Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Антиоксиданти фенольної природи як збагачувачі у технологіях функціональних харчових продуктів(2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Задесенська, Ілона ВалеріївнаЯк потенційні функціональні інгредієнти для подолання та зменшення наслідків окислювального стресу можна розглядати біоантиоксиданти. Крім оздоровчих ефектів, введення біоантиоксидантів у харчові середовища забезпечує попередження їх окисного псування, зниження втрат, збільшення термінів придатності та випуск високоякісних виробів, які здатні зберігати протягом досить тривалого часу характерні особливості, властиві свіжим, повноцінним якісним продуктам. Широкий спектр антиоксидантів фенольної природи та різноманіття натуральної рослинної сировини, яка є джерелом таких речовин, створює перспективи розширення асортименту функціональних харчових продуктів антиоксидантної дії, до рецептур яких можуть бути внесені порошки, екстракти, пасти та інші види добавок з вмістом фенольних сполук.Документ Перспективи використання помело при виробництві продукції оздоровчого призначення(2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Іноземцева, Кристина ВячеславівнаМетою роботи було визначення кількісного вмісту речовин з антиоксидантними властивостями у плодах та шкірці помело. Встановлено, що плоди помело можуть бути цінними джерелами функціональних інгредієнтів з антиоксидантними властивостями при виробництві продукції оздоровчої дії завдяки високому вмісту вітамінів-антиоксидантів, органічних кислот та біофлавоноїдів. Подальші дослідження мають бути спрямованими на розроблення та промислову реалізацію способів виробництва поліфункціональних збагачувачів не лише з м’якоті, а й зі шкірки та цедри плодів помело. The aim of the study was to determine the quantitative content of substances with antioxidant properties in the fruits and pomelo peel. It is established that pomelo fruits can be valuable sources of functional ingredients with antioxidant properties in the production of health products due to the high content of antioxidant vitamins, organic acids and bioflavonoids. Further research should focus on the development and commercialization of methods for the production of multifunctional enrichments not only from the pulp, but also from the peel and peel of the pomelo fruit.Документ Використання натуральних джерел антиоксидантів при виробництві квасу(2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гладишева, Олександра ОлександрівнаВикористання нетрадиційної сировини, а саме сиропу обліпихи та дигідрокверцетину при виробництві квасу, дозволяє забезпечити антиоксидантний ефект за рахунок вмісту вітамінів-антиоксидантів та флавоноїдів. При цьому спостерігаються оригінальні приємні органолептичні властивості готового напою, а показники його якості відповідають вимогам нормативної документації.Документ Наукове обґрунтування вибору нутрієнтів, адекватних потребам людини(Lulu Press, Inc., 2018) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Роман ЮрійовичВирішення пріоритетного на сьогодні для України завдання – збереження і підтримання на належному рівні стану здоров'я населення, подовження тривалості життя і активного творчого довголіття – безпосередньо пов‘язано із розробленням, виробництвом та використанням нового покоління харчових продуктів – функціональних, оздоровчих, профілактичних, спеціальних тощо, адекватних нутритивним потребам людини. Solving the priority task for Ukraine today - preserving and maintaining the population’s state of health, increasing life expectancy and active creative longevity - is directly related to the development, production and use of a new generation of food products - functional, health, preventive, special, etc. ., adequate nutritional needs of man.Документ Вдосконалення технології макаронних виробів з антиоксидантними властивостями(2015) Стеценко, Наталія Олександрівна; Кравченко, Олег АндрійовичСеред біологічно активних речовин важливого значення у виробництві макаронних виробів надають природному антиоксиданту - ß-каротину. У харчовій промисловості він набув поширення завдяки своїм технологічним та фізіологічним функціям. Among the biologically active compounds important in the production of pasta provide natural antioxidant - ß-carotene. In the food industry it is spreading thanks to its technological and physiological functions.Документ Нові види макаронних виробів з антиоксидантними властивостями(2014) Кравченко, Олег Андрійович; Стеценко, Наталія ОлександрівнаРозроблено рецептуру та спосіб виробництва макаронів, збагачених порошком гарбуза. При внесенні порошку в кількості 7% макаронні вироби можна відносити до категорії функціональних харчових продуктів по забезпеченню добової потреби в β-каротині. A recipe and method of manufacture of macaroni enriched powder pumpkin was developed. When applying powder in quantity 7% pasta can be attributed to the category of functional foods to provide the daily requirement of β-carotene.