Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування люмінісцентного методу для аналізу якості тропічних та субтропічних фруктів(2020) Мельник, Оксана Петрівна; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаДля контролю стану свіжості, ознак псування і підмороження фруктів використано люмінесцентний метод аналізу, який грунтується на властивості багатьох органічних сполук світитися в ультрафіолетових променях характерним випромінюванням, яке достатньо точно ідентифікує досліджувану речовину та дозволяє виявити початкову стадію псування (гниття). За результатами експериментальних досліджень показана ефективність використання люмінесцентного експрес-методу аналізу для визначення початкових стадій мікробіологічного ураження фруктів.Документ Cтан води в розчинах біополімерів(2020) Мельник, Оксана Петрівна; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаБіополімери – високомолекулярні сполуки, широко розповсюджені у природі, мають різне походження, хімічний склад і властивості. Інформацію про стан та роль води у складі біополімерів на молекулярному рівні отримано за результатами проведених досліджень методами ІЧ-, ЯМР-спектроскопії та рентгенофазового аналізу. Встановлено, що внаслідок руйнування структури макромолекули полісахаридів при підвищених теипературах, вуглеводневі ланцюги набувають збиткової енергії і проявляють підвищену адсорбційну активність у міжмолекулярних взаємодіях.Документ Дослідження вмісту вітамінного комплексу соняшникової олії за різних умов зберігання(2017) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Мельник, Оксана Петрівна; Полонська, Тетяна АнатоліївнаЯкість олій визначається характером і інтенсивністю окиснювальних процесів, що відбуваються під дією зовнішніх факторів. Одним зі наслідків автоокиснення олій є втрата їх вітамінної активності у результаті руйнування вітамінів продуктами окиснення. При цьому руйнування токоферолу, який виступає біоантиоксидантом, знижує стійкість харчових олій під час зберігання. The quality of the oil is determined by the nature and intensity of the oxidation processes occurring under the influence of external factors. One of the consequences of auto-oxidation of oils is the loss of their vitamin activity as a result of the destruction of vitamins by products of oxidation. At the same time, the destruction of tocopherol, which acts as bioantioxidant, reduces the stability of edible oils during storage.Документ Застосування ІЧ-спектроскопії ближньоного діапазону з Фур’є перетворенням для вхідного/вихідного і оперативного (on-line) контролю якості продукції у харчовій промисловості(2013) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаРозглянуто застосування методу інфрачервоної спектроскопії для дослідження вмісту жирів, білків, води та солей у широкій групі харчових продуктів.