Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз способів отримання ефірного масла з пряних рослин(2022) Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаРобота присвячена опису передових методів отримання ефірної олії з пряних рослин. Описано ефективність застосування зріджених газів в процесі екстрагування, а саме використання СО2. Проаналізовано доцільність застосування екстракції протитечійної, циркуляційної, вихрової, ультразвукової, імпульсної обробки накладення низько- або високо- і надвисокочастотних коливань, віброекстракціі, витягання за допомогою кульових млинів, роторно-пульсаційного апарату, що призводить до інтенсифікації процесу масообмін. У висновках представлені проблеми даного напрямку. The work is devoted to the description of advanced methods of obtaining essential oil from spicy plants. The effectiveness of the use of liquefied gases in the extraction process, namely the use of CO2, is described. The expediency of using countercurrent, circulation, vortex, ultrasonic, pulse processing of low- or high- and ultra-high-frequency oscillations, vibration extraction, extraction using ball mills, rotary-pulsation apparatus, which leads to the intensification of the mass transfer process, was analyzed. The conclusions present the problems of this direction.Документ Дослідження технологічних прийомів отримання екстрактів з пряно-ароматичної сировини(2019) Романов, Олексій Сергійович; Терлецька, Віта Альбертівна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаРобота присвячена аналізу методів екстракції ефірних масел з пряно-ароматичної сировини. Проаналізовано властивості ефірних масел з прянощів та надані рекомендації стосовно їх використання. The work is devoted to the analysis of methods of extraction of essential oils from aromatic raw materials. Analyzed the properties of essential oils from spices and made recommendations regarding their use.Документ Дослідження дифузії мінеральних речовин для екстрактів чаю(2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено вплив процесу екстрагування чаю зеленого та чорного проведених за оптимальних умов на зміни К, Na, Cа, Mn, Mg, Fe та Cu . Доведено, що збільшення температури екстрагування сприяє підвищенню виходу досліджуваних мінеральних речовин. The paper presents the influence of tea and green tea extraction process carried out under optimal conditions on changes in K, Na, Ca, Mn, Mg, Fe, and Cu. It is proved that an increase in the extraction temperature promotes an increase in the yield of the investigated mineral substances.Документ Дослідження впливу виду екстрагента процесу екстрагування на вихід антоціанів з квітів Гібіскусу(2018) Шпачук, Марина; Точона, Анастасія; Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено вплив виду екстрагента на вилучення фенольних речовин з квітів Гібіскусу під час екстрагування The paper presents the influence of the extractant type on the extraction of phenolic substances from hibiscus flowers during extractionДокумент Інтенсифікація процесу екстракції чаю зеленого(2016) Рубанка, Катерина Володимирівна; Дудченко, Іван Анатолійовичкафедра технології консервування В роботі представлено результати дослідженнь впливу мікрохвиль на вихід екстракту чаю зеленого за вмістом сухих речовин і переходу екстрактивних речовин. The paper presents the results of studies of the effect of microwaves on the yield of tea green extract on the content of solids and the transition of extractive substances.