Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості чаю зеленого байхового
    (2023) Самойлік, Руслан Ігорович; Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі представлені результати досліджень якості зеленого байхового чаю ТМ «Світ чаю», що відповідають нормам нормативної документації ISO 1572-80 Визначено, що кількість сухих речовин та екстрактивність в досліджених зразках в межах норми. Стандартне відхилення (M ± SD) не перевищує 0,3%. Найвищий показник вмісту екстрактивних речовин в зразку «Білочунь» та «Сигирія» і становить 42,8 % та 40,2 %, відповідно, тоді як найменший – в зразку «Матча Аораши».
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження проблем, які впливають на виявлення фальсифікованої харчової продукції
    (2023) Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Крижановський, Станіслав Йосипович
    В роботі представлені основні проблеми пов’язані з фальсифікацією прянощів, які можуть виникнути на етапі виробництва та/або постачання. Основними викликами є: – відсутність керівних принципів та законодавства в цьому питанні; – відсутність загально визначених термінів; – складність в отриманні еталонних моделей; – відсутність сертифікованого довідкового матеріалу; – відсутність валідованого хемометричного програмного забезпечення.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження методів контролю автентичності харчових продуктів
    (2023) Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Бут, Сергій Анатолійович
    В роботі представлені теоретичні дослідження поняття автентичності харчових продуктів відповідно до європейського законодавства. Перераховано та описано сучасні методи визначення автентичності рослинної сировини. Хроматографічні методи дають достатньо повну інформацію про вторинні метаболіти рослин але вимагають багато часу та ретельний процес підготовки зразка. Серед часто використовуваних: спектроскопія в ближньому інфрачервоному діапазоні та хемометричні методи. Їх поєднання дає можливість точно контролювати якість харчових продуктів та застосовувати на постійній основі.
  • Ескіз
    Документ
    Якість та безпечність пряної сировини
    (2021) Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі представлено проблеми з продовольчим фальсифікатом пряної сировини. Зроблена підбірка способів фальсифікату прянонощів. Описані засоби для точного вимірювання сполук, їх ідентифікації та виявлення залишків небезпечних речовин в пряній сировині. Вібраційна спектроскопія, яка включає FT-IR, Raman спектроскопію, інфрачервону спектроскопію та гіперспектральну візуалізацію, а також такі методи як HSI та HSI-Raman спектроскопії є найбільш дієвими під час встановлення домішків в пряній сировині. The thesis presents problems with food adulteration of spicy raw materials. A selection of methods of falsification of spices has been made. Means for accurate measurement of compounds, their identification and detection of residues of dangerous substances in spicy raw materials are described. Vibrational spectroscopy, which includes FT-IR, Raman spectroscopy, infrared spectroscopy and hyperspectral imaging, as well as methods such as HSI and HSI-Raman spectroscopy, are the most effective when establishing impurities in spice raw materials.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз якості чайної продукції
    (2018) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна
    В роботі представлено порівняльний аналіз якості чаю зеленого та чорного торгових марок: «Аhmad», «Акбар», «Тянь- Шань» згідно нормативної документації. The paper presents a comparative analysis of the quality of green and black tea brands: "Ahmad", "Akbar", "Tien Shan" according to the normative documentation.