Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження бакових осадів олієдобувного заводу
    (2013) Романовська, Тетяна Іванівна; Ніколаєнко, Ольга Олегівна; Салай, І. В.; Хоменко, Христина
    Олію добувають пресовим і екстракційним способами. Наявність фосфоліпідів у добутій олії залежить від способу та параметрів процесів добування. The oil extracted pressing and extraction methods. The presence of phospholipids extracted oil depends on the method and parameters of extraction.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення вмісту фосфоровмісних сполук у олії
    (2013) Романовська, Тетяна Іванівна
    Рафінування олії включає її гідратацію для вилучення фосфоліпідів. Нерафінована олія містить фосфор у складі фосфоліпідів, після рафінації їх вміст у олії мінорний. Тому олійножирова галузь харчової промисловості потребує наявності вірогідного відтворюваного і чутливого методу визначення вмісту фосфору. Refining oils includes its hydration for the removal of phospholipids. Crude oil contains phosphorus in the composition of phospholipids, after refining their content in oils minor. Because oil and fat industry food industry requires and likely played a sensitive method of determination of phosphorus.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив факторів на збереженість олії та олійножирових продуктів
    (2015) Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Лілія
    Жир є найкалорійнішим компонентом їжі. Деякі жирні ненасичені кислоти, що входять до складу жиру, для організму є незамінними і мають надходити з їжею. Наявність цих кислот у складі жиру дає підстави використовувати такі харчові продукти для оздоровлення і профілактики низки захворювань, зокрема серцево-судинних. Жир є найкалорійнішим компонентом їжі. Деякі жирні ненасичені кислоти, що входять до складу жиру, для організму є незамінними і мають надходити з їжею. Наявність цих кислот у складі жиру дає підстави використовувати такі харчові продукти для оздоровлення і профілактики низки захворювань, зокрема серцево-судинних. Fat is the highest calorie component of food. Some fatty unsaturated fatty acids are essential for the body and must come with food. The presence of these acids in the composition of fat gives reason to use such foods for the recovery and prevention of a number of diseases, in particular cardiovascular. Fat is the highest calorie component of food. Some fatty unsaturated fatty acids are essential for the body and must come with food. The presence of these acids in the composition of fat gives reason to use such foods for the recovery and prevention of a number of diseases, in particular cardiovascular.
  • Ескіз
    Документ
    Залежність якості пресової олії від режимів волого-теплової обробки
    (2012) Романовська, Тетяна Іванівна
    Сучасні великі підприємства з видобутку олії з плодів і насіння олійних культур працюють за класичною схемою форпресування та екстрагування. Па етапі форпресування видобувають до 60 % ліпідів від початкового вмісту їх в олійній сировині. Класичною схемою передбачено очищення сировини, шеретування плодів чи насіння, у яких оболонка не зрослась із сім’ядолями, розділення шеретівки на фракції, подрібнення очищеного ядра, волого-теплову обробку, пресування. Чим краще проведено знімання оболонок і очищення, тим менші втрати олії з лушпинням.
  • Ескіз
    Документ
    Олії з ядра плодів кісточкових
    (2015) Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Лілія
    На консервних заводах після переробки кісточкових плодів лишаються кістки, ядро яких багате на вміст олії. Переробка кісточкових плодів нині інтенсивно розвивається. Виробництво олії з ядра плодів кісточкових є актуальним, оскільки це розширить асортимент нетрадиційної олії та дасть змогу комплексно переробляти сільськогосподарську сировину. У олії з ядра кісточкових переважає триолеїн. At the cannery after processing stone fruit remain bone core which is rich in oil content. Processing of stone fruit now intensively. Oil production from the core stone fruits is important, because it will expand the range of unconventional oil and will allow the complex to process agricultural raw materials. In kernel oil from stone dominates Triolein.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняння методів визначення фосфоровмісних сполук
    (2014) Хоменко, Христина; Ніколаєнко, Ольга Олегівна; Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Романовська, Тетяна Іванівна
    Існує безліч методів визначення фосфоровмісних сполук, але метод з відновником чутливіший. There are many methods for the determination of phosphorus compounds, but more sensitive method of reducing agent.
  • Ескіз
    Документ
    Способи гідратації олії та вилучення фосфоліпідів
    (2014) Ніколаєнко, Ольга Олегівна; Хоменко, Христина; Романовська, Тетяна Іванівна
    Соняшникова нерафінована олія містить найменше вологи і летких речовин. Вміст вологи збільшується під час гідратації. Бакові осади містять найбільший вміст вологи та фосфоліпідів, що вказує на протікання гідратації під впливом залишкової вологи олії та режимів зберігання. Sunflower crude oil contains the least moisture and volatile matter. The moisture content increases during hydration. The tank sediments contain the highest content of moisture and phospholipids, indicating the occurrence of hydration under the influence of residual moisture and oil storage modes.