Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення технології та оцінка якості печінково-рослинного паштету для харчування спортсменів(2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаВ роботі обґрунтовано необхідність створення паштету оздоровчого призначення на основі свинячої печінки для харчування спортсменів. Проведено порівняльний аналіз нутрієнтного складу свинячого м'яса та печінки, на основі якого встановлено високу біологічну цінність печінки. Підібрані ефективні збагачувачі для створення паштету оздоровчої дії, які є джерелами харчових волокон, поліненасичених жирних кислот, вітамінів та мінеральних речовин. Розроблені рецептура та технологія печінково-рослинного паштету для харчування спортсменів. Встановлені показники якості, харчова та біологічна цінність нового продукту. The paper substantiates the need to create a health-improving pate based on pork liver for athletes. Based on the comparative analysis of the nutritional composition of pork and liver, a high biological value of the liver was established. Effective enrichments were selected to create a health-improving pate. They are sources of dietary fiber, polyunsaturated fatty acids, vitamins and minerals. The recipe and technology of liver-vegetable pate for nutrition of athletes have been developed. Quality indicators, nutritional and biological value of the new product are established.Документ Удосконалення технології печінкового паштету оздоровчого призначення з комбінованим складом сировини(2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Ярош, Наталія ВолодимирівнаРозроблено новий печінково-рослинний продукт із модифікованим білковим та вуглеводним складом, який є джерелом білку, макро- і мікроелементів, інуліну. Він має високу харчову і біологічну цінність, а завдяки пребіотичним властивостям може бути віднесений до категорії продуктів оздоровчого та профілактичного призначення. A new liver-plant product with modified protein and carbohydrate composition, which is a source of protein, macro- and microelements, inulin, has been developed. It has a high nutritional and biological value, and due to its prebiotic properties it can be classified as a healthy and preventive product.