Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз показників харчової та біологічної цінності лляних крекерів, збагачених томатними вичавками і зеленню кропу(2021) Чемелєва, Юлія Михайлівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаДля збагачення лляних крекерів пропонується використовувати овочеву сировину, а саме томатні вичавки, які є цінним джерелом каротиноїдів, а також кріп, який покращить органолептичні властивості і забезпечить надходження корисних мікронутрієнтів. Визначено, що енергетична цінність флаксів становить 342,6 ккал. При споживанні рекомендованої денної порції 50 г людина отримає 171,3 ккал. Для дівчат віком 18-29 років це дозволить забезпечити добові потреби в енергії на 8,5 %.При цьому нутрієнтна насиченість продукту є дуже великою, що свідчить про його високу біологічну цінність. Зокрема, добові потреби жінок у макро- та мікронутрієнтах будуть забезпечені на такому рівні, %: білки – 13,9, жири – 35,2, вітамін РР – 18,8, β-каротин – 34,5, калій – 16,0, кальцій – 11,6, магній – 33,2, фосфор – 23,0, залізо – 25,0, селен – 14,8. To enrich flax crackers, it is proposed to use vegetable raw materials, namely tomato paste, which is a valuable source of carotenoids, as well as dill, which will improve organoleptic properties and ensure the supply of useful micronutrients. It is determined that the energy value of flax is 342.6 kcal. When consuming the recommended daily portion of 50 g, a person will receive 171.3 kcal. For girls aged 18-29, this will provide a daily energy requirement of 8.5%. The nutrient saturation of the product is very high, which indicates its high biological value. In particular, women's daily needs for macro- and micronutrients will be met at the following level,%: proteins - 13.9, fats - 35.2, vitamin PP - 18.8, β-carotene - 34.5, potassium - 16.0 , calcium - 11.6, magnesium - 33.2, phosphorus - 23.0, iron - 25.0, selenium - 14.8.Документ Флакси з насіння льону – нові продукти на ринку оздоровчих харчових продуктів України(2019) Шумчук, Андрій Миколайович; Стеценко, Наталія ОлександрівнаФлакси – це вироби зниженої вологості, що виготовляються з насіння льону або суміші насіння льону з різними видами сировини. Вони мають форму печива невеликої товщини, хрустку текстуру, їх смакові характеристики визначаються видом та кількістю внесених добавок. Розроблення технологій комплексного перероблення та повного використання компонентів насіння льону - це актуальний сучасний напрям створення харчових продуктів нового покоління із заданим хімічним складом та властивостями. Flaxes are products of low humidity, which are made from flax seeds or a mixture of flax seeds with various types of raw materials. They are in the form of cookies of a small thickness, crispy texture, their taste characteristics are determined by the type and number of additives added. The development of technologies for complex processing and full use of flax seed components is the current modern direction of creating new generation food products with a given chemical composition and properties.Документ Аналіз хімічного складу насіння гарбуза, кунжуту та льону як перспективних джерел для виробництва біологічно активних добавок до їжі(2013) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаУ статті наведені матеріали, що вказують на доцільність використання насіння гарбуза, льону та кунжуту для створення функціональних інгредієнтів для збагачення продуктів харчування. The article contains material that indicate the feasibility of using pumpkin seeds, flax and sesame seeds to create functional ingredients for food enrichment.