • Ескіз
    Документ
    Барвні речовини листя чайного дерева
    (2016) Усатюк, Надія Михайлівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Чай - традиційний напій, який впродовж багатьох років є об’єктом медико-біологічних досліджень для визначення впливу на здоров’я людини. Кількість наукових публікацій, присвячених вивченню хімічного складу чаю, щорічно зростає. Tea - a traditional drink, which for many years is the subject of biomedical research to determine the impact on human health. Number of scientific publications devoted to the study of the chemical composition of tea is growing every year.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування люмінесцентного методу та сенсорної системи типу «Електронне око» при виявленні фальсифікації молока содою
    (2016) Ганечко, Марина Євгенівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    На сьогоднішній день фальсифікація молока несе за собою небезпечний характер та усуває можливість виготовлення якісної продукції. Фермери та постачальники додають до молока лужні речовини - соду, для попередження скисання, цим же видаючи прогіркле молоко за свіже. To date, the falsification of milk leads to a dangerous character and eliminates the possibility of producing quality products. Farmers and suppliers are added to milk alkaline substances - soda, to prevent acidification, giving the same rancid milk for fresh.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка забарвлення цукру з використанням сенсорної системи типу «Електронне око»
    (2016) Веліканов, Олександр Олександрович; Петруша, Оксана Олександрівна
    Цукор є важливим елементом харчування людини та сировиною для виробництва продуктів у харчовій промисловості. Не дивно, адже він володіє не тільки високою калорійністю, а й солодким смаком. Основними джерелами цукру у світі є цукровий буряк та цукрова тростина. Sugar is an important human food and raw materials for production in the food industry. Not surprisingly, since it has not only high-calorie, but sweet taste. The main sources of sugar in the world is sugar beet and sugar cane.
  • Ескіз
    Документ
    Формування забарвленості пива та методи їx виявлення
    (2016) Ткаченко, Олена Валеріївна; Науменко, Ксенія Андріївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    На сьогодні актуальним є питання визначення речовин, які зумовлюють кольоровість пива, їх фракційний склад та спектр кольору при розширенні асортименту цієї групи продукції. Today topical issue determining substances that cause the color of beer, their fraction composition and color spectrum in the expansion of the range of products.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз способів фальсифікації коньяку та методів їх виявлення
    (2016) Кушнір, Людмила Миколаївна; Науменко, Ксенія Андріївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Коньяк відносяться до міцних алкогольних напоїв з білих сортів винограду, що має янтарно-золотистий колір. На прилавках магазинів представлені коньяки різних торгових марок, але багато з них дуже часто є низької якості. Brandy relating to alcoholic beverages from white grapes, which has a golden amber color. The stores are brandies of different brands, but many of them are often of poor quality.