Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
27 результатів
Результати пошуку
Документ Обгрунтування вибору натуральних емульгаторів у технології молоковмісних продуктів(2021) Белемець, Тетяна Олександрівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаЯкісні харчові продукти - це один з найважливіших факторів, котрий визначає рівень здоров’я населення країни. Основним завданням такої культури харчування є розробка основ і принципів створення продуктів нового виду, які матимуть збалансований склад із заданою харчовою та біологічною цінностями і високими органолептичними показниками.Документ Застосування люмінісцентного методу для аналізу якості тропічних та субтропічних фруктів(2020) Мельник, Оксана Петрівна; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаДля контролю стану свіжості, ознак псування і підмороження фруктів використано люмінесцентний метод аналізу, який грунтується на властивості багатьох органічних сполук світитися в ультрафіолетових променях характерним випромінюванням, яке достатньо точно ідентифікує досліджувану речовину та дозволяє виявити початкову стадію псування (гниття). За результатами експериментальних досліджень показана ефективність використання люмінесцентного експрес-методу аналізу для визначення початкових стадій мікробіологічного ураження фруктів.Документ Cтан води в розчинах біополімерів(2020) Мельник, Оксана Петрівна; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаБіополімери – високомолекулярні сполуки, широко розповсюджені у природі, мають різне походження, хімічний склад і властивості. Інформацію про стан та роль води у складі біополімерів на молекулярному рівні отримано за результатами проведених досліджень методами ІЧ-, ЯМР-спектроскопії та рентгенофазового аналізу. Встановлено, що внаслідок руйнування структури макромолекули полісахаридів при підвищених теипературах, вуглеводневі ланцюги набувають збиткової енергії і проявляють підвищену адсорбційну активність у міжмолекулярних взаємодіях.Документ Розробка оксистабільних композицій аюрведичних сумішей прянощів для косметичної промисловості(2018) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Пасічний, Василь Миколайович; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаПідтверджено, що олійний екстракт кардамону мають легколеткі компоненти фенольної природи: встановлено присутність монотерпенів а-тнену та 1,8-цинеолу, які складають легколеткі фракції ефірних олій. Це також обумовлюе антисептичні та бактерицидні властивості олійного екстракту кардамону та продуктів з його використанням. It is confirmed that the cardamom oil extract has lightweight components of the phenolic nature: the presence of monoterms of a-tannenum and 1,8-cineol, which make up an elastic fraction of essential oils, has been established. It also determines the antiseptic and bactericidal properties of the cardamom oil extract and its products.Документ Дослідження вмісту вітамінного комплексу соняшникової олії за різних умов зберігання(2017) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Мельник, Оксана Петрівна; Полонська, Тетяна АнатоліївнаЯкість олій визначається характером і інтенсивністю окиснювальних процесів, що відбуваються під дією зовнішніх факторів. Одним зі наслідків автоокиснення олій є втрата їх вітамінної активності у результаті руйнування вітамінів продуктами окиснення. При цьому руйнування токоферолу, який виступає біоантиоксидантом, знижує стійкість харчових олій під час зберігання. The quality of the oil is determined by the nature and intensity of the oxidation processes occurring under the influence of external factors. One of the consequences of auto-oxidation of oils is the loss of their vitamin activity as a result of the destruction of vitamins by products of oxidation. At the same time, the destruction of tocopherol, which acts as bioantioxidant, reduces the stability of edible oils during storage.Документ Використання емульгуючих властивостей порошку яєчного жовтка у технології молоковмісних продуктів(2017) Белемець, Тетяна Олександрівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Мельник, Євгенія Олегівна; Блінова, Галина ВікторівнаНа підставі низки медико-біологічних досліджень встановлено, що здоров’я людини на 80% залежить від харчування та лише на 20% від генетики. Раціон харчування повинен відповідати концепції «здорового харчування», у відповідності до якої, щоденно людина повинна отримувати з їжею певне відсоткове співвідношення білків (25…35%), жирів (30…40%) та вуглеводів (30…35%). Для розробки таких функціональних продуктів у якості жирового компоненту авторами розроблено склад купажу натуральних рослинних олій на основі кукурудзяної, ріпакової та олії волоського горіху. Based on a number of medical-biological studies, it was found that human health is 80% dependent on nutrition and only 20% of genetics. The diet should be in line with the concept of "healthy eating", according to which, on a daily basis, a person should receive a certain percentage of proteins (25...35%), fats (30...40%) and carbohydrates (30...35%). To develop such functional products as a fat component, the authors developed the composition of a blend of natural vegetable oils based on corn, rapeseed and walnut oil.Документ Визначення жироутримуючої здатності емульгаторів для купажів натуральних рослинних олій(2016) Белемець, Тетяна Олександрівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаНа сьогодні увага вчених усього світу зосереджена на вирішенні проблеми здорового способу життя та раціонального харчування. Відповідно до результатів низки досліджень структури вживання харчових продуктів різними групами населення, виявлені відхилення від сучасних принципів здорового (раціонального) харчування. На сам перед це пояснюється дисбалансом споживання жирових продуктів та їх безпосередньої якості. At present, the attention of scholars around the world is focused on solving the problem of healthy lifestyles and good nutrition. In accordance with the results of studies on the structure of food use by different groups of people, deviations from the modern principles of healthy (rational) nutrition have been identified. On its own, this is due to an imbalance in the consumption of fat products and their direct quality.Документ Дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників білково-жирової основи для продуктів спортивного харчування(2016) Бочкарев, Сергій Володимирович; Кричковська, Лідія Василівна; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаІнноваційний розвиток олієжирової промисловості України базується на комплексній переробці сільськогосподарської сировини, в результаті чого виробляються нові композиційні жирові продукти для здорового харчування, які мають профілактичні властивості і здатні забезпечити організм життєво необхідними харчовими нутрієнтами.Документ Стійкість купажу натуральних рослинних олій під час оброблення та зберігання(2016) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Белемець, Тетяна Олександрівна; Федонюк, Марія АнатоліївнаЗа оцінкою агенства Bloomberg Raning (провайдер фінансової інформації) Україна, відповідно до стану здоров’я населення, займає 99 місце зі 145 держав. Це насамперед пов’язане з несприятливою екологічною ситуацією у багатьох густонаселених районах та порушенням правильної структури харчування. According to the agency Bloomberg Raning (financial information provider) Ukraine, in accordance with the state of health of the population, took 99th place out of 145 countries. This is primarily due to the unfavorable ecological situation in many densely populated areas and the violation of the right eating patterns.Документ Підбір оптимального наповнювача для солодкого емульсійного крему(2012) Коротун, Яна Григорівна; Новосад, Ольга Леонідівна; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаЗ метою розширення асортименту проведена робота щодо удосконалення технології емульсійного крему і підбору оптимального фруктового наповнювача з урахуванням смакових уподобань споживачів. In order to expand the range of the work done on improving the technology of emulsion cream and selection of the best fruit based filler taste preferences of consumers.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »