Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Пігменти темнозабарвлених олій у оздоровчих харчових продуктах(2018) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаУ ріпаковій і гарбузовій оліях, отриманих за однакових умов пресування, визначено вміст пігментів: хлорофілів та каротиноїдів. За зовнішнім виглядом ріпакова олія мала темно-коричневий колір, а гарбузова – темно-зелений. Смак і запах були притаманні даним оліям. Можливими шляхами використання таких олій є використання їх як рецептурних компонентів майонезів, салатних соусів у ресторанній справі та виробництво спредів на галузевих харчових підприємствах. The content of pigments: chlorophylls and carotenoids is determined in rapeseed and pumpkin oils obtained under the same pressing conditions. In appearance, the rapeseed oil had a dark brown color, and the pumpkin - dark green. Taste and smell were inherent in this oil. Possible ways to use such oils are to use them as prescription components of mayonnaise, salad sauces in the restaurant business and the production of spreads at sectoral food businesses.Документ Кавбуз – перспективна сировина для виробництва оздоровчих продуктів(2018) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Романовська, Тетяна ІванівнаНами досліджено зміст важливих макронутриентов кавбуза, вітамінів, харчових сорбентів. Визначено фізико-хімічні властивості харчових волокон кавбуза. Науково обгрунтовано та розроблено спосіб підготовки пюре кавбуза, визначено його основні фізико-хімічні показники. Відзначено, що завдяки наявності значної кількості пектинових речовин і клітковини, які характеризуються високою водопоглинальну здатністю, пюре має хороші технологічні характеристики. We have investigated the content of important macronutrients of Qabbuz, vitamins, food sorbents. The physicochemical properties of dietary fiber kabbuz were determined. A method of preparing mash of saliva is scientifically substantiated and developed, its main physicochemical parameters have been determined. It is noted that due to the presence of a significant amount of pectic substances and fiber, which are characterized by high water-claying ability, puree has good technological characteristics.Документ Використання біологічно активованого зерна для виробництва оздоровчих продуктів(2019) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Романовська, Тетяна Іванівна; Антонюк, Мар'яна МиколаївнаОбґрунтовано та розроблено технологію виготовлення оздоровчих продуктів для закладів громадського харчування на основі цільного зерна пшениці «Цілюще зернятко» з настоєм часнику чи настоєм цибулі. Дані продукти включають пророщене зерно пшениці та відповідну заливку. Ці зернові продукти можна вживати самостійно, у вигляді гарнірів або додавати до салатів. The technology of production of health-improving products for catering establishments on the basis of whole grain of wheat "Tsiliuzhnyi Zernyatko" with garlic infusion or onion infusion is substantiated and developed. These products include sprouted wheat grain and appropriate fill. These cereal products can be used independently, in the form of side dishes or added to salads.Документ Зміни вмісту жиру у процесі біологічного активування зерна(2017) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Романовська, Тетяна ІванівнаЕкспериментально встановлено збільшення вмісту жиру на початковому етапі пророщування зерна. Далі вміст жиру зменшується, що пов'язано з гідролітичним розщепленням. Біологічно активоване зерно, яке є джерелом природних антиоксидантів, зокрема вітаміну Е, доцільно застосовувати при виробництві оздоровчих харчових продуктів.Документ Зміни вмісту основних енергогенних речовин у процесі біологічного активування зерна(2016) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Романовська, Тетяна ІванівнаЗернова сировина є однією з основних харчових основ для створення функціональних харчових продуктів. Зерновое сырье является одной из основных пищевых основ для создания функциональных пищевых продуктов. Grain raw materials is one of the main food base for the development of functional foods.