Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Інтенсифікація екстрагування рідких пектинових продуктів(2016) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан Сергійович; Сухенко, Юрій Григорович; Василів, Володимир ПавловичАналіз одержаних результатів показав, що запропонований спосіб виробництва пектиномістких продуктів відрізняється від відомих меншою тривалістю процесу гідролізу та температурою його проведеня, що дозволяє зберегти високі споживні якості пектиномістких продуктів.Документ Використання комп’ютерних технологій для визначення коефіцієнту проникності шару осаду при мембранному фільтруванні дисперсних систем(2019) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Сухенко, Юрій ГригоровичУ матеріалі розроблено методику інформаційного проектування по визначенню коефіцієнту проникності структурного шару осаду на мембрані за допомогою гібридного CAE комплексу. Запропоновано аналітичну залежність для визначення коефіцієнту проникності шару осаду в процесі мембранної фільтрації дисперсних систем.Документ Інтенсифікація приготування харчових емульсій в кавітаційних апаратах(2019) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Сухенко, Юрій Григорович; Пашечко, Михайло ІвановичУ матеріалі експериментально доведено доцільність використання оброблення емульсій у багатоступеневому кавітаційному апараті для досягнення високого технологічного результату без використання циркуляційної схеми оброблення.Документ Кавітаційна технологія очищення стічних вод від сполук хрому(2015) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Ястреба, Сергій Петрович; Дзюб, Олександр Григорович; Сухенко, Юрій ГригоровичВикористання гідродинамічного двох стадійного кавітаційного оброблення з підведенням реагентів у кавітаційну зону дозволяє інтенсифікувати процес знешкодження стічних вод від сполук хрому, підвищити якість і продуктивність очищення. The use of hydrodynamic cavitation one-step processing of supply of reagents in the cavitation zone allows to intensify the process of disposal of wastewater from chromium compounds, improve the quality and performance cleaning.Документ Використання кавітаційних апаратів для очищення води від нафтопродуктів(2015) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Бойко, Юрій Іванович; Сухенко, Юрій ГригоровичВикористання гідродинамічного кавітаційного оброблення з одночасним підведенням окислювача дозволяє підвищити ефективність очищення води, забрудненої залишками нафтопродуктів. При цьому за аналогічною схемою підведення можуть бути використані і інші окилювачі. The use of hydrodynamic cavitation treatment while carrying oxidizer improves the efficiency water treatment contaminated with oil residues. In this case, a similar pattern can be used supply other okylyuvachi.Документ Інтенсифікація виробництва дизельного біопалива(2012) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Муштрук, Михайло МихайловичСучасні технології найбільш часто грунтуються на реалізації гетерогенних процесів, що протікають між двома або кількома неоднорідними середовищами в системах рідина — рідина та рідина — тверде тіло. Це процеси масообміну, процеси диспергування, поділу рідин і суспензій, кристалізації, запобігання накипформування на поверхнях теплообмінних апаратів і трубопроводів, полімеризації і деполімеризації тощо, а також різні хімічні і електрохімічні реакції. Швидкість протікання більшості гетерогенних процесів в звичайних умовах дуже мала і визначається величиною поверхні зіткнення реагуючих компонентів. Modern technology is most often based on the implementation of heterogeneous processes occurring between two or more heterogeneous environments in systems of liquid — liquid and liquid — solid. The processes of mass transfer, dispersion processes, the separation of liquids and suspensions, crystallization, prevent scale formation on the surfaces of heat exchangers and pipelines, polymerization and depolymerization, and the like, and various chemical and electrochemical reactions. The speed of the most heterogeneous processes in normal conditions is very small and is determined by the size of the surface of contact of the reacting components.Документ Оптимізація режимів гідролізу сировини для ефективного вилучення пектинів(2012) Чепелюк, Олена Олександрівна; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав ЮрійовичПроцес гідролізу рослинної сировини є одним з основних для перетворення протопектину у пектин з метою його наступного вилучення в чистому виді чи у виді пектинопродуктів. The process of hydrolysis of vegetable raw materials is one of the key for turning protopectin in pectin with a view to its subsequent withdrawal in pure form or in the form of pectin.Документ Технологічна лінія для виробництва пектиновмісних паст(2012) Чепелюк, Олена Олександрівна; Сухенко, Юрій Григорович; Бородіна, В. М.; Мудрик, А. А.Сучасні пектинові виробництва централізовані, що віддаляє їх від сировинних джерел, впливає на якість і собівартість продукції. Сам процес виробництва чистих пектинів, паст, джемів тощо є досить трудомістким. Він включає багато стадій, в залежності від виду, якості і способів підготовки сировини і її переробки, починаючи від заготівельних і закінчуючи фасувальними операціями та поставкою готової продукції на реалізацію. Modern pectin centralized production that alienates them from raw sources, affects the quality and cost of production. The process of production of pure pectin, pastes, jams and the like is quite time consuming. It involves many steps, depending on the type, quality and methods of preparation of raw material and its processing, from procuring and finishing and packaging operations and the delivery of finished products to sell.Документ Способи вилучення пектинів з рослинної сировини(2012) Житнецький, Ігор Володимирович; Сухенко, Юрій Григорович; Бородіна, В. М.; Сухенко, Владислав ЮрійовичПектини — біополімери, що входять до складу клітинних стінок, між клітинних тканин, цитоплазми рослинних клітин, складаючи до 52 % клітинної маси. Пектин — один із найпоширеніших полісахаридів, що має багато корисних властивостей. Він нормалізує кількість холестерину, підвищує стійкість організму до алергії, допомагає у відновленні слизової оболонки дихальних і травних шляхів після подразнення та запальних процесів. Pectin biopolymers included in the composition of cell walls, between cell tissues, the cytoplasm of plant cells, making up 52% of cell mass. Pectin is one of the most common polysaccharides, has many useful properties. It normalizes the amount of cholesterol that increases the body's resistance to allergies, helps to restore the mucous membranes of the respiratory and digestive tracts after irritation and inflammation.Документ Ефективне сепарування зерна перед лущенням(2012) Губеня, Олексій Олександрович; Сухенко, Юрій Григорович; Бондаренко, О. А.; Степченко, В. В.Одержання високоякісних круп’яних виробів неможливе без виділення із зернової суміші домішок і насіння бур’янів. Зокрема, при лущенні гречки фізико- механічні властивості основної культури та домішок змінюються у бік зближен- ня(форма, коефіцієнти тертя та ін.), що збільшує об’єми втрат крупи та енерговитрати на сепарацію зерна після лущення.