Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Чисельне дослідження динаміки пари в гріючій камері вакуум — апарату ВАЦМ-60(2012) Погорілий, Тарас Михайлович; Дмитренко, Ігор МихайловичОднією з основних задач цукрового виробництва залишається отримання високоякісного цукру в процесі кристалізації в вакуум-апаратах з мінімальними енерговитратами, тому необхідно продовжувати роботи по інтенсифікації процесів тепло — і масообміну в апаратах періодичної дії. One of the main tasks of sugar production remains the production of high quality sugar in the process of crystallization in a vacuum apparatus with minimal power consumption, so it is necessary to continue work on the intensification of the processes of heat and mass transfer in the apparatus of periodic action.Документ Зменшення нерівномірності температурного поля в міжтрубному просторі гріючої камери вакуум-апарату шляхом застосування засобів автоматизації(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Погорілий, Тарас Михайлович; Дмитренко, Ігор МихайловичПроектування нових вакуум-апаратів, або модернізація існуючих мають бути спрямовані на досягнення у всьому об’ємі апарату інтенсивної кристалізації, забезпечення рівномірного росту кристалів, зменшення як ймовірності виникнення конгломератів, так і генерації вторинних кристалів. Проектирование новых вакуум-аппаратов, или модернизация существующих должны быть направлены на достижение во всем объеме аппарата интенсивной кристаллизации, обеспечения равномерного роста кристаллов, уменьшение как вероятности возникновения конгломератов, так и генерации вторичных кристаллов. Designing new vacuum devices, or the modernization existing should aim to achieve around volume unit of intensive crystallization, providing uniform crystal growth, reducing both the probability the emergence of conglomerates and generate secondary crystals.Документ Моделювання парової бульбашки в системі кристал цукру меншої комірки-розчин сахарози меншої комірки-парова бульбашка-розчин сахарози більшої комірки-кристал цукру більшої комірки в трьохвимірному випадку при масовому уварюванні цукрового утфелю(2014) Погорілий, Тарас МихайловичСтворено об'ємну геометричну модель парової бульбашки. На основі створеної трьохвимірної геометричної моделі парової бульбашки в комірчастій моделі системи: кристал цукру меншої комірки-розчин сахарози меншої комірки-парова бульбашка-розчин сахарози більшої комірки-кристал цукру більшої комірки, а також на основі попередньо створених об'ємних моделей кристалів цукру та комірок міжкристальних розчинів, стає можливим моделювання трьохвимірної геометричної моделі всієї комірчастої системи. A three-dimensional geometric model steam bubbles. Based on the created three-dimensional geometric model steam bubbles in a cellular model system: crystal sugar less cell-cell sucrose solution lesser-steam bubble-sucrose solution more cell-cell crystal sugar more, and based on pre-established models of bulk sugar crystals and cells mizhkrystalnyh solutions, it becomes possible modeling three-dimensional geometric model of the entire cellular system.Документ Моделювання міжристального розчину сахарози в системі кристал цукру меншої комірки-розчин сахарози меншої комірки- парова бульбашка-розчин сахарози більшої комірки-кристал цукру більшої комірки в трьохвимірному випадку при масовому уварюванні цукрового утфелю(2014) Погорілий, Тарас МихайловичПри створені математичної моделі тепло- та масообміну в комірках цукрового утфелю системи кристали цукру більшої та меншої комірок-розчини сахарози більшої та меншої комірок-парова бульбашка в трьохвимірному випадку моделювання міжкристального розчину сахарози базується на основі моделювання кристала цукру. If you created a mathematical model of heat and mass transfer in cells of sugar massecuite System sugar crystals larger and smaller cell-sucrose solution large and small cells, a steam bubble in the three-dimensional case modeling mizhkrystalnoho sucrose solution is based on modeling crystal sugar.Документ Моделювання кристалів цукру в системі кристал цукру меншої комірки-розчин сахарози меншої комірки-парова бульбашка-розчин сахарози більшої комірки-кристал цукру більшої комірки в трьохвимірному випадку при масовому уварюванні цукрового утфелю(2014) Погорілий, Тарас Михайлович; Мирончук, Валерій ГригоровичВ продовження створення математичної моделі тепло- та масообміну в комірках цукрового утфелю необхідно створити математичну модель системи кристал цукру меншої комірки-розчин сахарози меншої комірки-парова бульбашка-розчин сахарози більшої комірки-кристал цукру більшої комірки в трьохвимірному випадку. За основу для створення математичної моделі взято комірчасту модель колективного росту і розчинення кристалів сахарози. Continuing to create a mathematical model of heat and mass transfer in cells of sugar massecuite need to create a mathematical model of crystal sugar less cell-cell sucrose solution smaller steam-bubble-sucrose solution more cell-crystal sugar most cells in three-dimensional case. As a basis for creating a mathematical model of cellular pattern taken collective growth and dissolution of crystals of sucrose.Документ Моделювання гідродинаміки цукрового утфеля в циркуляційній трубі(2014) Дмитренко, Ігор Михайлович; Погорілий, Тарас МихайловичРобота вакуум-апаратів з механічним циркулятором супроводжуються деякими недоліками. Найсуттєвіший з них - це великий гідравлічний опір циркуляційного контуру за рахунок створення вихрового потоку утфелю в циркуляційній трубі під впливом дії механічного циркулятора, та, як наслідок, недостатнє значення кратності циркуляції, отже і недостатня інтенсивність процесів тепло- та масообміну. Jobs vacuum pans with mechanical circulators are accompanied by some disadvantages. The most significant of them - a large hydraulic resistance of circulating contour by creating a vortex flow of massecuite circulation pipes under the influence of mechanical circulator, and the resulting lack of significance multiplicity circulation, hence the lack of intensity of heat and mass transfer.Документ Аналітичний розв'язок нестаціонарної задачі теплопровідності для однієї одновимірної області з неоднорідними граничними умовами другого роду та неоднорідною початковою умовою(2014) Погорілий, Тарас МихайловичНа основі знайденого розв'язку можна знайти аналітичні розв'язки по одночасному контакту двох одновимірних областей для створення математичної моделі процесу рекристалізації за коливальним механізмом, базуючись на комірчастій моделі колективного росту і розчинення кристалів сахарози. On the basis of the found solution can find analytical solutions for the simultaneous contact of two-dimensional regions to create a mathematical model of the process of recrystallization by oscillating mechanism based on a cellular model of collective growth and dissolution of crystals of sucrose.Документ Аналітичний розв'язок неоднорідного рівняння теплопровідності для однієї одновимірної області з однорідними граничними умовами другого роду та однорідною початковою умовою(2014) Погорілий, Тарас МихайловичНа основі знайденого розв'язку можна знайти аналітичний розв'язок нестаціонарної задачі теплопровідності для однієї одновимірної області з неоднорідними граничними умовами другого роду та неоднорідною початковою умовою. On the basis of the found solution can be found analytical solution of nontionary heat conduction problem for a one-dimensional domain with mixed boundary conditions of the second kind, and homogeneous initial conditions.Документ Аналітичний розв'язок однорідного рівняння теплопровідності для одновимірної області з однорідними граничними умовами другого роду та неоднорідною початковою умовою(2014) Погорілий, Тарас МихайловичНа основі знайденого розв'язку долається ще один етап по створенню математичної моделі процесу рекристалізації за коливальним механізмом, базуючись на комірчастій моделі колективного росту і розчинення кристалів сахарози. On the basis of the found solution is overcome by another stage to create a mathematical model of the process of recrystallization by oscillating mechanism based on a cellular model of collective growth and dissolution of crystals of sucrose.Документ Інтенсифікація процесу уварювання утфеля шляхом заміни перемішуючого пристрою(2014) Бартосевич, Галина; Погорілий, Тарас МихайловичОднією з основних задач цукрового виробництва залишається отримання високоякісного цукру в процесі кристалізації в вакуум-апаратах. Конструкція вакуум-апарату, в першу чергу, має бути спрямована на забезпечення у всьому об'ємі апарату інтенсивної кристалізації. One of the main tasks of the sugar production is a highly sugar crystallization process in the vacuum apparatus. The design of the vacuum system, first of all, should be aimed at ensuring the system in the whole volume of intensive crystallization.