Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Тропічні олії для виробництва купажованих жирів
    (2015) Леник, Степан Олександрович; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
    Населення України споживає багато жирів, що містять жирні кислоти родини омега-6 з практичним виключенням зі свого раціону продуктів, багатих жирними кислотами родини омега-3. У Європі культура споживання різних видів олій сформована у іншому напрямку. І одним з перспективних напрямків розвитку олійно-жирової промисловості є створення купажованих (сумішевих) рослинних олій підвищеної біологічної цінності. Ukraine's population consumes a lot of fat containing fatty acids Omega-6 to the practical exclusion from the diet foods rich in fatty acids Omega-3. In Europe, the culture of consumption of different types of oil formed in the other direction. And one of the prospective areas of oil and fat industry is creating kupazhovanyh (mixed) vegetable oils high biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Використання купажованих олій функціонального призначення у косметичному кремі для сухої шкіри
    (2014) Бєлінська, Ганна; Матвєєва, Т. В.; Марченко, B. C.; Зінченко, І. Д.; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
    Одним з перспективних напрямків виробництва косметичних засобів є створення продукції з високоактивними речовинами для сухої, в'янучої, схильної до подразнень шкіри [1]. Перспективнісь даного напрямку у косметології обумовлюється зростаючим попитом на косметичну продукцію догляду за шкірою з вказаними особливостями. Поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) G0-3 групи у складі косметичних кремів забезпечують необхідність шкіри в даних есенціальних речовинах та допомагають запобігти сухості, лущенню та тьмяності шкіри [2]. Джерелом ПНЖК у складі косметичної продукції є рослинні олії.Зважаючи на вищенаведене, дослідження з розробки технології косметичного засобу на основі купажованих олій підвищеної біологічної цінності є актуальними. One of the promising areas of production of cosmetics is to create products with high-agents for dry, aging, prone to irritation of the skin [1]. Perspektyvnis this trend in cosmetics driven by growing demand for cosmetic skin care products with these features. Polyunsaturated fatty acids (PUFAs) G0-3 group consisting of cosmetic creams skin need to provide these essential substances and helps prevent dryness, flaking skin and dimness [2]. The source of polyunsaturated fatty acids in the composition of cosmetic products are plant oliyi.Zvazhayuchy the above, research on the development of technology-based cosmetic oils kupazhovanyh high biological value is important.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження купажованих олій із подовженим терміном зберігання
    (2014) Комаренко, Яна Анатоліївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
    Згідно проведених досліджень встановлено, що введення до складу соняшникової олії 5 % олії персикової призводить до швидкого накопичення пероксидних сполук у купажі. На 35-й день зберігання ПЧ купажу (соняшникова олія 95 % х персикова олія 5 %) досягло 11,7 ммоль ½О/кг. Внесення олії виноградних кісточок та пшеничних зародків у кількості 5% відповідно уповільнює зростання величини ПЧ. According to the research found that the introduction of sunflower oil 5% oil peach leads to a rapid accumulation of peroxide compounds in the blend. 35 day storage IF blend (sunflower oil 95%'s peach oil 5%) reached 11.7 mmol ½O / kg. Adding grape seed oil and wheat germ in the amount of 5% in slowing the increase of PT.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження купажованих олій із подовженим терміном зберігання
    (2014) Комаренко, Яна Анатоліївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
    Одним з пріоритетних напрямків державної політики в області здорового харчування є створення технологій якісно нових харчових продуктів, призначених не тільки для диференційованого забезпечення людей в харчових речовинах і енергії але й здатних до профілактики різних захворювань, зміцнення захисних функцій організму й адекватної адаптації людини до оточуючого середовища. One of the priorities of the state policy in the field of healthy eating is the creation of new technologies to foodstuffs intended not only to provide differentiated people in nutrients and energy but also capable of prevention of various diseases, strengthen the protective functions and adequate human adaptation to the environment.
  • Ескіз
    Документ
    Використання купажованих олій функціональних призначення у технології майонезів
    (2014) Бєлінська, Ганна; Анан’єва, Валерія Вікторівна; Байбак, О. І.; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
    Продукт, що пропонується нами, має високі антиоксидантні та радіопротекторні властивості, збільшений термін зберігання та забезпечує необхідну фізіологічну потребу населення у незамінних ПНЖК та В-каротині. The product offered by us has high antioxidant and radioprotective properties, increased shelf life and provides the necessary physiologic need of people to essential polyunsaturated fatty acids and B-carotene.